Verslag 12de speeldag K.V.K. Beringen - K.Olympia S.C. Wijgmaal

K.V.K.Beringen
K.Olympia S.C.Wijgmaal
0-2

Voor de 12de speeldag moest Olympia Wijgmaal de bus op naar Limburg. Daar moest het op de vooravond van het WK in Qatar gaan spelen op het terrein van K.V.K. Beringen. Beide ploegen telden in de rangschikking hetzelfde aantal punten en dat betekende bij een overwinning, dat één van de twee een goede zaak kon doen. Bij Beringen moest trainer Hedwig Van Sweevelt middenvelder Cédric Van Geel missen wegens een teveel aan gele kaarten. Ook middenvelder Thomas Driessen stond niet op het wedstrijdblad. Daardoor was Erkam Er er weer bij en ook Leslie Dunkwu kreeg een basisplaats. Bij Wijgmaal was Younes Ben Hammou ziek en ontbrak nog steeds de gekwetste Bono Mertens.

Van bij het eerste fluitsignaal kwam het tot een behoorlijk tempo in Sportpark De Motbemden. Al in de eerste minuut kwam Wijgmaal aan een kans. Keeper Sven Delarbre moest een schot van Jitse Dupont uit zijn doel houden. In de 12' werd aanvaller Sahuké Mandi gelanceerd, maar verdediger Antoine Ruelle kon de bal nog ontzetten. Drie minuten later gaf Ragib Alassan een doorsteekpass naar Ephraïm Matuasilua en die stuitte op keeper Delarbre. Na twintig minuten kon Matuasilua de bal onderscheppen en liep zich dan vast. Eén minuut later trapte verdediger Montagnino over de bal en nu kon Dupont de bal onderscheppen. Weer kon Wijgmaal niet profiteren van de fouten die Beringen maakte in de verdediging. In de 28' kreeg Alassan plots de bal voor zijn voeten, maar schoot voorlangs. Eén minuut daarna werd Alassan in de 16-meter onderuit gehaald en kreeg Wijgmaal daarvoor een strafschop. Alassan trapte die zelf, maar de bal ging tegen de dwarslat. Weer een kans verspeeld voor Wijgmaal! Tien minuten voor de rust kreeg de thuisploeg een vrijschop recht voor doel van op een kleine 25 meter. Twan Visser trapte de bal over doel. In de 38' kreeg Beringen weer een vrijschop en nu kon Sahuké Mandi aan de tweede paal nog op doel schieten, maar keeper Amenga was attent en stond goed opgesteld. Drie minuten voor de rust werd Alassan in de diepte aangespeeld en stuitte weer op keeper Delarbre. Aan de rust stond het na 45 minuten nog 0-0. De eerste kans in de tweede helft was voor Beringen. Na een voorzet van Schmitz kon ee medespeler op doel schieten, maar dat werd afgeblokt door een verdediger. In de 56' kwam Wijgmaal op voorsprong.  Ragib Alassan werd weer in de diepte aangespeeld en kon nu wel afwerken. Met zijn vijfde treffer van het seizoen zorgde hij zo voor 0-1. Enkele minuten later kwam Wijgmaal weer tot een vlotte tegenaanval. Alassan kon daarbij mede-aanvaller Matuasilua niet bereiken. De thuisploeg kreeg dan licht de bovenhand voor een korte periode. Bij een vrijschop moest keeper Maxime Amenga zich volledig strekken om de bal uit doel te houden. Dat was één van de weinige kansen voor Beringen. Op het middenveld zagen we de youngsters Dewaet en Poppe veel nuttig opruimwerk verrichten. Maar ook de rest van de ploeg vocht voor elke bal en elke vierkante meter. In het laatste kwartier kreeg Wijgmaal weer de bovenhand. Het was nog even schrikken in de 82' toen keeper Amenga de bal tegen Palmans trapte en de bal zo naast doel zag gaan. Eén minuut later kreeg Wijgmaal weer een strafschop. Matuasilua werd neergehaald in de 16-meter. Nu zette Jérôme Courtrai zich achter de bal. Hij trapte de bal hard genoeg, maar toch kon keeper Delarbre hem nog uit zijn doel houden. In de 90' kreeg de thuisploeg nog een hoekschop. De bal werd ontzet en Courtrai had de weg vrij naar doel. Hij speelde die naar de goed gevolgde Alassan en die bracht de stand op 0-2. Voor Ragib Alassan zijn zesde doelpunt van het seizoen en de tweede keer dat hij tweemaal in een wedstrijd kon scoren. Voor Wijgmaal was dit de eerste uitoverwinning van het seizoen en ook de vierde wedstrijd op rij zonder verlies. Daarbij ook nog de eerste keer dat de verdediging van Olympia Wijgmaal geen tegendoelpunt slikte. Deze vierde zege was zeker en vast verdiend. Aan de rust had Wijgmaal al minstens met 0-2 moeten voorstaan. Dan mag je die twee gemiste strafschoppen ook niet vergeten. Olympia Wijgmaal komt door deze zege op 15 punten en stijgt in de rangschikking naar de achtste plaats. Volgende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen St.-Lenaarts op het programma. Aftrap om 19u30.

K.V.K.Beringen: Delarbre, Montagnino (61' Yazgan), Mc Millen, Er (74' Palmans), Demirsoy, Visser, Gronski, Schmitz, Dunkwu (Tarcan), Creemers, Sahuké Mandi

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Miri, Poppe, Dewaet, Matuasilua, Ruelle, Dupont, Courtrai, Vandervondelen,  Alassan.

Doelpunten: 56' 0-1 Alassan, 90' 0-2 Alassan.

Kaarten: 73' Dewaet, 83' Mc Millen, 88' Van Der Auwera.