Verslag 19de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.V.K.Beringen

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.V.K.Beringen
1-2

Na twee opeenvolgende nederlagen moest Olympia Wijgmaal zich op de 19de speeldag thuis tegen KVK Beringen proberen te herpakken. Trainer Mario Nobels kon weer rekenen op Robbe Vandervondelen, maar liet aanvaller Ragib Alassan zijn beurt afwachten op de invallersbank. Zijn collega Herwig Van Sweefelt kreeg sinds half januari de beschikking over drie nieuwe spelers. Dat waren Ermin Cavcic, Jamel Koeman en Sergen Yakupçebioglu. De bezoekers namen van in de beginminuten de wedstrijd in eigen handen. Ze lieten de spelers van Wijgmaal weinig ruimte om te combineren en kwamen al dadelijk aan een paar hoekschoppen. Daardoor kreeg keeper Maxime Amenga al dadelijk werk. Na een kwartier mocht Branko Gronski een vrijschop nemen voor Beringen. De Wijgmaalse doelman kon de bal stoppen, maar in de herneming werd de bal toch tegen de netten getrapt. Dat doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg kon daar weinig tegen inbrengen. Pas in de 32' kreeg Ben Hammou de kans om de bal voor doel te brengen, maar die voorzet ging veel te ver. Eén minuut later kwam Beringen op voorsprong. Een voorzet van Thomas Driessen belandde van op links tot bij Cemal Er en die trapte in een boog de bal in de verste hoek binnen (0-1). Dat was voor deze middenvelder zijn zesde treffer van het seizoen. Pas drie minuten voor de rust kreeg Wijgmaal een echte kans nadat Vandervondelen de bal afpakte van een verdediger en de bal doorspeelde naar Ephraïm Matuasilua. De jonge aanvaller stond aan de rand van de 16-meter,  maar kreeg geen tijd om tot een schot te komen. Zo ging Beringen de rust in met een 0-1 voorsprong. Alassan kwam na de rust bij Wijgmaal op het terrein en Tristan Ceusters bleef achter in de kleedkamer. De Limburgse ploeg bleef in het begin van de tweede helft voor gevaar zorgen. In de 47' ging een schot tegen de lat en drie minuten later kon Cemal Er op doel afgaan, maar werd nog nipt afgestopt. In de 57' leed Wijgmaal balverlies en de bezoekers profiteerden daar optimaal van. De Wijgmaalse verdediging werd opgerold en Yakupçebioglu zorgde voor de 0-2 voorsprong. In de 62' kwam Gilles Lemmens bij Wijgmaal in de ploeg. Deze 18-jarige bracht nieuwe swung bij Wijgmaal in de ploeg en de verdedigers van Beringen hadden met hem de handen vol. Na een uur spelen zette een vrijschop van Bono Mertens de keeper van Beringen aan het werk en in de 65' kende Wijgmaal geen geluk toen een schot van Jitse Dupont tegen de paal ging. Vijf minuten later kwam Matuasilua tot een mooie aktie, maar stuitte op keeper Delarbre. Die loste echter de bal en Dupont kon de bal toch in doel laten belanden en met zijn derde treffer van het seizoen weer spanning in de wedstrijd brengen (1-2). In de 74' sneed Matuasilua door de Beringse verdediging, maar werd weer afgestopt in laatste instantie. In de 88' mocht Nassim Miri nog een vrijschop nemen en die viel in de grijparmen van keeper Sven Delarbre. Zo kon Wijgmaal geen tiende nederlaag vermijden en Beringen kwam zo aan een vijfde zege van het seizoen. Hun laatste zege dateerde van de 14de speeldag. Olympia Wijgmaal blijft zo staan met 18 punten en zakt door deze nederlaag naar de twaalfde plaats in de rangschikking. Volgende zondag speelt Wijgmaal opnieuw thuis. Tegenstander is dan Eendracht Termien en die ploeg uit het Genkse staat momenteel op de vierde plaats.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Miri, Dewaet, Matuasilua, Ben Hammou (62' Lemmens), Mertens (76' Frérotte), Ruelle, Dupont, Vandervondelen, Ceusters (46' Alassan).

K.V.K.Beringen: Delarbre, Montagnino, Cavcic, Koeman, Er (78' Kislali), Demirsoy, Gronski (81' Tarcan), Schmitz, Creemers, Driessen, Yakupçebioglu (90' Karadogan).

Doelpunten: 33' 0-1 Er, 57' 0-2 Yakupçebioglu, 70' 1-2 Dupont.

Kaarten: 10' Gronski, 20' Dewaet, 25' Ceusters, 87' Cavcic, 89' Yakupçebioglu.