Verslag 2de speeldag K.Witgoor Sport Dessel - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.Witgoor Sport Dessel
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-0

Op zaterdagavond 10 september moest Olympia Wijgmaal gaan spelen op verplaatsing tegen Witgoor Sport Dessel. Twee uur voor deze wedstrijd gingen daar de hemelsluizen open en gedurende drie kwartier viel er een heel grote hoeveelheid water. Het resultaat was dat rond het terrein water stond. Het was zelfs zo erg dat in één van de hoeken van het terrein geen corners zouden kunnen genomen worden. Gelukkig bestaat de bovenlaag in die streek uit zand en het water trok zich daardoor nog behoorlijk terug. In zoverre dat de scheidsrechter toch besloot om de wedstrijd te laten aanvangen. Bij Wijgmaal kon trainer Nobels geen beroep doen op Jitse Dupont en Ben Hammou nam plaats op de invallersbank. Daardoor kregen Ragib Alassan en Andreas Dewaet hun eerste basisplaats van het seizoen. Trainer Ceusters stelde dezelfde elf op van tegen KVK Beringen. Reeds in de eerste minuut kreeg Wijgmaal een vrijschop. Bono Mertens trapte die hard op doel en keeper Yarne Arrazola tipte de bal over de lat. Al vroeg in de wedstrijd moest linksback Jorrit Cabanier na een duel een vijftal minuten langs de lijn behandeld worden. In de 16' kreeg Wijgmaal een goede kans. Nassim Miri kwam met een doorsteekpass naar Ephraïm Matuasilua en die ging op doel af. Zijn schot was echter niet voldoende om keeper Arrazola te verrassen. Onmiddellijk daarna moest keeper Maxime Amenga uitpakken met een save. Twee minuten na die eerste kans van Wijgmaal was Miri weer de aangever. Hij legde de bal van op links voor de voeten van Alassan en die schoot de bal over doel. Na de eerste twintig minuten kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Halfweg de eerste helft kwam er een voorzet van op links en Ilias Van Roy had de bal aan de tweede paal slechts binnen te schieten, maar de verdediger mikte de bal nog naast doel. In de 24' kreeg Matuasilua voor Wijgmaal weer een kans en ook nu stond keeper Arrazola in de weg. Enkele minuten later ging een schot van Matuasilua in het zijnet. In de 33' kwam er een kopbal van de thuisploeg na een hoekschop en keeper Amenga hield Witgoor weer van een voorsprong. De laatste kans van de eerste helft was weer voor Wijgmaal. Matuasilua ging op snelheid richting doel en kon dan de bal naar Mertens doorspelen. Het schot van Bono ging echter weer recht op de thuiskeeper. Olympia Wijgmaal had dus wel degelijk kansen gecreëerd in die eerste helft, maar bij de afwerking ontbrak het aan efficiëntie. Inplaats van 0-0 aan de rust, had het evengoed al 2-2 kunnen geweest zijn. Witgoor Dessel kwam in het begin van de tweede helft aan de eerste kansen. Eerst ging een vrijschop in de muur en bij een hoekschop werd de bal tegen de lat verlengd. Acht minuten na de rust mocht Bono Mertens weer een vrijschop nemen en hij mikte die in de Desselse muur. De thuisploeg kwam steeds dreigender opzetten en dat gebeurde vooral op de rechterflank. Witgoor was al aan een aantal hoekschoppen gekomen en in de 63' was het weer zover. De bal viel voor de voeten van middenvelder Dennis Geerts en die trapte de bal in doel en bracht zo de thuisploeg op voorsprong (1-0). De beste man op het terrein was schaduwspits Demba Janneh. De van de buren van Dessel Sport overgekomen speler was steeds een aanspeelpunt en was niet te beroerd om veel werk te verzetten. In de 66' bracht hij de bal voor doel tot bij de vrijstaande Julian Calor en die schoot die kans naast doel. De Nederlander, die van SV Oss 20 was overgekomen, trapte in de 69' een vrijschop en keeper Amenga bokste de bal naar veiliger oorden. Iets later trapte Janneh bij een tegenaaval recht op de Wijgmaalse goalie. In het laatste kwartier probeerde Wijgmaal nog wel, maar kon de thuisverdediging niet echt meer op fouten betrappen. Zo behaalde Witgoor Sport Dessel hun eerste overwinning van het seizoen en blijft Olympia Wijgmaal achter met een 0 op 6. Volgende zondag staat de thuiswedstrijd tegen KVK Wellen om 15 uur op het programma in het Ymeriastadion.

Witgoor Sport Dessel: A.Arrazola, Geerts, Slegers, Engelen, Cabanier, Calor, Hulsmans (87' Bula Bula), Janneh, Van Genechten, Vanhoof ( 88' Naessens), Van Roy.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Miri (46' Arbai), Dewaet, Matuasilua (70' Ben Hammou), Mertens (82' Poppe), Ruelle, Courtrai, Vandervondelen,  Ceusters, Alassan.

Doelpunt: 63' 1-0 Geerts.

Kaarten: 44' Ruelle, 45' Dewaet, 50' Arbai, 77' Swerten.