Verslag 22ste speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - A.S.Verbroedering Geel

K.Olympia S.C.Wijgmaal
A.S.Verbroedering Geel
0-4

Na één week extra rust kon Olympia Wijgmaal de thuiswedstrijd tegen Verbroedering Geel op zondag 26 februari tegemoet zien. Na het gelijkspel in de heenwedstrijd had men bij de thuisploeg hoop om ook bij de return punten te kunnen sprokkelen. Op Younes Ben Hammou na was iedereen fit om op een koude winterdag het beste van zichzelf te geven. Bij Geel moest trainer Bart Janssens verdediger Kamagate en middenvelder Hoebregs missen wegens een schorsing. In de basiself stond Nicolas Robin weer. Voor de ex-speler van Wijgmaal was dat geleden van de 16de speeldag. Ook de 20-jarige Amin Oilil kreeg weer een basisplaats.

In het begin van de wedstrijd kwamen de bezoekers al in de 2' aan een hoekschop. Een stug verdedigend Wijgmaal beperkte in de beginminuten de kansen voor Geel. In de 6' probeerde Bono Mertens het met een afstandsschot, maar dat ging over doel. Twee minuten later moest de Wijgmaalse verdediging een bal voor de doellijn ontzetten en bij de herneming mikte Gabriel Alleoni de bal naast doel. Geel kwam in de 16' aan een vrijschop, maar keeper Maxime Amenga kon de bal wegboksen. Drie minuten daarna kopte Alleoni na een voorzet de bal naast doel. Halfweg de eerste helft kreeg Jérôme Courtrai ruimte voor de 16-meter en schoot op doel. Die poging was echter niet hard genoeg om keeper Oussayd Belkouch te verrassen. Na een halfuur kon Nassim Miri van op links de bal voor doel brengen en keeper Belkouch onderschepte de bal. In de 37' kwam Geel op voorsprong. Bij een tegenaanval speelde Mbenza-Kuti de bal mooi in de loop van aanvaller Jordi Kreydt en die kon met zijn 10de doelpunt van het seizoen de stand op 0-1 brengen. Wijgmaal moest een paar minuten bekomen van die achterstand en in de 42' ging een vrijschop van Geel gelukkig over doel. In het slot van de eerste helft kreeg Courtrai nog een schietkans, maar een verdediger kon dat schot afblokken. Verbroedering Geel ging de rust in met een 0-1 voorsprong. De tweede helft was nog maar juist bezig of Wijgmaal kwam heel dicht bij de gelijkmaker. Na een voorzet van Jitse Dupont kon Quinten Poppe de bal richting doel verlengen en daarbij ging de bal tegen de onderkant van de lat. Bij de herneming probeerde Alassan het nog met een omhaal, maar die ging naast doel. In de 50' bracht keeper Maxime Amenga redding bij een schot van Alleoni en acht minuten later deed hij dat nog eens over. Wijgmaal raakte nog moeilijk in het strafschopgebied van de tegenstander. Na twintig minuten in de tweede helft kon Nassim Miri de bal weer voor doel brengen, maar niemand kon de bal beroeren. In de 69' kon Miri de vrijstaande Andreas Dewaet bereiken, maar zijn poging werd nog net verijdeld. Op een kwartier van het einde moest keeper Amenga weer een save verrichten. De bal kwam tot  bij Amin Oilil en die trof bij de herneming wel raak en bracht met zijn derde treffer van het seizoen de stand op 0-2. In de 80' kwam Kreydt op de linkerflank bij de bal en schoot van daar de bal rechtstreeks in doel. Zo kwam de stand op 0-3. Keeper Amenga hield Haīd El Assiri nog van een doelpunt. In de 89' hield de Wijgmaalse keeper een speler van Geel foutief tegen en daardoor kreeg aanvaller Kreydt de kans om van op de stip zijn derde doelpunt van de namiddag binnen te schieten. Jordi Kreydt trapte de strafschop voorbij keeper Amenga en bracht zo de eindstand op 0-4. Hij bracht zo zijn totaal op 12 doelpunten. Voor Wijgmaal weer een zwaar verdict en vooral kwam weer tot uiting hoe moeilijk het is om aan kansen te komen. Door deze dertiende nederlaag van het seizoen staat Olympia Wijgmaal nu op de voorlaatste plaats. Volgende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen KVK Wellen op het programma en die begint om 20 uur.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera (61' Deboes), Miri, Poppe (71' Ceusters), Dewaet, Mertens, Ruelle, Dupont, Courtrai,  Vandervondelen,  Alassan (87' Lemmens).

A.S.Verbroedering Geel: Belkouch, Van Parys, Joosten, El Ansri, Kreydt, Oilil (80' Vrijens), El Maimouni (78' Bielen), Mbenza-Kuti (83' El Assiri), Robin, Cvijeti, Alleoni.

Doelpunten: 37' 0-1 Kreydt, 74' 0-2 Oilil, 80' 0-3 Kreydt, 89' 0-4 Kreydt strafschop.

Kaarten: 55' Dupont, 65' El Ansri, 82' Belkouch, 85' Joosten, 89' Amenga.