Verslag 5de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - Sporting Kampenhout

K.Olympia S.C.Wijgmaal
Sporting Kampenhout
4-2

Op zondag 2 oktober kreeg Olympia Wijgmaal in het Ymeriastadion het bezoek van de buren van Sporting Kampenhout. Op de 5de speeldag was dit voor beide ploegen reeds een belangrijke wedstrijd om aan de nodige punten te komen en eventueel een eerste zege binnen te halen. Kampenhout telde 2 punten en Wijgmaal één minder. Trainer Mario Nobels kon weer beroep doen op Younes Ben Hammou en die stond dan ook in de basis-11. Ook Quinten Poppe mocht voor het eerst dit seizoen aan een wedstrijd beginnen. Daardoor moesten Ceusters, Dewaet en Matuasilua hun beurt afwachten op de invallersbank. Bij Kampenhout begon trainer Dennis Dessaer met dezelfde 11 van vorige week tegen Wezel Sport. De wedstrijd begon ideaal voor de thuisploeg. In de 3' werd Ragib Alassan in de diepte aangespeeld en die schoot de bal voorbij keeper Billast in de verste hoek binnen (1-0). De bezoekers begonnen dan meer balbezit op te bouwen en na een voorzet van Brusk Er nam Maxim Put de bal in één tijd over. Doelman Maxime Amenga stopte echter dat schot. Halfweg de eerste helft kreeg Nassim Miri een rode kaart toen hij een schot met de bovenarm uit doel hield. Er volgde een strafschop voor Kampenhout en die werd door Mbey Epolo verzilverd en zo kwam de stand in evenwicht (1-1). Drie minuten later kreeg de vrijstaande Put de bal aangespeeld in de 16-meter en bracht de stand op 1-2. De bezoekers bleven aandringen en in de 33' moest keeper Amenga redding brengen bij een schot van Put. Er volgden nog een paar strakke voorzetten, maar niemand van Kampenhout kon die in doel verlengen. In de 44' kwam Wijgmaal aan hun eerste hoekschop. Keeper Billast liet de bal uit zijn handen glippen en Maxim Van Der Auwera tikte de bal in doel en zorgde zo vlak voor de rust voor een gelijke stand (2-2). Dat doelpunt voor de thuisploeg op zo een moment gaf weer nieuwe moed. In het begin van de tweede helft ging Alassan het strafschopgebied in, maar schoot de bal in het zijnet. In de 55' kon Ben Hammou na een voorzet van Van Der Auwera op doel schieten. Zijn schot werd echter afgeblokt. Er was bijna een uur gespeeld toen de thuisploeg na een aanval van Kampenhout kans kreeg op een counter. Alassan speelde de bal mooi in de loop van Bono Mertens en die schoot de bal hard in doel. Met zijn derde doelpunt van het seizoen bracht de 21-jarige Wijgmaal weer op voorsprong (3-2). De bezoekers gingen op zoek naar een antwoord, maar de defensie van Wijgmaal stond pal. Ook Jitse Dupont, die zijn aanvallende positie had omgewisseld naar de defensie na de rode kaart van Miri. In de 73' werd kapitein Nik Vangrunderbeek aangespeeld en zijn schot stuitte op een kordate keeper Amenga. De voor Ben Hammou ingekomen Ephraïm Matuasilua liet zich dadelijk opmerken. Op een kwartier van het einde onderschepte hij de bal en zijn schot ging voorlangs. In de 86' dribbelde Matuasilua zich mooi vrij op de rechterflank en keeper Billast moest zijn schot stoppen. Eén minuut later stopte de keeper van Kampenhout nog een vrijschop van Mertens. De laatste minuut werd dan bereikt en de thuisploeg kon weer bouwen aan een tegenaanval. Na een knappe één-twee tussen Mertens en Alassan gaf deze laatste een perfecte voorzet in de loop van Matuasilua en die schoot de bal mooi in doel en zorgde met zijn eerste treffer van het seizoen voor 4-2. In de toegevoegde tijd moest keeper Amenga nog attent zijn bij een vrijschop van de bezoekers. Olympia Wijgmaal kwam zo aan hun eerste zege van het seizoen. Halfweg de eerste helft zag het er niet goed uit na die twee tegendoelpunten en de rode kaart, maar Wijgmaal toonde veel karakter en inzet en met twee perfect uitgevoerde counters in de tweede helft haalde het de 3 punten binnen. Wijgmaal telt nu 4 punten en staat op de 13de plaats in de rangschikking. Komende zaterdag staat om 20 uur de uitwedstrijd tegen K.F.C.Nijlen op het programma.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera (77' Ceusters), Miri, Poppe, Ben Hammou (70' Matuasilua), Mertens, Ruelle, Dupont (80' Dewaet), Courtrai, Vandervondelen, Alassan.

Sporting Kampenhout: Billast, Mambabua, Vangrunderbeek, Put, Goovaerts, Er (77' Sakata), Janssens (Epolo), Hakizimana (63' Avetisov), Heyvaert, Jonckheere, Mbey Epolo.

Doelpunten: 3' 1-0 Alassan, 23' 1-1 Mbey Epolo strafschop, 26' 1-2 Put, 44' 2-2 Van Der Auwera,  59' 3-2 Mertens, 90' 4-2 Matuasilua.

Kaarten: 85' Avetisov, 95' Dewaet.