Verslag 8ste speeldag K.V.C.Houtvenne - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.V.C.Houtvenne
K.Olympia S.C.Wijgmaal
4-0

Op zaterdag 22 oktober stond Olympia Wijgmaal voor een zware taak met de uitwedstrijd tegen leider Houtvenne. Net als vorig seizoen werd deze gespeeld aan "Het Kuipje" in Westerlo. Trainer Ruben Corstjens van Houtvenne koos voor dezelfde elf die op de vorige speeldag begonnen tegen Schoonbeek-Beverst. Bij Wijgmaal keerde Antoine Ruelle terug uit schorsing en stond meteen weer in de basis-11. Daardoor moest Tristan Ceusters zijn beurt afwachten op de invallersbank. K.V.C.Houtvenne had z'n drie laatste wedstrijden winnend afgesloten met als uitschieter de 1-7 winst op verplaatsing tegen KVK Wellen. Reeds na twee minuten kwam de thuisploeg aan een vrijschop. Xander Van Keilegom nam die en trapte de bal meters over doel. Houtvenne zette de bezoekers meteen onder druk, maar aan kansen kwam het voorlopig niet in de eerste tien minuten. In de 12' kwam daar verandering in. Van op de rechterflank kwam er  een voorzet en de vrijstaande Freddy Mombongo Dues kopte de bal al duikend in doel en bracht de stand meteen op 1-0. Er waren al twintig minuten gespeeld toen Ephraïm Matuasilua tot een goede aktie kwam en de bal voor doel bracht. Daar kreeg Bono Mertens de bal aangespeeld en schoot op doel. De poging van de Wijgmaalse topschutter ging maar centimeters over doel. Hij gebruikte daarbij wel zijn iets mindere rechtse voet. Eén minuut later bracht Joeri Dequevy de stand al op 2-0. Voor de ex-speler van RWDM en OHL zijn tweede treffer van het seizoen. En dan ging het plots snel. Wijgmaal moest alle zeilen bijzetten om de aanvalsgolven van Houtvenne een stop toe te roepen. In de 26' ging Mombongo samen met verdediger Van Der Auwera de 16-meter in en de spits van Houtvenne schoot de bal vanuit een scherpe hoek in doel en zorgde zo voor 3-0. De wedstrijd was daarmee reeds beslist. Zes minuten later kwam Mombongo Dues al aan zijn derde doelpunt van de avond en bracht de stand op 4-0. Bij de supporters van Wijgmaal vreesden ze het ergste. Younes Ben Hammou trapte in de 37' een vrijschop naast doel en met die 4-0 werd de rust bereikt. Nu was de vraag of Houtvenne met dezelfde intensiteit tekeer zou gaan in de tweede helft. De thuisploeg beperkte zich tot controle houden over de wedstrijd en Wijgmaal kreeg daardoor wat meer ruimte om te combineren. In de 50' kreeg Olympia weer een vrijschop, maar ook nu leverde die geen gevaar op. Vooral Ben Hammou was heel bedrijvig op de linkerflank en probeerde in samenspel met zijn medemaats een bres in de verdediging van Houtvenne te vinden. Het was Bertjens die in de 55' dicht bij een 5de treffer voor zijn ploeg kwam. De ex-speler van Bocholt kon net niet bij een scherpe voorzet. De thuisploeg bleef geconcentreerd de Wijgmaalse pogingen opvangen. Tot in de 72' Quinten Poppe plots in de 16-meter een schietkans kreeg. De 19-jarige was zo verbaasd over die kans dat hij bij zijn schot uitgleed en de bal naast doel zag gaan. Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Bono Mertens nog een schietkans, maar zijn schot ging ver naast. Houtvenne won deze wedstrijd dankzij veel overwicht vooral in de eerste helft (4-0). In de tweede helft kon je spreken van een bepaald evenwicht, maar veel kansen leverde dat niet op voor Wijgmaal. Houtvenne blijft met deze vierde opeenvolgende zege uiteraard op de eerste plaats staan en is duidelijk een beter geheel geworden. Deze ploeg doet zonder twijfel mee voor de titel en zou gerust al meekunnen in 2de amateur, misschien zelfs in eerste amateur. Mombongo Dues komt door zijn drie doelpunten aan een totaal van 7 treffers in het begin van dit seizoen.

K.V.C.Houtvenne: De Winter, Massa, Van Geet (60' Nicolas), Lomba Mpiandi, Bertjens, Mombongo Dues (69' Saka Gafar), Dequevy, Vandermeeren (60' Kieboom), Van Keilegom, Santermans, Stankov (63' Paumen).

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera (69' Ceusters), Miri, Poppe (73' Dewaet), Matuasilua (69' Dupont), Ben Hammou, Mertens, Ruelle, Courtrai, Vandervondelen, Alassan.

Doelpunten: 12' 1-0 Mombongo, 21' 2-0 Dequevy, 26' 3-0 Mombongo, 32' 4-0 Mombongo.

Kaarten: 44' Ben Hammou, 47' Alassan, 50' Massa.