Verslag 11de speeldag K.Olympia S.C. Wijgmaal - Esperanza Pelt.

K.Olympia S.C.Wijgmaal
Esperanza Pelt
1-1

Op zondag 13 november speelde Olympia Wijgmaal thuis tegen Esperanza Pelt,  voorlaatste in de stand. Net als de thuisploeg was Pelt op de vorige speeldag tot een 1-1 gelijkspel gekomen. Toen moest de Limburgse ploeg op Zwarte Leeuw vijf spelers missen. Trainer Bert Vosters kon er daar twee van recupereren. Dat waren de twee middenvelders Jan Smolders en Tuur Rijkers. Bij Wijgmaal was Bono Mertens er niet bij. Hij had op Verbroedering Geel het begin van een contractuur in de lies opgelopen. Zijn plaats in de basiself werd ingenomen door Younes Ben Hammou. Tevens keerde Ragib Alassan terug na één speeldag schorsing en daardoor moest Ephraïm Matuasilua zijn beurt afwachten op de invallersbank. Al in de eerste minuten van de wedstrijd kwamen beide teams aan een vrijschop. Bij die van Wijgmaal kon Maxim Van Der Auwera zich doorzetten tot aan de rand van de 16-meter,  maar werd dan afgestopt. In de eerste twintig minuten zette Pelt vooral druk langs hun rechterflank. Toch konden de bezoekers de bal niet tussen de palen doen belanden. Bij de eerste hoekschop van de wedstrijd kon de rijzige Nederlander Shuremy Felomina op doel koppen, maar keeper Maxime Amenga had een goede reactie in huis en belette zo een voorsprong van Pelt. Jitse Dupont kwam met een hard schot als reactie en de 21-jarige keeper Van Dael hield even later een loeier van Ben Hammou uit zijn doel. In de 37' kon verdediger Nassim Miri doorgaan op links en kon Alassan bereiken. Die verlengde de bal over doel. Keeper Amenga stopte twee minuten voor de rust een vrijschop van Lopes-Mendes. Ook de thuisploeg mocht nog een vrijschop nemen, maar ook die leidde niet tot een doelpunt.  Met 0-0 werd de rust bereikt. Vlak na de herneming kwam Wijgmaal tot een vlotte combinatie en keeper Van Dael moest de bal al duikend onderscheppen. In de 50' kwam Pelt weer dicht bij een doelpunt. Bij een vrijschop ging Ruben Scheelen naar de bal en devieerde die maar nipt naast doel. Twee minuten later was het wel raak. Er ging een pass naar Djaniny Lopes-Mendes en die kreeg gewoon vrije doorgang van de Wijgmaaldefensie en schoot de bal in doel. Met zijn tweede doelpunt van het seizoen zorgde hij zo voor 0-1. Even was er opschudding toen na een kopduel Vandervondelen en Ella Ella bleven liggen. Na verzorging konden ze beide gelukkig verder spelen. Na die voorsprong van Pelt was de thuisploeg even het noorden kwijt. Het was wachten tot in de 75' toen invaller Imad Arbai de bal in de 16-meter dropte en Andreas Dewaet die nipt naast doel verlengde. Dat was zo wat het begin van een slotoffensief van de thuisploeg. Ook Ephraïm Matuasilua werd door trainer Nobels in de strijd geworpen en die ging in de 82' na een pass van Miri neer in het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf echter geen strafschop. Eén minuut later ging Matuasilua weer op snelheid de 16-meter in en werd nu onderuit gehaald. Deze keer kwam het wel tot een strafschop. Het was Ragib Alassan die de elfmeter nam en die perfect omzette en zo met zijn vierde doelpunt van het seizoen de stand op 1-1 bracht. Esperanza Pelt probeerde nog aan een winnend doelpunt te komen en dat lukte nog bijna in de toegevoegde tijd.  Na een voorzet van Scheelen kon aanvaller Jacobs van in het strafschopgebied op doel schieten, maar een verdediger devieerde de bal en die ging vervolgens naast doel. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel en dat was voor beide ploegen eigenlijk niet voldoende. Olympia Wijgmaal telt nu 12 punten na elf wedstrijden en trainer Mario Nobels hoopt na de komende vijf wedstrijden aan een totaal van 20 te komen. Wijgmaal speelt nu twee keer op rij buitenshuis. Komende zaterdag moet het naar KVK Beringen en een week later naar St.-Lenaarts. Op 4 december staat nog een thuiswedstrijd tegen Wezel Sport op het programma. Daarna volgen nog uitwedstrijden tegen Diest en op 17 december tegen Zwarte Leeuw.  Daarna is er een winterstop en de competitie hervat op 15 januari 2023 thuis tegen Nijlen.

Olympia Wijgmaal: Amenga,  Van Der Auwera, Miri, Poppe, Dewaet, Ben Hammou (73' Arbai), Ruelle, Dupont (65' Matuasilua), Courtrai,  Vandervondelen, Alassan.

Esperanza Pelt: Van Dael, Mansaray, Scheelen, Kocak, Goossens, Felomina, Palmans, Adriaans, Jacobs, Lopes-Mendes, Ella Ella (81' Smolders).

Doelpunten: 52' 0-1 Lopes-Mendes, 83' 1-1 Alassan strafschop.

Kaarten: 82' Scheelen, 84' Jacobs.