Verslag 21ste speeldag F.C.Esperanza Pelt - K.Olympia S.C. Wijgmaal

F.C.Esperanza Pelt.
K.Olympia S.C.Wijgmaal
2-0

Na de 5-0 nederlaag in de uitgestelde wedstrijd op woensdag 8 februari bij de buren van Betekom stond drie dagen later weer een uitwedstrijd op het programma voor Olympia Wijgmaal. Op zaterdag 11 februari moest het richting het vroegere Neerpelt om daar tegen Esperanza Pelt te gaan spelen. Op 3 april 2016 verloor Wijgmaal daar met 3-0. Ondertussen staat er op die plaats sinds een zestal jaar een heel mooie nieuwe tribune met een ruime kantine.

Bij Esperanza Pelt kon trainer Geert Van Dessel geen beroep doen op verdediger Kevin Geebelen en die werd vervangen door Shuremy Felomina. Bij Olympia Wijgmaal was Robbe Vandervondelen geschorst en in zijn plaats stelde trainer Demets Tristan Ceusters op. Ook Bono Mertens was weer fit genoeg en wachtte zijn beurt af op de invallersbank. Ben Hammou was niet aanwezig en Andreas Dewaet was op vakantie. De thuisploeg die al twaalf wedstrijden op rij niet meer had verloren begon zeker niet afwachtend aan de wedstrijd. Reeds in de 2' kreeg het een kans om op voorsprong te komen. Mohammed Mansaray kreeg ruimte voor een schot en er was al een eerste knappe redding nodig van keeper Maxime Amenga. Dan volgden vijf hoekschoppen op rij voor Esperanza. Keeper Amenga kreeg dadelijk heel wat werk en moest een paar keer de bal over de lat verlengen. Bij de vijfde na een achttal minuten kon Jasper Jacobs de bal in doel verlengen en met zijn tweede doelpunt van het seizoen de stand op 1-0 brengen. Voor de derde keer op rij kreeg Wijgmaal een vroeg doelpunt te slikken. In de 13' kreeg Aleksandar Stankov een niet te missen kans, maar hij schoot die open kans over doel. Eén minuut later stuurde Jérôme Courtrai een doorsteekpass naar Gilles Lemmens in de 16-meter en die stuitte op keeper Ruud Swinkels. Stilaan herstelde Wijgmaal het evenwicht. In de 16' kwam Pelt door op de linkerflank en het schot van Jessy Hendrikx ging voorlangs. In de volgende minuut ging een dieptepass naar Ephraïm Matuasilua en die trapte de bal naast doel. Dan volgden er ruim 25 minuten zonder enige kans. Pas in de 43' kreeg de thuisploeg nog een mooie kans. Na een voorzet verlengde Stankov de bal met het hoofd nipt naast de verste paal. Met een 1-0 voorsprong werd de rust bereikt. Na een schot in de 47' van Hendrickx dat voorlangs ging begon de thuisploeg fouten op te stapelen en daardoor kwam Wijgmaal aan een eerste hoekschop. Bij de eerste vlotte combinatie van Esperanza Pelt na een uur was het weer raak. De bal werd over het hoofd van keeper Amenga gelogd en Maxim Goossens kon de bal in doel verlengen (2-0). Met zijn derde doelpunt van het seizoen verdubbelde hij zo de voorsprong van de Limburgse ploeg. Wijgmaal, dat weer meer inzet toonde en af en toe ook goed combineerde kon echter keeper Swinkels niet meer in gevaar brengen. De Wijgmaalse aanvallers Alassan en Lemmens kregen bij balbezit dadelijk twee of drie verdedigers rond zich en konden daardoor nooit echt gevaarlijk worden. Esperanza Pelt kon nog wel dreigen, maar de verdediging van Wijgmaal liet geen derde doelpunt meer toe. In de 73' ging nog een schot van Hendrikx naast doel. Olympia Wijgmaal kon de nederlaag niet vermijden en blijft zo na een 1 op 18 staan met 19 punten. Volgende week is er geen competitie en op zondag 26 februari om 15 uur staat de thuiswedstrijd tegen A.S.Verbroedering Geel op het programma.

Esperanza Pelt: Swinkels, Mansaray, Scheelen, Kocak, Goossens (64' Lopes-Mendes), Hendrikx, Smolders, Stankov (88' Beckers), Felomina, Palmans, Jacobs.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera,  Miri,  Poppe, Matuasilua, Lemmens (67' Mertens), Ruelle, Dupont, Courtrai, Ceusters, Alassan.

Doelpunten: 8' 1-0 Jacobs, 60' 2-0 Goossens.

Kaarten: 32' J.Jacobs, 38' C.Palmans.