Verslag 10de speeldag AVS Geel - K.Olympia S.C Wijgmaal

ASV Geel
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-1

Op de 10de speeldag ging het voor Olympia Wijgmaal richting stadion De Leunen in Geel. ASV Geel, derde in de stand met drie punten achterstand op Wezel Sport en Houtvenne, startte met Thibaut Bielen in de basiself. De verdediger nam de plaats in van Alessio Alessandro, die vorige week op St.-Lenaarts was uitgevallen met een ernstig kuitbeenletsel. Bij Wijgmaal was aanvaller Ragib Alassan geschorst. Andreas Dewaet en Younes Ben Hammou stonden in de basiself. De eerste kans van de wedstrijd was voor Wijgmaal. In de 4' werd Dewaet op de rechterflank vrij gespeeld en die bracht de bal voor doel. Aan de 2de paal kreeg Jitse Dupont de bal moeilijk onder controle en plaatste hem naast doel. Dan kon de thuisploeg de overhand nemen en zette Wijgmaal onder druk. Er volgden twee hoekschoppen en bij één daarvan verlengde Vandervondelen de bal maar nipt over het eigen doel. In de 10' werd aanvaller Jordi Kreydt aangespeeld in de 16-meter en die bracht de stand op 1-0. Voor Kreydt zijn vierde doelpunt van het seizoen. Wijgmaal probeerde te reageren, maar een schot van Dewaet werd afgeblokt. Na een moeilijk eerste kwartier kwam Olympia steeds beter in de wedstrijd. Een vrijschop via Bono Mertens leverde niets op en Wijgmaal kwam halfweg de eerste helft wel aan een eerste hoekschop. In de 27' kon Ben Hammou zich doorzetten tot aan de rand van het strafschopgebied en schoot dan hard op doel. Keeper Oussayd Belkouch pareerde dat schot met zijn vuisten. Twee minuten later kreeg Geel een mooie kans. Carvalho Alleoni kon zich in de 16-meter voorbij een paar verdedigers werken en schoot dan rakelings over doel. In de slotminuten van de eerste helft kwam Wijgmaal nog aan twee vrijschoppen. Bij de tweede had de thuisploeg heel wat verdedigingswerk nodig om een gelijkmaker te verijdelen. In de eerste minuut van de tweede helft kon Nassim Miri doorgaan op links, maar schoot de bal in het zijnet. In de 54' werd Kreydt goed aangespeeld in de diepte en zijn rush werd gestopt door Robbe Vandervondelen. Vier minuten later kwam Wijgmaal weer dicht bij de gelijkmaker. Ben Hammou speelde de bal door naar Ephraïm Matuasilua en die schoot de bal hard tegen de lat. De pas op het veld gekomen Sven Joosten zette voor Geel in de 71' een mooie aktie op, maar de defensie van Wijgmaal wist daar wel raad mee. Eén minuut later moest keeper Maxime Amenga redding brengen met de voet op een schot. In de 77' leed Geel dom balverlies voor de 16-meter. Matuasilua speelde de bal naar Ben Hammou en die schoot de bal in doel en bracht met zijn eerste doelpunt van het seizoen de stand op 1-1. Een paar minuten later werd Matuasilua weer goed aangespeeld en ging op snelheid richting doel. De 18-jarige spits van Wijgmaal had de kans om op doel te schieten, maar maakte de fout om met de bal in doel te willen lopen. Zo bleef deze kans onbenut. In de 82' kreeg Jordi Kreydt een schietkans en keeper Amenga bracht redding. In de toegevoegde tijd kreeg de thuisploeg nog een kans, maar die werd niet optimaal uitgespeeld. Zo eindigde deze wedstrijd op een 1-1 gelijkspel. Voor Wijgmaal een verdiend gelijkspel en meteen ook het eerste punt dat het op verplaatsing behaalde. Dat brengt Olympia Wijgmaal aan een totaal van 11 punten. Opmerkelijk was, dat van de zeven wedstrijden op zaterdag er zes op een gelijkspel eindigden. Wezel Sport is de eerste periodekampioen. Houtvenne eindigde in de eerste periode met evenveel punten, maar telde één overwinning minder. Olympia Wijgmaal speelt aanstaande zondag 13 november om 15 uur tegen Esperanza Pelt, voorlaatste in de stand.

AVS Geel: Belkouch, Van Parys, Aissa (68' Joosten), Bielen (68' El Ansri), Van Broeckhoven (84' Vrijens), Kreydt, Oilil, Hoebregs, Robin, Cvijetic, Carvalho Alleoni.

K.Olympia S.C.Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Miri, Poppe, Dewaet, Matuasilua, Ben Hammou,  Mertens, Ruelle, Dupont (76' Zulu Kilo), Vandervondelen.

Doelpunten: 10' 1-0 Kreydt, 77' 1-1 Ben Hammou.

Kaarten: 89' Zulu Kilo.