Verslag 4de speeldag Eendracht Termien - K.Olympia S.C.Wijgmaal

Eendracht Termien
K.Olympia S.C.Wijgmaal
3-1

Op de 4de speeldag ging het voor Olympia Wijgmaal richting Genk. Daar moest het gaan spelen tegen Eendracht Termien. Deze Limburgse ploeg speelde nog maar van 2017 in de nationale reeksen en was dit seizoen gestart met een 7 op 9. Trainer Hamers van de thuisploeg bracht slechts één wijziging toe aan zijn basis-11 van vorige week. Martijn Stefani werd naar de invallersbank verwezen en zijn plaats werd ingenomen door Andy Dauwe. Bij Wijgmaal startte trainer Nobels met dezelfde elf van tegen Wellen. Hij moest wel de diensten missen van Younes Ben Hammou.

Olympia Wijgmaal begon slecht aan de wedstrijd. In de 6' moest het de bal ontzetten uit het eigen strafschopgebied, maar door getreuzel verspeelde het de bal en die kwam voor doel, waar Henry Odutayo de stand heel gemakkelijk op 1-0 kon brengen. De bezoekers waren al dadelijk op achtervolgen aangewezen. Termien bleef in het eerste halfuur de controle over de wedstrijd bewaren en was ook de meest dreigende. Pas in de 25' kwam Olympia aan een eerste kans. Jérôme Courtrai gaf een pass in de diepte naar Bono Mertens en die schoot de bal recht op keeper Valkeners. Vijf minuten later bracht keeper Valkeners weer redding bij een grondscherend schot van Ragib Alassan. In de 33' ging Alassan op snelheid tussen een paar verdedigers door en werd toen foutief gestopt. De scheidsrechter zag het echter anders. In de 38' werd een dieptepass verstuurd door Wijgmaal en de bal ging na de stuit tegen de arm van een verdediger. De scheidsrechter twijfelde niet en kende Wijgmaal een strafschop toe. Bono Mertens trapte die hard voorbij keeper Valkeners en bracht zo de stand in evenwicht (1-1). Onmiddellijk na die gelijkmaker werd Odutayo in de diepte aangespeeld en van in de 16-meter trapte de Nederlandse spits op doel. Keeper Amenga stond echter goed opgesteld en stopte die poging. In de 41' kreeg de thuisploeg weer een doelkans, maar niemand kon een voorzet met het hoofd in doel verlengen. Aan de rust bleef het zo 1-1. Drie minuten na de rust moest keeper Amenga van Wijgmaal uit zijn doel komen om de bal veilig over de zijlijn te zetten. In de 54' speelde Pieter Jeunen de bal door aan Odutayo in de 16-meter. Die draaide zich vrij en schoot de bal mooi in de bovenhoek van het doel. Met zijn 6de seizoensdoelpunt bracht de ex-speler van RC Hades de thuisploeg weer op voorsprong (2-1). Enige minuten later schoot Siegerd Degeling na een voorzet de bal over doel. In de 69' was er plots opschudding langs de kant van het terrein. Henry Odutayo was tegen de grond gegaan en had daarbij zijn elleboog ontwricht. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil en na de komst van een ziekenwagen werd Odutayo weggebracht. De wedstrijd lag na die tegenslag voor Odutayo zeventien minuten stil. Wijgmaal kreeg na de hervatting drie vrijschoppen op rij. Daarbij moest keeper Valkeners een paar keer zeer attent zijn om een tegendoelpunt te verhinderen. In de 77' kon Ospitalieri van in het strafschopgebied de bal voor doel brengen en Toon Opdekamp verlengde die in doel en bracht zo de stand op 3-1. Olympia Wijgmaal probeerde nog wel met veel inzet iets aan die achterstand te doen, maar de verdediging van Termien hield stand. Zo kon de thuisploeg aan hun eerste thuisoverwinning komen en met 10 punten staat het nu samen met AVS Geel aan de leiding. Olympia Wijgmaal schoot zichzelf in de voet in het begin van de wedstrijd en verspeelde zo misschien veel energie. Het blijft staan met één luttel punt. Volgende zondag krijgt Wijgmaal het bezoek van Sporting Kampenhout. De buren van Kampenhout staan in de stand juist voor Wijgmaal en tellen één punt meer.

Eendracht Termien: Valkeners, Baerts, Piras, Degeling, Opdekamp, Odutayo (70' Oizaz), Dauwe (Ghiro), Jeuken (80' Cosyn), Ospitalieri, Janssen, Heeren

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Miri (80' Geens), Dewaet (61' Poppe), Mertens, Ruelle, Dupont (67' Matuasilua), Courtrai, Vandervondelen, Ceusters, Alassan.

Doelpunten: 6' 1-0 Odutayo, 38' 1-1 Mertens strafschop, 54' 2-1 Odutayo, 77' 3-1 Opdekamp.

Kaarten: 21' Dewaet, 68' Poppe, 79' Baerts.