Verslag uitgestelde wedstrijd 18de speeldag K.A.C.Betekom - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.A.C.Betekom
K.Olympia S.C.Wijgmaal
5-0

Op woensdag 8 februari werden nog zes uitgestelde wedstrijden van de 18de speeldag gespeeld. Tevens zou na de uitslagen de tweede periodekampioen kunnen bepaald worden. Voor Olympia Wijgmaal betekende dat een korte verplaatsing naar Betekom.

Trainer Stéphane Demets koos voor dezelfde basiself die vorige zondag een punt thuis hielden tegen Eendracht Termien. Op de invallersbank beschikte hij weer over Younes Ben Hammou. Alleen Andreas Dewaet en Bono Mertens ontbraken op het scheidsrechtersblad. Trainer Jean-Pierre Custers van de thuisploeg kon toch beschikken over Lennert De Keukeleere en Younes El Hadj kreeg ook een basisplaats ten nadele van Brent Vander Elst. Net als vorige zondag kreeg Wijgmaal heel vroeg in de wedstrijd een doelpunt tegen. In de 2' kreeg Tobias Vermeiren iets te veel ruimte en schoot de bal via de hand van keeper Amenga in de verste hoek binnen (1-0). Wijgmaal was meteen op achtervolgen aangewezen. Twee minuten had Wijgmaal een attente keeper nodig om de 2-0 te vermijden. In de 8' kon Gilles Lemmens bij een tegenaanval de 16-meter ingaan, maar zijn schot werd door de thuisverdediging afgeblokt. Enkele minuten later kon Ephraïm Matuasilua zich doorzetten langs de doellijn en legde de bal achteruit. Daar mikte Jitse Dupont de bal naast doel. In de 13' volgde nog een schot van Jérôme Courtrai, dat gestopt werd door keeper Lopes Gomes. Dan volgde een pauze gedurende tien minuten zonder kansen. In de 24' kreeg verdediger Mike Smits plots een schietkans, maar stuitte op keeper Amenga. Trainer Custers moest dan twee verse krachten inbrengen voor De Keukeleere en Hermans. In de 33' kreeg Matuasilua plots een beetje ruimte in het strafschopgebied. Onze jonge aanvaller twijfelde iets te lang en zo was deze kans vervlogen. Vier minuten later werd een speler van Betekom neergehaald in de 16-meter en de thuisploeg kreeg daarvoor een strafschop. Kevin Janssens bracht de stand van op de stip op 2-0. Dat werd ook de ruststand. Een terugkeer van Wijgmaal werd al vroeg in de tweede helft de kop ingedrukt. In de 49' kon Mateso-Liongola bij een hoekschop de bal in doel verlengen en zo de stand op 3-0 brengen. Vanaf dan bracht Wijgmaal er nog weinig van terecht. In de 63' trapte Tobias Vermeiden een vrijschop rechtstreeks in doel en bracht met zijn tweede doelpunt van de avond de stand op 4-0. Betekom had de wedstrijd helemaal onder controle en zou uiteindelijk nog met forfaitcijfers winnen. In de 68' kreeg Robbe Vandervondelen bovendien nog een tweede gele kaart en moest met rood van het terrein. de 81' kon het weer bij een hoekschop scoren. Nu was het Andy Nsumbu die de bal binnenkopte en zo de eindstand op 5-0 bracht. Deze zware nederlaag betekent net als begin januari op Zwarte Leeuw weer een zware opdoffer voor Wijgmaal. Lang kan er helaas niet getreurd worden, want zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Esperanza Pelt op het programma.

K.A.C.Betekom: Lopes Gomes, De Keukeleere (25' Krauze), El Hadj,  Janssens, Vermeiren, Smits (70' Brent Vander Elst), Mateso-Liongola,  Hermans (25' Nsumbu), De Winter, Poukens (82' Henderix), Pelgrims.

K.Olympia S.C.Wijgmaal: Amenga,  Lemmens (46' Arbai), Van Der Auwera, Vandervondelen,  Miri (87' Geens), Poppe, Alassan, Matuasilua (46' Ben Hammou), Dupont, Courtrai, Ruelle.

Doelpunten: 2' 1-0 T.Vermeiren, 37' K.Janssens 2-0 pen., 49' 3-0 C.Mateso-Liongola, 64' 4-0 T.Vermeiren, 81' 5-0 A.Nsumbu Tanda.

Kaarten: 62' Vandervondelen,  68' Vandervondelen 2de geel rood, 69' Arbai.