Verslag 1ste speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - EWS Schoonbeek-Beverst

K.Olympia S.C.Wijgmaal
EWS Schoonbeek-Beverst
1-2

Op zaterdag 3 september startte de competitie in 3de Afdeling met 6 wedstrijden. Eén dag later was het voor Olympia Wijgmaal zover. In het Ymeriastadion kwam het Limburgse Schoonbeek-Beverst op bezoek. De bezoekers speelden vorig seizoen nog in eerste provinciale en het werd voor de thuisploeg dus belangrijk om de eerste thuiswedstrijd met puntengewin aan te vatten. Olympia Wijgmaal begon goed aan de wedstrijd en Schoonbeek-Beverst liep al in de 3' tegen een gele kaart na een fout op Younes Ben Hammou. Vier minuten later kwam Wijgmaal op voorsprong. Bono Mertens bracht met een vrijschop de bal scherp voor doel en daar kon kapitein Robbe Vandervondelen zijn hoofd tegen de bal plaatsen en zorgde voor de eerste treffer van het seizoen (1-0). De bezoekers gingen onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 13' stopte keeper Maxime Amenga een schot van Giel Swijngedouw en vier minuten later kwam de stand op 1-1. Keeper Amenga kreeg geen grip op de bal na een voorzet en de Wijgmaalse verdediging kreeg ook de bal niet uit de 16-meter. Het was Jasper Thierie die wel zijn voet tegen de bal kreeg en zo voor de gelijkmaker zorgde. Hoe verder de eerste helft vorderde hoe meer dat Schoonbeek-Beverst de wedstrijd onder controle kreeg. Ze kwamen aan een paar vrijschoppen, die echter niets opleverden. Wijgmaal kreeg nog één kans in de eerste 45 minuten. Bij een voorzet van Nassim Miri konden Matuasilua en Ben Hammou net niet bij de bal. Dat was ook het geval één minuut later voor aanvaller Guiseppe Salamone van Schoonbeek-Beverst.  De van het  Nederlandse Roda JC gekomen Jèsus Da Silva zag kort voor de rust zijn schot over doel verdwijnen. Met 1-1 werd de rust bereikt. Bij beide ploegen werd er gewisseld tijdens de rust. De eerste kans van de tweede helft was voor Wijgmaal. Nassim Miri bracht de bal tot bij de inlopende Mertens en zijn schot ging hoog over doel. Dan moest keeper Amenga weer aan het werk. In de 54' plukte hij een schot van Thomas Telegrafo en enkele minuten later zag hij een schot van Tibo Bogaers van net buiten de 16-meter over doel verdwijnen. In de 66' kregen de bezoekers een vrijschop en Amenga bokste de bal uit zijn doelgebied. Olympia Wijgmaal probeerde wel iets terug te doen, maar Schoonbeek-Beverst stond als één blok voor de eigen 16. In de 84' kreeg de thuisploeg dan het deksel op de neus. Op de eigen speelhelft werd de bal domweg verspeeld en met een hard schot in de verste hoek versloeg Salamone keeper Amenga (1-2). Het warme weer eiste zijn tol en de batterijen liepen leeg. Die late tegentreffer ontnam bij Wijgmaal de kans op nog een goede afloop. In de toegevoegde tijd kreeg Miri de bal nog tot bij Quinten Poppe, maar zijn schot verdween hoog over doel. Schoonbeek-Beverst was duidelijk beter op elkaar ingespeeld en bij Wijgmaal is er duidelijk nog ruimte voor verbetering. De Limburgse bezoekers keerden wel met 3 punten huiswaarts. Komende zaterdag om 19u30 moet Olympia Wijgmaal op verplaatsing tegen Witgoor Sport Dessel gaan spelen. Dat wordt al dadelijk een belangrijke wedstrijd, want ook Witgoor verloor op de eerste speeldag.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Miri, Matuasilua (46' Alassan), Ben Hammou (62' Poppe), Mertens (67' Dewaet), Ruelle, Dupont, Courtrai, Vandervondelen, Ceusters.

Schoonbeek-Beverst: Bollen, Da Silva (46' Telegrafo), Bogaers (88' Vinken), Reynders, Swijngedouw, Dampha, Berger, Schoubs, Geijsels, Salamone, Thierie (86' Wijgaerts).

Kaarten: 3' Reynders, 11' Miri, 28' Van Der Auwera, 29' Dampha, 30' Courtrai, 53' Geijsels, 62' Vandervondelen.

Doelpunten: 7' 1-0 Vandervondelen, 17' 1-1 Thierie, 84' 1-2 Salamone.