Verslag 3de speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - KVK Wellen

KVK Wellen
1-1

Na de 0 op 6 moest Olympia Wijgmaal op zondag 18 september thuis tegen KVK Wellen proberen om eindelijk aan punten te komen. Trainer Mario Nobels kon weer beroep doen op aanvaller Jitse Dupont en daardoor kreeg Ephraïm Matuasilua een rustdag. Bij Wellen stond Justin Vandermeulen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap na twee invalbeurten. Arne Ramaekers verloor daarmee zijn basisplaats. De bezoekers waren op de vorige speeldag aan hun eerste punten gekomen na een 4-1 zege tegen Esperanza Pelt. Al in de eerste minuut van de wedstrijd moest keeper Maxime Amenga een voorzet van Vanderheiden onderscheppen. Daarna kwam Wijgmaal aan drie opeenvolgende vrijschoppen. Alleen bij de derde trapte Bono Mertens de bal maar nipt naast de verste paal. De wind speelde in deze wedstrijd een bepalende rol. In de 12' pakte keeper Amenga een schot van Jens Meeus en deze laatste mocht het twee minuten later nog eens overdoen en vond weer de Wijgmaalse goalie op zijn weg. Dan bleef Maxim Versteeven na een duel op de grond liggen en vlak daarna werd ook Jérôme Courtrai aangetrapt. Beide spelers konden het spel hervatten. Halfweg de eerste helft kon Dupont de doorgespurtte Ragib Alassan aanspelen en die ging op doel af. Keeper Marten Schevenels kwam echter goed uit zijn doel en Alassan raakte niet voorbij hem. De druk van de bezoekers ging licht in de hoogte, zonder echt tot kansen te leiden. Zes minuten voor de rust kon Wijgmaal een counter opzetten en daarbij ging Dupont inside en schoot de bal naast doel. Twee minuten later mikte Klaas Houben bij een hoekschop de bal aan de 2de paal naast doel. In de 44' kreeg Bono Mertens plots ruimte en rukte op. Hij werd echter langs achter foutief gestopt door Jens Meeus. Die kreeg daar slechts een gele kaart voor. Bono Mertens mocht wel een vrijschop nemen en draaide de bal naar de verste paal. De bal ging boven een grabbelende keeper Schevenels via de paal in doel en zo kwam Wijgmaal vlak voor de rust op voorsprong (1-0). In het begin van de 2de helft had Wellen de wind in de rug en werden er nogal wat diepe passes verstuurd en daarbij ging de bal meestal over de achterlijn. In de 54' moest keeper Schevenels een voorzet van Nassim Miri onderscheppen. Bij een vrijschop van Dekens raakte Versteeven van in het strafschopgebied niet voorbij keeper Amenga. In de 67' kon Antoine Ruelle de bal nog juist wegtikken voor Versteeven op doel kon schieten. Vier minuten later kreeg Vandermeulen op de rechterflank iets te veel ruimte. Hij gaf de bal door in de 16-meter en daar werd de bal voor de voeten van Barend Winkels gebracht. De verdediger mikte de bal mooi in de kruising en met zijn 2de doelpunt van het seizoen bracht hij de stand in evenwicht (1-1). Enige minuten later trapte Bram Poell een vrijschop naast doel en in de 90' trapte Jens Meeus de bal in het zijnet. De stand bleef ongewijzigd en zo kwam Wijgmaal eindelijk aan een punt. Die 1 op 9 is natuurlijk een begin, nu moet daar een vervolg op komen. Volgende zondag staat de tweede uitwedstrijd op het programma. In Genk gaat Wijgmaal daar om 15 uur tegen Eendracht Termien spelen. De rest van de 4de speeldag wordt al op zaterdag gespeeld.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Miri, Dewaet (79' Poppe), Mertens, Ruelle, Dupont, Courtrai, Vandervondelen, Ceusters (82' Ben Hammou), Alassan.

KVK Wellen: Schevenels, Dekens, Houben, Diemé, Vanderheiden (65' Berten), Wang, Versteeven, Vandermeulen (83' Loshaj), Poell (85' Ramaekers), Meeus, Winkels.

Doelpunten: 44' 1-0 Mertens, 71' 1-1 Winkels.

Kaarten: 25' Ruelle, 44' Meeus, 85' Poppe.