Verslag 9de speeldag K.Olympia S.C Wijgmaal - K.F.C.Zwarte Leeuw

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.F.C.Zwarte Leeuw
4-1

Op zondag 30 oktober werd de 9de speeldag afgesloten met de wedstrijd tussen Olympia Wijgmaal en Zwarte Leeuw. De andere wedstrijden werden al één dag eerder afgehandeld. Voor Wijgmaal was het de 5de thuiswedstrijd en tegen de ploeg uit Rijkevorsel lag weer een kans om aan  een derde overwinning te komen. Tot na de zevende speeldag stond Zwarte Leeuw slechts met één punt. Op de vorige speeldag ging het met 3-4 winnen op het terrein van Betekom en bracht zo hun totaal op 4 punten. Deze zege betekende voor Wijgmaal dadelijk een waarschuwing. Trainer Gino Swaegers van Zwarte Leeuw veranderde niets aan de basiself. Bij Wijgmaal kreeg Jitse Dupont voor de vijfde keer een basisplaats en daardoor moest Younes Ben Hammou zijn beurt afwachten op de invallersbank.

De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd. In de 4' ging een schot van aanvaller Ephraïm Matuasilua maar nipt naast het doel van de bezoekers. In de 11' werd een treffer van Ragib Alassan afgekeurd wegens buitenspel. We waren al in de twintigste minuut belandt toen Jitse Dupont van op de linkerflank hard op doel schoot. Keeper Hofmans stond goed opgesteld en stopte die poging. Na 25 minuten kwam Zwarte Leeuw beter in de wedstrijd. Toch kwam er nog één kans voor de thuisploeg. Na een ingooi in de 29' kwam Bono Mertens aan de bal en schoot vanuit een scherpe hoek op doel. Zijn poging ging echter voorlangs. Eén minuut later legde Wijgmaal een aanval van de bezoekers weinig in de weg. De bal werd voor de voeten van Nick Ver boven gebracht en die schoot op doel. Via een verdediger ging de bal naast doel. In de 36' viel een voorzet over de verdediging van Wijgmaal in de voeten van de Nederlandse spits Steven Van De Vreede. De ondertussen 30-jarige aanvaller liet deze open kans onbenut en mikte de bal van op korte afstand nog naast doel. Vijf minuten voor de rust gaf middenvelder Jérôme Courtrai een slechte pass en Van De Vreede kon op doel afgaan. Zijn schot werd door keeper Amenga met de voet uit doel gehouden. Een paar minuten later was er een tackle nodig van Antoine Ruelle om een doelgevaarlijke situatie voor doel te neutraliseren. In de 44' werd Alassan aangespeeld. De aanvaller van Wijgmaal omspeelde op een prachtige wijze de verdedigers van Zwarte Leeuw en schoot dan de bal hard in de verste hoek binnen (1-0). Lang duurde de vreugde van de thuisploeg niet. Nadat Zwarte Leeuw het spel hervatte, stond men bij Wijgmaal nog te dromen van die openingstreffer. Daarvan profiteerde Van De Vreede om één minuut later al voor 1-1 te zorgen. Voor hem zijn vierde treffer van het seizoen. Met die gelijke stand werd de rust bereikt. Courtrai bleef achter in de kleedkamers en werd vervangen door Andreas Dewaet.  Bij Zwarte Leeuw begon men al vlug te klungelen en in de 47' werd een slechte pass in de defensie onderschept door Matuasilua en die bracht met zijn tweede seizoenstreffer de stand op 2-1. De 18-jarige aanvaller bleef bedrijvig en stelde keeper Hofmans in de 50' op de proef met een hard schot. Vijf minuten later kon Matuasilua van op rechts de bal tot bij Alassan brengen. Die schoot op doel en de keeper van Zwarte Leeuw loste de bal en Bono Mertens kreeg in de herneming de bal niet in doel. Dat was slechts even uitstel. Eén minuut later werd Matuasilua richting 16-meter gestuurd en keeper Hofmans haalde hem onderuit. De scheidsrechter twijfelde niet en kende de thuisploeg een strafschop toe. Bono Mertens zette zich achter de bal. Keeper Hofmans kon de bal in eerste instantie nog uit doel houden, maar Mertens kon in de herneming toch de bal in doel schieten (3-1). Met zijn zevende treffer van het seizoen gaf hij Wijgmaal zo wat meer ademruimte. Zwarte Leeuw probeerde aan die achterstand iets te doen, maar de verdediging onder leiding van Robbe Vandervondelen loste alles accuraat en verstandig op. Een kwartier voor het einde speelde Nassim Miri bij een tegenaanval mooi Ben Hammou aan en die knalde hard op doel. De vuisten van keeper Hofmans konden een vierde tegentreffer beletten. In de 83' kwam Wijgmaal tot een snelle tegenaanval. Mertens speelde de bal richting Alassan. Die leek eerst niet meer bij de bal te kunnen, maar hij kon toch met de tip van zijn schoen de bal nog in doel laten belanden. Zo bracht Alassan met zijn derde treffer van het seizoen de stand op 4-1. Dat werd meteen de eindstand en dankzij deze derde zege komt Wijgmaal nu op een totaal van 10 punten.  In de rangschikking springt het van de 14de naar de 9de plaats. Zwarte Leeuw blijft staan als allerlaatste met 4 punten. Aanstaande zaterdag staat voor Olympia Wijgmaal weer een moeilijke uitwedstrijd op het programma. Dan gaat het richting Geel om daar tegen AVS Geel te gaan spelen. Onze komende tegenstander staat op de derde plaats met drie punten minder dan Wezel Sport  en Houtvenne.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera (80' Ceusters), Miri, Poppe, Matuasilua,  Mertens,  Ruelle,  Dupont (66' Ben Hammou), Courtrai (46' Dewaet), Vandervondelen,  Alassan.

Zwarte Leeuw: Hofmans, Simons, Ver boven, Faria Da Silva (De Roos), Van De Vel, Lambrechts, Van De Vreede,  Dupont, Neefs, Defossez, Jochems (Lauryssen).