Verslag 15de speeldag K.F.C.Diest - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.F.C.Diest
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-3

Na de onverdiende thuisnederlaag tegen Wezel Sport vorige zondag stonden er voor Olympia Wijgmaal dit jaar nog twee uitwedstrijden op het programma. Voor de laatste wedstrijd van de heenronde moest Wijgmaal dertig kilometer van huis gaan spelen op Diest. Bij de thuisploeg was rechtsbuiten Dylan Goulding geschorst en ook aanvaller Benjamin Bahtiri stond niet meer in de basiself. Daardoor mocht aanvaller Eric Mbabazi voor de vierde keer dit seizoen starten. Verder kwam ook centrale verdediger David Habarugira aan de aftrap. Bij Olympia Wijgmaal was Quinten Poppe dan toch niet geschorst en mocht starten. Zijn gele kaart van tegen Wezel Sport viel weg en het oordeel over zijn rode kaart moet nog vallen. Bono Mertens was afwezig na een ingreep aan zijn tanden. Zo kreeg Ragib Alassan weer een basisplaats. De wedstrijd begon met een kwartier vertraging. De aangeduide scheidsrechter stond in Limburg met zijn auto in panne en daardoor moest er iemand anders opgetrommeld worden. De thuisploeg zette Wijgmaal dadelijk onder druk en kreeg in de 7' een vrijschop vlak voor de 16-meter.  Gilles Schodts trapte die mooi langs de muur en de bal ging in doel. Zo kwam Diest al vroeg op voorsprong (1-0). De thuisploeg bleef via de flanken doorkomen en vier minuten na hun eerste treffer schoot Gilles Schodts van uit een scherpe hoek op doel. Aan de eerste paal hield keeper Maxime Amenga de bal uit zijn doel. Diest kon de bal nog een paar keer voor doel brengen, maar de verdediging van Wijgmaal liet zich niet meer verrassen. Na een kwartier kreeg Andreas Dewaet via een doorsteekpass een kans, maar keeper Thomas Rosala stond pal. Nadat de eerste storm van Diest was gaan liggen, kwam Wijgmaal beter in de wedstrijd. In de 26' resulteerde dat in de gelijkmaker. Jitse Dupont bereikte met een dieptepass de vrijgelopen Ephraïm Matuasilua en die liet keeper Rosala geen kans. Met zijn tweede doelpunt van het seizoen bracht onze bijna 19-jarige aanvaller de stand in evenwicht (1-1). Vier minuten later zorgde Younes Ben Hammou voor gevaar en kwam Wijgmaal aan een hoekschop. Daarbij kreeg Dupont de bal voor de voeten en schoot de bal hard naast doel. Tien minuten voor de rust speelde Dewaet de bal door naar Matuasilua en die schoot op doel. Keeper Rosala tikte de bal over de lat. Met de 1-1 op het bord werd de rust ingegaan. De eerste kans van de tweede helft kwam er in de 53' toen Alassan op links kon doorgaan. Hij kon echter de centraal opgerukte Dupont niet bereiken. Twee minuten daarna kon Schodts aanleggen voor een schot, maar dit ging over doel. In de 58' kwam Wijgmaal op rechts tot een aanval en keeper Rosala moest Matuasilua van zijn tweede doelpunt houden. Vier minuten later werd Matuasilua goed aangespeeld door Ben Hammou en hij verkeek die kans door een slechte balcontrole. Veel kon de thuisploeg daar niet tegenin brengen. Als er op doel werd geschoten ging de bal meestal ver naast. Dat was ook het geval bij een poging van Yarne Claessens. In de 70' kreeg Wijgmaal  een vrijschop en die werd door Maxim Van Der Auwera met het hoofd mooi in doel verlengd. Met zijn tweede treffer van het seizoen bracht onze verdediger de stand op 1-2. Tien minuten later gaf invaller Jérôme Courtrai een mooie pass naar Alassan, maar keeper Rosala was tijdig uit zijn doel gekomen. In de 86' dribbelde Ben Hammou zich mooi vrij en speelde de bal met de wreef door naar de doorgespurte Ragib Alassan en die schoot met de wreef mooi de bal naast de paal in doel en bracht zo de stand op 1-3. Voor Alassan zijn zevende treffer van het seizoen en hij komt daarmee op gelijke hoogte van Bono Mertens. Het slot van de wedstrijd werd ontsierd door een opstoot van agressiviteit. Door frustratie ging een speler van Diest neus aan neus staan met één van Wijgmaal. Er werd geduwd en de gemoederen raakten verhit. De scheidsrechter kon niet anders dan twee gele kaarten uitdelen. Diest kreeg in de toegevoegde tijd nog een vrijschop, maar die zorgde voor geen doelgevaar meer. Olympia Wijgmaal won met 1-3 en dat was de tweede uitoverwinning in minder dan een maand tijd. Door die vijfde overwinning van het seizoen komt Wijgmaal aan 18 punten en stijgt zo naar de achtste plaats in de rangschikking. Volgende zaterdag begint Olympia Wijgmaal de terugronde met een uitwedstrijd tegen Zwarte Leeuw. In de heenwedstrijd op de laatste zondag van oktober won Wijgmaal de heenwedstrijd met 4-1.

K.F.C.Diest: Rosala, Claessens, Schoors, G.Schodts (77' Aburiala), B.Schodts, Briels (Van Loock), Mbabazi (67' Schoolmeesters), Achnak, Masala Eloko, Habarugira, Matuta.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera,  Miri, Poppe, Dewaet, Matuasilua (77' Courtrai), Ben Hammou,  Ruelle, Dupont, Vandervondelen, Alassan.

Doelpunten: 7' 1-0 Gilles Schodts, 26' 1-1 Matuasilua,  69' 1-2 Van Der Auwera,  85' 1-3 Alassan.

Kaarten: 50' Habarugira, 67' Achnak, 86' Ben Hammou,  87' Matuta.