K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Berchem Sport 2004

K.Berchem Sport 2004
1-0

Na de overwinning in Grimbergen waren de beloften van Olympia Wijgmaal al opgeklommen naar de 3de plaats van de rangschiking. Met de komst van K.Berchem Sport 2004 kon er gejaagd worden op een 5de seizoenszege. Trainer Nico Van Passel kon weer rekenen op spelers van de A-kern. Roel Poukens, die zich op 25 september kwetste in Duffel, was weer fit genoeg om een wedstrijd te spelen. Nils Goedeweeck en Eberd De Donder deden nog wat speelminuten op om klaar te zijn voor zondag. In de eerste 15 minuten van de wedstrijd kreeg Wijgmaal al een paar goede kansen. In de 5' nam Kyle Pevernagie een voorzet in één tijd over, maar de bal ging recht op keeper Siemons. Zeven minuten daarna bracht Goedeweeck de bal voor doel en De Donder kwam na een paar dribbels voor de bezoekende doelman. Toch kwam ook hij niet voorbij de Berchem-keeper. In de 15' mocht Berchem een vrijschop nemen, maar die verdween via een been in hoekschop. Halfweg de eerste helft kreeg Poukens een gele kaart. Theu Kerckhoffs trapte in de 22' een vrijschop voor Berchem naast doel. Iets later kwam er een ingooi voor Wijgmaal en Goedeweeck bereikte voor doel Jelle Demal. Die kreeg de bal echter niet tussen de palen. Na een halfuur kreeg Ben Van Gool van Berchem een gele kaart. Wijgmaal kreeg dan weer een 3-tal kansen. Na een aktie van Aba Yahya Adil kon Demal op doel trappen, maar de bal verdween via een lichaamsdeel over de lat. Vijf minuten later trapte Dries Nijs een vrijschop en die ging helemaal de mist in. Na een voorzet van Goedeweeck in de 39' kon De Donder zijn hoofd tegen de bal zetten. Zijn kopbal was echter te zwak om keeper Siemons te verrassen. Net voor de rust kregen de bezoekers een mooie kans. Een voorzet kwam terecht bij Van Geertruyden, maar die trapte half naast de bal en kon zo dus Berchem niet op voorsprong brengen. Aan de rust stond het nog 0-0. In het begin van de 2de helft trapte Poukens een vrijschop naast doel en 2 minuten later trof Jorik Ossieur de dwarslat. In de 60' kreeg Bas Saillart een kans voor de bezoekers en stuitte op doelman Mathias Vervecken. Drie minuten later leed Wijgmaal balverlies achteraan en de 16-jarige Van Vlierberghe trapte dadelijk op doel, maar de bal ging naast. Daar ontsnapte Wijgmaal aan een achterstand. In de 65' kwam Thomas Vandenplas de plaats innemen van Nils Goedeweeck. Twee minuten later kreeg De Donder bij een counter plots veel ruimte voor een schot, maar de bal verdween weer naast doel. Op 15 minuten van het einde werd een speler van Berchem in de 16-meter neergehaald en zo kregen de bezoekers een strafschop. Van Geertruyden nam die, maar keeper Vervecken stopte deze elfmeter en hield zo de stand op 0-0. In de 80' kwam Arnaud Serruys voor Eberd De Donder in de ploeg en Tom Martens loste Jelle Demal af. De druk van Wijgmaal steeg steeds meer naar het einde van de wedstrijd toe. In de toegevoegde tijd moest keeper Siemons redding brengen bij een kopbal van Ossieur en er volgde een voorzet. Daarbij viel de bal voor de voet van Dries Nijs en die schoot Wijgmaal in extremis nog op voorsprong (1-0). De scheidsrechter liet nog een tweetal minuten verder spelen, maar in die tijd kon Berchem niet meer reageren. Olympia Wijgmaal kwam zo toch aan die 5de overwinning en telt nu 17 punten. Daarmee blijven de beloften van Wijgmaal meedraaien bovenaan de rangschikking. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op maandag 31 oktober op verplaatsing tegen Bocholter.