Verslag 14de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - F.C.Wezel Sport

K.Olympia S.C.Wijgmaal
F.C.Wezel Sport
1-2

Op zondag 4 december speelde Olympia Wijgmaal voor het laatst dit jaar een thuiswedstrijd. Tegenstander was Wezel Sport en de ploeg uit de Kempen staat al heel het seizoen bovenaan de rangschikking. Tot op het einde van het eerste periodekampioenschap was dat op de eerste plaats en na de thuisnederlaag tegen Houtvenne op de tweede plaats. Bij Wijgmaal kwam Quinten Poppe terug in de ploeg na zijn enkelkwetsuur en Jérôme Courtrai moest zijn plaats afstaan aan Younes Ben Hammou. Ook Ragib Alassan was er niet bij van bij de aftrap. Hij was in de voorbije week ziek geweest. Trainer Mennes van Wezel begon met dezelfde elf die vorige week met 7-1 won tegen Zwarte Leeuw.

De bezoekers bepaalden dadelijk het tempo in de wedstrijd, maar Wijgmaal had daar weinig moeite mee. In de 6' werd Ephraïm Matuasilua diep gestuurd en kwam daarbij in botsing met keeper Bo Geens. Pas in de 13' kwam Wezel Sport aan een kans, maar centrale verdediger Tijn Daverveld schoot de bal over doel. Drie minuten later kreeg Bono Mertens ruimte voor een schot en dat ging maar rakelings naast doel. In de 20' kwam Wezel dicht bij de openingstreffer. Bij een counter bracht Bollen de bal tot bij Grepi en zijn schot ging via de lat over doel. Halfweg de eerste helft probeerde Poppe het ook van op afstand en keeper Geens stopte zijn poging. In de 24' kreeg Wezel Sport na handspel een vrijschop. Nick Kuijlaars zette zich achter de bal en schoot die mooi naast de muur in doel. Zo bracht hij met zijn vijfde treffer van het seizoen de stand op 0-1. De thuisploeg reageerde en na een voorzet kon Jitse Dupont net niet bij de bal. Dan kwam er een voorzet van Maxim Van Der Auwera en Ben Hammou schoot de bal hoog over doel. Eén minuut later schoot Ben Hammou naast doel. Tien minuten voor de rust had keeper Geens heel wat moeite met een voorzet van Andreas Dewaet. Iets later ging een schot van Matuasilua voorlangs. In de 43' mocht Ben Hammou een vrijschop nemen en keeper Geens had een save nodig om de gelijkmaker te  verhinderen. Aan de rust stonden de bezoekers 0-1 voor, maar de meeste kansen kwamen wel van Wijgmaal. In het begin van de tweede helft ging de thuisploeg door en in de 47' mocht Mertens een vrijschop nemen. Keeper Geens moest die verlengen in hoekschop. Twee minuten later kwam er een hard schot van Ben Hammou en keeper Geens loste de bal en zo kon Dupont de bal in doel zetten. Met zijn eerste treffer van het seizoen zorgde hij zo voor 1-1. Dat was helemaal niet gestolen, want Wezel Sport is zeker een goede ploeg, maar de beste combinaties kwamen meestal van Wijgmaal. In de 56' moest de thuisploeg dan met tien verder. Poppe kreeg een rode kaart. In de 65' kon Wijgmaal een tegenaanval opzetten en via een schot van Ben Hammou ging de bal bijna in doel. Vijf minuten later kwam Wezel aan een grote kans. Warre Bollen kon doordringen in de 16-meter en schoot de bal dan over doel. In de 75' kwam Nassim Miri op de linkerflank tot een knappe aktie, maar zijn voorzet werd helaas afgeblokt. Twee minuten later kon Mertens de bal opdrijven en zijn schot werd gelost door keeper Geens. Matuasilua kwam aan de bal, maar de jonge aanvaller werd neergehaald. Het gevolg was een strafschop. Bono Mertens kon van op de stip aan zijn achtste treffer komen, maar keeper Geens hield de bal met een mooie save uit doel. Daarna was het vooral keeper Maxime Amenga die Wijgmaal recht hield. In de 80' bracht hij redding op een kopbal van Van Kruijssen. In de 90' hield hij Wezel terug van een tweede doelpunt. In de toegevoegde tijd moest Amenga een schot van Dufour stoppen en ging de bal over de zijlijn. Na een ingooi omzeilde Jelle Van Kruijssen zijn bewaker en zorgde toch voor een tweede treffer voor Wezel Sport. De ex-aanvaller van SK Londerzeel zorgde zo met zijn zesde treffer van het seizoen voor 1-2. Vlak na dat doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Olympia Wijgmaal speelde wellicht z'n beste wedstrijd van het seizoen, maar werd weer niet beloond voor al het werk dat het verzette. Weer kwam natuurlijk aan het licht hoe moeilijk Wijgmaal het heeft bij de afwerking. De thuisploeg blijft zo staan met 15 punten. Nu volgen nog twee uitwedstrijden. Volgende zaterdag naar Diest en die wedstrijd aan de Warande begint om 19u30.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera, Miri, Poppe, Dewaet, Matuasilua, Ben Hammou (70' Alassan),  Mertens, Ruelle, Dupont, Vandervondelen.

Wezel Sport: Geens, Daverveld, Biemans, Achenteh, Ven, Kuijlaars, Kolen, Grepi, Van De Gevel, Mols (80' Dufour), Bollen (74' Van Kruijssen).

Doelpunten: 24' 0-1 Kuijlaars, 49' 1-1 Dupont, 95' 1-2 Van Kruijssen.

Kaarten: 23' Poppe 56' Poppe rood, 43' Kolen, 47' Bollen, 65' Ven, 77' Geens, 92' Ruelle.