Verslag 13de speeldag St.-Lenaarts - K.Olympia S.C. Wijgmaal

St.-Lenaarts
K.Olympia S.C.Wijgmaal
2-0

Na de eerste uitoverwinning vorige zaterdag op KVK Beringen moest Olympia Wijgmaal een week later alweer buitenshuis spelen. Op zaterdag 26 november moest het in het uiterste noorden van België gaan opnemen tegen St.-Lenaarts. Deze ploeg stond in de rangschikking juist achter Wijgmaal met één punt minder. Trainer Sam Vermeylen van de thuisploeg bracht tegenover vorige wedstrijd twee andere middenvelders in de basiself. Dat waren Nick Dhaene en Auguy Dondo-Ndubo. Zij kwamen in de plaats van Giannique De Vulder en Nelson Temitope. Bij Wijgmaal kon trainer Mario Nobels weer rekenen op Bono Mertens en ook Younes Ben Hammou was terug na ziekte. Mertens kwam in de plaats van Quinten Poppe. Deze laatste was gekwetst aan de enkel. St.-Lenaarts kwam al na drie minuten aan een vrijschop. Keeper Amenga plukte de bal uit de lucht. In de 7' kwam Wijgmaal tot een counter en Matuasilua stak de bal door naar Alassan. Deze laatste moest echter te ver uitwijken en kon voor geen doelgevaar meer zorgen. Tien minuten later trapte De Graeve een vrijschop hard op doel en keeper Amenga liet de bal ontglippen. Jesse Claessens kon die in de herneming in doel verlengen en zo met zijn derde doelpunt van het seizoen de stand op 1-0 brengen. Wijgmaal kwam drie minuten later met een reactie. Ragib Alassan kon doorgaan en speelde Andreas Dewaet aan. Die schoot op doel en zag zijn poging tegen de paal gaan. Enkele minuten later kwam de thuisploeg aan een reeks van hoekschoppen. Bij de vierde kon Lucas Vissers de bal in doel koppen en de voorsprong van St.-Lenaarts verdubbelen (2-0). De thuisploeg hield de aanvallers van Wijgmaal goed onder bedwang en meestal werden die ook niet op de juiste manier aangespeeld. Er kroop teveel afval in het spel bij Wijgmaal. Toch kon in de 33' Jitse Dupont zich goed doorzetten en speelde dan de bal door naar Alassan. Die kwam tot een schot, maar dat werd dan weer afgeblokt. Wijgmaal kon keeper Nolle niet meer bedreigen en de thuisploeg bereikte de rust met een 2-0 voorsprong. De supporters van Wijgmaal verwachtten natuurlijk een reactie na de rust, maar het was St.-Lenaarts dat weer voor gevaar zorgde. In de 50' moest keeper Amenga een schot van Di Biniamu stoppen. Drie minuten later ging Claessens door op snelheid, maar gelukkig kon verdediger Antoine Ruelle de bal nog ontzetten. Pas op het uur kwam Wijgmaal nog eens tot een kans. Dupont creëerde ruimte voor zichzelf en kon dan hard op doel schieten. Keeper Nolle had moeite om dat schot te stoppen. Di Biniamu werd in de 63' goed aangespeeld en dribbelde zich dan tot in het strafschopgebied. De 22--jarige aanvaller schoot de bal vervolgens tegen de paal. Vlak daarna kreeg Wijgmaal weer een goede kans. Dewaet kwam in de 16-meter door en stuitte helaas op keeper Nolle. De thuisploeg bleef aan kansen komen en in de 81' moest keeper Maxime Amenga weer redding brengen. Hij hield Di Biniamu weer van een doelpunt. Twee minuten later kon invaller Ben Hammou de bal voor doel lepelen en Dewaet kon er zijn hoofd tegen zetten. Keeper Jordi Nolle kon ternauwernood een doelpunt vermijden. Via zijn arm en de paal ging de bal naast doel. Drie minuten voor het einde knalde Ben Hammou hard op doel en keeper Bolle moest de bal lossen. Ragib Alassan kon in de herneming de bal ook niet in doel krijgen. Ondanks dat Wijgmaal wel kansen kreeg, ontbrak het in de afwerking en zo verloor het met 2-0. Voor St.-Lenaarts was het de zesde wedstrijd zonder verlies en ze gaan in de stand nu over Wijgmaal en tellen 17 punten. Wijgmaal blijft staan met 15 punten en zakt terug naar de 9de plaats. Volgende zondag staat de laatste thuiswedstrijd van 2022 op het programma. Dan ontvangt Wijgmaal de tweede in de stand en dat is Wezel Sport. Deze wedstrijd start om 15 uur.

St.- Lenaarts: Nolle, Kenis, Van Den Muysenbergh, Di Biniamu,  Vissers, Claessens (Tavares), Daoudi (46' De Vulder), Willemsen, Dhaene, Dondo-Ndubo (Diallo), De Graeve.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera,  Miri, Dewaet, Matuasilua (75' Ben Hammou), Mertens (79' Frérotte), Ruelle, Dupont, Courtrai, Vandervondelen,  Alassan.

Doelpunten: 17' 1-0 Claessens, 30' 2-0 Vissers.

Kaarten: 57' Miri.