Verslag 7de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.A.C.Betekom

K.Olympia S.C.Wijgmaal
K.A.C.Betekom
2-1

Veertien dagen geleden kon Olympia Wijgmaal een eerste overwinning behalen tegen de buren van Kampenhout. Op zondag 16 oktober stond weer een burenduel op het programma. Wijgmaal kreeg K.A.C.Betekom op bezoek. De ploeg waar een paar ex-spelers van Wijgmaal nu de dienst uitmaken, kon z'n twee laatste wedstrijden omzetten in een zege. Vooral de overwinning op 1 oktober tegen de toenmalige leider AVS Geel met 5-2 deed bij Wijgmaal de nodige alarmbellen rinkelen. Door die twee eerste overwinningen was Betekom opgeklommen naar de 7de plaats en telde negen punten. Bij Wijgmaal was centrale verdediger Antoine Ruelle geschorst. Trainer Mario Nobels kon wel weer rekenen op Andreas Dewaet en de weer fitte Jitse Dupont. De Wijgmaalse trainer zette Tristan Ceusters in de basis-11. Bij Betekom kon trainer Jean-Pierre Custers toch de uit kwetsuur terugkerende Lennert De Keukeleere recupereren. De Congolese spits Andy Nsumbu Tanda stond niet op het wedstrijdblad. Hij had nochtans in de twee vorige wedstrijden meegespeeld. De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Met een vrijschop en twee hoekschoppen in de beginminuten namen ze dadelijk het meeste initiatief. In de 8' kwamen ze op een te gemakkelijke manier op voorsprong. Zonder veel stoorwerk van Wijgmaal kon Betekom een aanval door het centrum op gang brengen. Daarbij werd aanvaller Jorn De Winter gemakkelijk aangespeeld en die kon van in de 16-meter de stand op 0-1 brengen. Voor hem was het zijn 4de treffer van het seizoen. Dat tegendoelpunt zorgde voor een wake-upcall bij de thuisploeg.  Onmiddellijk daarna kwam er een hard schot van Younes Ben Hammou op doel en keeper Nauwelaerts moest een eerste keer optreden. Drie minuten later werd Ragib Alassan door de buitenspelval geloodst, maar de keeper van Betekom had dat op tijd doorzien. In de 16' schoot Ben Hammou bij een tegenaanval weer op doel en keeper Pieter Nauwelaerts moest de bal over de lat verlengen. Dan probeerde onze middenvelder Jérôme Courtrai het een paar keer van op afstand. Zijn schoten hadden echter te weinig kracht om keeper Nauwelaerts echt in moeilijkheden te brengen. Na die eerste aanvalsgolf van Wijgmaal kwam Betekom aan een paar vrijschoppen en keeper Maxime Amenga heerste in het luchtruim. In de 31' gaf Ben Hammou de bal door aan de infiltrerende Nassim Miri en die kon het strafschopgebied ingaan. De linkerverdediger van Wijgmaal vond daar Bono Mertens en die twijfelde niet lang en schoot de bal in doel (1-1). Zeven minuten voor de rust was het nog even bibberen voor Wijgmaal. Door het aandringen van Betekom kreeg de Wijgmaaldefensie de bal niet weg. Kevin Clerckx kon op doel schieten, maar de bal ging hoog over. In de 45' kon Alassan een pass van achteruit doorkoppen naar Ephraïm Matuasilua en die ging de 16-meter binnen. Daar werd hij door keeper Nauwelaerts ondersteboven gelopen en scheidsrechter Erik Bury twijfelde geen seconde en kende Wijgmaal een strafschop toe. Bono Mertens plaatste de bal op de stip en trapte de bal hard voorbij keeper Nauwelaerts (2-1). Voor Mertens was dit zijn tweede doelpunt van de namiddag en zijn zesde treffer van het seizoen. Daarmee zit de 21-jarige al aan zijn totaal van vorig seizoen. Hij maakte toen in 2de amateur 6 doelpunten en was daar trouwens topschutter van Wijgmaal mee. Dat tweede doelpunt van Wijgmaal kwam natuurlijk op een goed moment en daardoor kon de thuisploeg met een goed gevoel de kleedkamers opzoeken. In het begin van de tweede helft kwam Jitse Dupont bij Wijgmaal in de ploeg ter vervanging van Ephraïm Matuasilua. Al na vier minuten in de tweede helft kwam Wijgmaal dicht bij een derde treffer. Keeper Nauwelaerts moest een hard schot van Ben Hammou lossen. Alassan was in de buurt, maar een verdediger trapte de bal in uiterste nood in hoekschop. Eén minuut later kwamen de bezoekers tot een snelle tegenaanval en Tobias Vermeiren leek op weg naar een doelpunt. Hij werd van een treffer gehouden door een knappe save van keeper Amenga. Enige minuten later moest de Wijgmaalse keeper zijn vuisten gebruiken bij een hard schot van Jitse Hermans. Er was bijna een uur gespeeld toen Alassan op snelheid op weg naar doel ging. Hij werd echter langs achter foutief afgestompt door El Hadj. Die kreeg geen rood, maar wel een gele kaart voor die fout. Wijgmaal kreeg daardoor een vrijschop en Ben Hammou schoot die in de muur. Betekom nam dan met wat meer initiatief en in de 62' schoot Cédric Mateso hard op doel. Keeper Amenga pakte die bal zonder veel moeite. In de 78' werd een doelpunt van Clerckx afgekeurd wegens buitenspel. Vanaf de Betekomse bank kwam daar veel protest tegen, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Drie minuten later kreeg Betekom nog een vrijschop na een fout van Courtrai net voor het strafschopgebied.  Kevin Janssens trapte die echter hoog over doel. Betekom kwam nog aan een paar hoekschoppen, maar de Wijgmaalse verdediging bleef secuur. In de 90' kreeg Jitse Dupont nog een kans op een doelpunt. Van in de 16-meter kon hij op doel schieten, maar een verdediger devieerde de bal in hoekschop. Wijgmaal hield net als veertien dagen eerder stand en behaalde zo een tweede overwinning (2-1). Deze zege komt op een goed moment want komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Houtvenne op het programma. Houtvenne nam in het voorbije weekend de leidersplaats over van Wezel Sport en is de enige ploeg die nog niet verloor. Olympia Wijgmaal telt nu 7 punten en staat op de 12de plaats.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Miri, Poppe (72' Dewaet), Matuasilua (46' Dupont), Ben Hammou (89' Arbai), Mertens, Courtrai, Vandervondelen, Ceusters.

K.A.C.Betekom: Nauwelaerts, Pelgrims, De Keukeleere (83' Brent Vander Elst), De Winter, El Hadj (74' Krauze), Janssens, Clerckx, Vermeiden, Mateso-Liongola (70' Poukens), Hermans, Van Den Broeck.

Doelpunten: 8' 0-1 De Winter, 31' 1-1 Mertens, 45' 2-1 Mertens strafschop.

Kaarten: 30' Mertens, 58' El Hadj, 75' Amenga, 81' Courtrai.