Verslag 16de speeldag K.F.C.Zwarte Leeuw - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.F.C.Zwarte Leeuw
K.Olympia S.C.Wijgmaal
4-0

Op zaterdag 7 januari nam familie, ex-spelers, vrienden en supporters van Olympia Wijgmaal afscheid van icoon en ex-keeper Jan Vanvaeck. Hij stond van 1973 tot 1993 bij Wijgmaal in doel en was nadien voorzitter, bestuurslid, afgevaardigde en nog veel meer bij de club van zijn hart. Langs deze weg wil ik de naaste familie van Jan veel sterkte wensen.

Op die eerste zaterdag van het nieuwe jaar stond ook de uitgestelde wedstrijd in het Louis Van Roeystadion tegen Zwarte Leeuw op het programma. Deze wedstrijd was op 17 december van vorig jaar uitgesteld. Bij Wijgmaal waren Quinten Poppe en Younes Ben Hammou geschorst. Ook kon trainer Mario Nobels niet rekenen op aanvaller Ragib Alassan, want die was ziek. Verder ontbrak ook Jérôme Courtrai. Onze Franse middenvelder was niet op tijd kunnen terugkeren van La Réunion. Gelukkig kon de Wijgmaalse trainer weer rekenen op Bono Mertens, Andreas Dewaet  en keeper Maxime Amenga. Maxime Zulu Kilo stond voor het eerst dit seizoen in de basiself.

De thuisploeg stond nog steeds laatste in de stand, maar had in de twee vorige wedstrijden 4 op 6 behaald. Hun gretigheid viel al dadelijk op van in de eerste minuten. Een schot van Joppe Neefs ging in de 1' over doel en Zwarte Leeuw kwam al vlug aan een eerste hoekschop. De reactie van Wijgmaal kwam er in de 10' toen Jitse Dupont ruimte kreeg en naast doel schoot. Vijf minuten later kon Neefs bij een vrijschop op doel koppen en keeper Amenga bracht redding. Er waren twintig minuten gespeeld toen een voorzet tot bij de vrijstaande Van De Vel kwam. Die kon vrij naar doel koppen, maar deed dat recht in de baan van de Wijgmaalse keeper. Wijgmaal moest de ene na de andere aanvalsgolf van Zwarte Leeuw ondergaan. In de 35' ging een schot van Neefs rakelings over doel. Bij de zesde hoekschop van de thuisploeg kreeg Wijgmaal de bal niet weg en Nick Verboven schoot de bal in doel. Met zijn derde treffer van het seizoen zorgde hij in de 39' voor de openingstreffer (1-0). Vlak daarna kwam Wijgmaal aan hun enige hoekschop in de eerste helft en een speler van Zwarte Leeuw devieerde de bal met het hoofd tegen het eigen doelhout. In de 44' verdubbelde de thuisploeg hun voorsprong. Tibo Faria Da Silva zorgde voor de 2-0 vlak voor de rust. Ook voor deze linksbuiten was het zijn derde treffer. Olympia Wijgmaal, dat slechts een paar keer in de eerste helft voor gevaar kon zorgen, moest zich in de tweede helft duidelijk proberen te herpakken. Al in de eerste minuut na de pauze moest keeper Ceusters redding brengen bij een schot van Mertens. Iets later ging een poging van Dupont naast doel. In de 55' verstuurde Ephraïm Matuasilua een pass naar de doorgespurte Bono Mertens en die stuitte in de 16-meter op keeper Ceusters. Na die betere minuten van Wijgmaal kreeg Zwarte Leeuw de wedstrijd wat beter onder controle. In de 68' kreeg aanvaller Steven Van De Vreede vlak voor doel de bal toegespeeld, maar kreeg hem niet voorbij keeper Amenga. Wijgmaal kon niet echt meer voor veel gevaar zorgen tot in de 86' een schot van Bono Mertens tegen de paal ging. Onmiddellijk daarna kreeg de thuisploeg weer een hoekschop en daarbij kopte Yannick Defossez de bal in doel en zorgde voor 3-0. In de slotminuut liep het verschil nog op tot 4-0 na een doelpunt van Van De Vreede. Voor de Nederlandse spits zijn vijfde treffer van het seizoen. Zwarte Leeuw kwam zo aan hun derde overwinning van het seizoen en komt nu na hun recente 7 op 9 op gelijke hoogte van Nijlen. Deze Kempense ploeg speelt op zondag 8 november echter ook een uitgestelde wedstrijd tegen Kampenhout. Voor Wijgmaal was dit natuurlijk een opdoffer en dat vraagt volgende zondag tegen KFC Nijlen voor een reactie. Daar zal trainer Nobels weer kunnen rekenen op Ben Hammou en Alassan. Robbe Vandervondelen kreeg op Zwarte Leeuw in de 83' een tweede gele kaart en zal tegen Nijlen geschorst zijn.

Zwarte Leeuw: Ceusters, Meyvis, Simons, Verboven (90' Van Looveren), Faria Da Silva (86' Van Gog), Van De Vel,  Lambrechts, Van De Vreede,  Neefs, Defossez, Jochems (76' Jordy Dupont).

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera (75' Ceusters), Miri, Dewaet, Zulu Kilo (75' Lemmens), Matuasilua,  Mertens, Frérotte, Ruelle, Dupont, Vandervondelen.

Doelpunten: 39' 1-0 Verboven,  44' 2-0 Faria Da Silva, 87' 3-0 Defossez, 90' 4-0 Van De Vreede.

Kaarten: 15' Frérotte, 42' Vandervondelen, 55' Van De Vreede, 83' Vandervondelen rood.