Verslag 17de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.F.C.Nijlen

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.F.C.Nijlen
1-2

Na de 4-0 nederlaag op het terrein van Zwarte Leeuw wou Olympia Wijgmaal zich in de eerste thuiswedstrijd van 2023 proberen te herpakken. Tegenstander in het Ymeriastadion op zondag 15 januari was KFC Nijlen. Deze ploeg telde in de rangschikking drie punten minder en moest Gianni Van Den Buijs missen wegens een schorsing.  Bij Wijgmaal waren Robbe Vandervondelen en Quinten Poppe geschorst. Trainer Nobels kon echter weer beroep doen op Younes Ben Hammou, Jérôme Courtrai en Ragib Alassan. Alassan en Ben Hammou stonden in de basiself en ook Tristan Ceusters. Deze jonge verdediger was toe aan zijn zesde basisplaats.

Het eerste gevaar kwam van Wijgmaal in de 5' toen Alassan achter een terugspeelbal ging, maar keeper Bielen was eerder op de bal buiten zijn strafschopgebied. De bezoekers kozen van in het begin van de wedstrijd vrank en vrij voor de aanval. Trouwens voor Wijgmaal was dat ook het geval. Nijlen kon een paar voorzetten versturen, maar die leverden weinig gevaar op. In de 18' kon Nassim Miri de bal onderscheppen en gaf de bal door aan Jitse Dupont. Zijn voorzet belandde bij Ephraïm Matuasilua, maar die had te veel tijd nodig om te besluiten. Eén minuut later trapte Yannick Verlinden een vrijschop en keeper Maxime Amenga bracht redding. Halfweg de eerste helft mocht Ben Hammou een vrijschop nemen en ook keeper Lars Bielen stond op de juiste plaats. In de 27' kon Ben Hammou de bal voor doel brengen en Dupont devieerde de bal naast doel. Eén minuut later gingen keeper Bielen en Matuasilua samen naar een voorzet. De keeper van Nijlen raakte geen bal, maar wel Matuasilua.  Onze jonge aanvaller ging tegen de grond, maar de scheidsrechter zag daar geen fout in. Matuasilua bleef heel bedrijvig en schoot in de 32' op doel. Een verdediger kreeg dat schot tegen de arm en deed dat net buiten de 16-meter.  Een vrijschop volgde en Bono Mertens trapte die. De bal ging via de muur in hoekschop. Op negen minuten van de rust kwam een voorzet van Ben Hammou tot bij Mertens en die trapte in één tijd naar doel. Zijn poging ging niet zo ver naast. In de 38' trapte Ben Hammou een vrijschop hard op doel. Keeper Bielen bracht redding, maar bij de herneming kon Dupont de bal toch in doel laten belanden. Voor Jitse Dupont zijn tweede treffer van het seizoen en zo bracht hij de stand op 1-0. Vlak na die openingstreffer zette Miri zijn voet tegen de bal bij een counter van Nijlen en die ging richting doel. Keeper Amenga kon de bal nog net uit zijn doel houden. In de láátste minuut van de eerste helft kwam Matuasilua tot een snelle aktie op de rechterflank en kon de bal achteruit brengen. Zowel Alassan als Dupont kregen de bal niet onder controle en zo bleef het na 45 minuten 1-0. In de  eerste minuten van de tweede helft kwam Nijlen aan een paar vrijschoppen. Toch zorgde Matuasilua weer voor gevaar. In de 50' dribbelde hij zich voorbij een paar verdedigers en schoot dan op doel. Keeper Bielen moest zich helemaal strekken om de 2-0 te vermijden. Er was bijna een kwartier gespeeld in de tweede helft toen Wijgmaal de bal wou ontzetten. De bal viel voor de voeten van aanvaller Yens Peeters en die schoot de bal in doel. Met zijn zevende seizoenstreffer bracht hij de stand in evenwicht (1-1). Wijgmaal verloor steeds meer de controle over de wedstrijd en was vooral aangewezen op verdedigen. Nijlen kon ook niet echt aan veel kansen komen op een kopbal van Vanderheyden na in de 68' en die ging naast doel. In de slotminuten kwam Wijgmaal nog dicht bij de overwinning. In de 88' kwam Gilles Lemmens aan de bal na een pass van Mertens en schoot op doel. Keeper Bielen bracht redding. Eén minuut later kon Matuasilua zich bijna door de defensie van Nijlen wurmen. Er volgde nog een hard schot van Courtrai en ook dat werd gestopt door keeper Bielen. In de toegevoegde tijd kreeg Wijgmaal net als in de heenwedstrijd weer het deksel op de neus. Nijlen joeg op een tweede treffer en die kwam er ook in de 92' toen Yens Peeters een voorzet in doel verlengde en met zijn tweede doelpunt Nijlen een 1-2 zege bezorgde. Voor Wijgmaal weer een zure pil om te slikken en nu zal het zich komende zaterdag moeten herpakken in de uitwedstrijd tegen Betekom.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera,  Miri, Dewaet, Matuasilua,  Ben Hammou (83' Lemmens), Mertens,  Ruelle, Dupont (85' Courtrai), Ceusters, Alassan.

K.F.C.Nijlen: Bielen, Faes, Vanderheyden, Engelen, Vollon (92' Luyten), Peeters, Bruyninckx, Beqa, Verlinden, Vets, Nesen (92' Paulissen).

Doelpunten: 38' 1-0 Dupont, 59' 1-1 Peeters, 92' 1-2 Peeters.

Kaarten: 32' Y.Verlinden, 37' Z.Beqa, 55' A.Dewaet, 62' T.Ceusters.