Verslag 6de speeldag K.F.C.Nijlen - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.F.C.Nijlen
K.Olympia S.C.Wijgmaal
2-1

Met hernieuwde moed zag Olympia Wijgmaal de 6de speeldag tegemoet na de overwinning vorig weekend tegen Sporting Kampenhout. Op zaterdag 8 oktober ging het richting provincie Antwerpen om het gaan op te nemen tegen K.F.C.Nijlen. Deze ploeg stond na 5 speeldagen op de 8ste plaats met 6 punten. Wijgmaal telde 2 punten minder. Op het nieuwe complex van Nijlen moest trainer Mario Nobels de diensten missen van de gekwetste Jitse Dupont en van de geschorste Andreas Dewaet. In hun plaats kwam Ephraïm Matuasilua terug aan een basisplaats. Bij Nijlen moest trainer Kenny Thompson de geschorste aanvaller Dimitri Nesen missen en ook verdediger Robbe Berben ontbrak. Na een studieronde van tien minuten kwam de thuisploeg aan een paar hoekschoppen, maar die leverden geen gevaar op. In de 18' verspeelde Vandervondelen de bal achteraan en gelukkig kon Nijlen daarvan niet profiteren. Halfweg de eerste helft kwam de Antwerpse ploeg aan een viertal vrijschoppen op korte tijd. Bij één daarvan schoot Gianni Van Den Buijs rakelings over doel. Pas na een halfuur kwam Wijgmaal aan hun eerste hoekschop. In een eerste helft met zeer weinig kansen kreeg de thuisploeg in de 44' een vrijschop op de rand van de 16-meter. Die werd door middenvelder Senne Vanderheyden genomen en keeper Maxime Amenga stopte die poging zonder veel moeite. Aan de rust stond het zo nog 0-0. Olympia Wijgmaal begon de tweede helft goed. Eerst ging na een corner een schot van Nassim Miri over doel. In de 53' hield Ragib Alassan de verdediging van Nijlen aan de praat en zo kwam Bono Mertens aan de bal in de 16-meter. Zijn schot ging mooi aan de verste paal binnen en zo kwam Wijgmaal op voorsprong (0-1). Voor Bono Mertens was dit reeds zijn 4de doelpunt van het seizoen. Lang bleef die voorsprong niet op het scorebord staan. In de 59' werd een speler van Nijlen neergehaald in het strafschopgebied en kreeg de thuisploeg een strafschop. Het was Van Den Buijs (vorig seizoen nog bij Lyra-Lierse) die zich achter de bal plaatste. De centrale verdediger schoot de bal hard in doel en zorgde zo voor de gelijkmaker (1-1). KFC Nijlen bleef even de forcing voeren en in de 65' ging een schot voorlangs. Twee minuten later kreeg Yens Peeters een kans van in de 16-meter, maar zijn schot werd afgeweerd door een Wijgmaalse verdediger. Op 20 minuten van het einde kwam Olympia Wijgmaal weer iets meer in het stuk voor. In de 72' mocht Jérôme Courtrai een vrijschop nemen en die ging niet zo ver over doel. Drie minuten later kon Alassan op doel koppen na een voorzet van Maxim Van Der Auwera. De timing van de Wijgmaalse aanvaller liep verkeerd en zo zag hij de bal hoog over doel gaan. In de 84' sneed Younes Ben Hammou door de Nijlense rangen en hij werd langs achter neergehaald door Yannick Verstraeten. Wij dachten dat wordt rood, maar de scheidsrechter dacht anders en gaf geel voor die vuile fout. Eén minuut later mocht Courtrai weer een vrijschop nemen voor Wijgmaal en nu moest doelman Lars Bielen de bal over de lat duwen. Olympia Wijgmaal kwam nog aan een paar hoekschoppen, maar in de 89' kreeg Nijlen er nog één. De bal werd aan de eerste paal doorgekopt en aan de tweede paal kon Yannick Verstraeten de bal in doel verlengen met het hoofd. Zo bezorgde de middenvelder zijn ploeg toch nog de overwinning met zijn eerste seizoensdoelpunt (2-1). Voor Olympia Wijgmaal was dit natuurlijk zuur. Kreeg het offensief denkende Wijgmaal een vermijdbare hoekschop tegen? Zeker, dat kun je wel stellen. Als je op een paar minuten van het einde nog met een gelijke stand staat, dan moet je de offensieve gedachten laten vallen en alles op de verdediging zetten om zo op zijn minst toch nog een punt mee naar huis te brengen. Dat zijn lessen voor de nog jonge ploeg van Wijgmaal om in de volgende wedstrijden aan te denken. Voor K.F.C.Nijlen werd dit de tweede overwinning van het seizoen en dat brengt hun op 9 punten. Olympia Wijgmaal blijft staan met 4 punten en krijgt volgende zondag K.A.C.Betekom op bezoek.

K.F.C.Nijlen: Bielen, Vanderheyden, Engelen, Van Den Buijs, Peeters (80' Vollon), Bruyninckx, Verstraeten, Beqa, Verlinden, Vets (71' Paulissen), Struyf (85' Dejonghe).

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Miri, Poppe, Matuasilua, Ben Hammou, Mertens, Ruelle, Courtrai, Vandervondelen, Alassan.

Doelpunten: 53' 0-1 Mertens, 59' 1-1 strafschop Van Den Buijs, 89' 2-1 Verstraeten.

Kaarten: 44' Ben Hammou, 75' Ruelle, 82' Engelen, 84' Verstraeten, 86' Alassan, 90' Paulissen, 91' Mertens.