K.Olympia S.C.Wijgmaal
Eendracht Termien
1-1

Na de trainerswissel van enkele dagen geleden stond Stéphane Demets voor het eerst aan het sportieve roer bij Olympia Wijgmaal in de thuiswedstrijd tegen Eendracht Termien op zondag 5 februari. Samen met assistent-trainer Jo Mertens moet hij proberen om Wijgmaal in 3de amateur te houden.

Voor de wedstrijd tegen Eendracht Termien moest de Wijgmaalse trainer een drietal spelers missen. Andreas Dewaet was geschorst, Younes Ben Hammou gekwetst en Bono Mertens was ziek. Zo stond aanvaller Gilles Lemmens voor het eerst aan de aftrap. Quinten Poppe keerde terug na 3 weken schorsing  en ook Jérôme Courtrai stond in de basiself. Bij de Limburgse tegenstander was middenvelder Siegerd Degeling geschorst en zo stond aanvaller Henry Odutayo aan de aftrap.Vlak na de aftrap kreeg de thuisploeg al het deksel op de neus. Keeper Amenga ontzette de bal en de bezoekers onderschepten de bal en Francesco Piras schoot het leder in doel en zo kwam de stand al op minder dan een halve minuut op 0-1. Voor Piras trouwens zijn eerste doelpunt van het seizoen. Het duurde even voor Wijgmaal zich kon herpakken van die opdoffer en na een kwartier werd Odutayo aangespeeld in de 16-meter. Het schot van de Nederlandse spits was echter niet krachtig genoeg om keeper Amenga te verrassen. Pas halfweg de eerste helft kwam er een schot van Ephraïm Matuasilua tussen de palen. Keeper Valkeners stond echter pal. Eén minuut later kon Matuasilua door de verdediging van Termien gaan, maar werd in laatste instantie afgestopt. Wijgmaal begon beter en beter te spelen en er stond terug een ploeg op het terrein die de rangen gesloten hield. In de láátste vijf minuten van de eerste helft ging een dieptepass van Nassim Miri richting Jitse Dupont, maar die kwam centimeters te kort om aan de bal te komen. Vlak voor de rust plukte de bezoekende keeper een vrijschop van Miri. Halfweg de wedstrijd stond het nog steeds 0-1. Drie minuten na de rust stuurde Quinten Poppe een gemeten pass richting Lemmens. De jonge aanvaller ging voorbij zijn bewaker en leek te gaan scoren. Zijn schot werd echter nog nipt afgeblokt. De thuisploeg kwam nog aan een paar vrijschoppen, maar die leverden geen echt doelgevaar op. In de 64' zagen de toeschouwers een één-twee tussen Dupont en Matuasilua. Deze laatste mikte recht op keeper Valkeners. Termien was nog niet echt gevaarlijk geweest en pas in de 70' kwam het aan een vrijschop. Keeper Maxime Amenga pakte die bal. Twee minuten later kon Ragib Alassan op de rechterflank doorgaan. Zijn voorzet belandde bij Lemmens en die bracht de bal tot voor de voeten van Dupont. Deze laatste mikte de bal naar de verste paal en keeper Valkeners had heel wat moeite om een doelpunt te beletten. Op een kwartier van het einde bracht keeper Maxime Amenga redding bij een poging van Andy Dauwe. Tien minuten later bracht Courtrai de bal voor doel en daar kopte Robbe Vandervondelen de bal via de lat over de doellijn. Met zijn tweede doelpunt van het seizoen bracht hij zo de stand op 1-1. De Limburgse bezoekers kwamen nog bijna aan de winninggoal in de slotminuut. Na een voorzet devieerde een speler de bal vlak voor doel. De bal ging echter over doel en zo kon Olympia Wijgmaal een punt bemachtigen tegen toch wel een ploeg uit de top-5. Het was geleden van 10 december 2022 dat Wijgmaal nog een punt kon toevoegen aan zijn totaal. Met 19 punten staat Wijgmaal nu op een elfde plaats in de rangschikking. Komende woensdag staat de uitgestelde wedstrijd op verplaatsing tegen Betekom op het programma. Die begint om 20 uur.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera,  Miri (90' Frérotte), Poppe, Matuasilua (68' Arbai), Lemmens (80' Ceusters), Ruelle, Dupont, Courtrai, Vandervondelen, Alassan.

Eendracht Termien: Valkeners, Vanoppen, Baerts, Piras, Odutayo (65' Dauwe), Jeunen (88' Jamin), Ospitalieri, Oizaz (74' Cosyn), Janssen, Stefani, Heeren

Doelpunten: 1' 0-1 Piras, 85' 1-1 Vandervondelen.

Kaarten: 32' Dupont, 42' Baert, 67' Stefani, 83' Ceusters, 86' Arbai.