K.Olympia SC.Wijgmaal - K.SC.Grimbergen

K.SC.Grimbergen
0-2

Na de uitoverwinning in Tienen wachtte voor Olympia Wijgmaal op de 7de speeldag een thuiswedstrijd tegen Grimbergen. Op papier zeker een haalbare kaart, alhoewel de bezoekers toch al een paar opmerkelijke resultaten hadden behaald. Dan hebben we het over de uitoverwinning op Bocholter en de thuiswinst tegen de huidige leider Thes Sport. Trainer Stefaan Van Winckel van Grimbergen is uiteraard geen onbekende in het Leuvense. Hij was ooit trainer bij Wijgmaal, maar dat is al geleden van in het seizoen 2007-2008. Onder zijn leiding in dat seizoen moest Ben Colson tot in februari van 2008 wachten om op 24-jarige leeftijd een eerste kans te krijgen. De Limburger kwam toen in het tussenseizoen over van Heusden. Bij Grimbergen geen Pierre-Marie Huntz in het doel, maar wel Chris Espeso. Die kreeg voor het eerst zijn kans om zich te bewijzen in het doel bij Grimbergen. Trainer Bart Vanhoudt van Wijgmaal moest nog steeds de diensten missen van Gertjan Fannes, Lennert De Keukeleere en Roel Poukens. Mike De Silva, Nils Goedeweeck, Eberd De Donder en Mathias Vervecken waren de invallers tegen Grimbergen. Wijgmaal startte de wedstrijd met dezelfde 11 als tegen Tienen. De eerste 25 minuten waren eigenlijk een beetje slaapverwekkend. Elke ploeg kreeg in die periode een kans of eerder een 1/2 kans. In de 8' knutselde Wijgmaal een aktie in mekaar op rechts en Ben Colson ging de 16-meter in. Zijn schot werd echter door een verdediger in hoekschop verwerkt. In de 17' schoot Joddy Kambala na een aktie naast doel. Het was dan weer wachten tot in de 26' een schot van Amaury Mabika recht in de grijparmen van keeper Glenn De Jonge verdween. De bezoekers kwamen echter weer onmiddellijk in balbezit en Corentin Gabrielli waagde een schot. Dat verdween naast de Wijgmaalse doelman tegen de netten en meteen kwam de stand op 0-1. Een vroeg storend Grimbergen liet een traag spelend Wijgmaal niet in de wedstrijd komen en de bezoekers dreigden in de 32' met een vrijschop. In de 37' kon Olympia eindelijk een deftige aanval opbouwen, maar William Acke die pas een verdediger had gedribbeld blesseerde zich. Voor hem kwam Mike De Silva in de plaats. Dat was het laatste wapenfeit van de eerste helft die men ruim ondermaats mocht bestempelen. Ook in de 2de helft was het aantal minuten wachten op een doelkans. In de 53' leed Wijgmaal balverlies. Kambala ging de 16-meter in en schoot gelukkig voor Wijgmaal over doel. Eén minuut later kwam er een ingooi van Tim Boogaerts tot bij Rocky Peeters en die dropte de bal voor doel. Marcos Da Silva trapte op doel, maar die poging was te zwak om doelman Espeso te verrassen. Drie minuten na het eerste balverlies gleed Bammens uit en zo kwam Kambala bij de bal. Hij stuurde Gabrielli de 16-meter in en die versloeg keeper De Jonge voor de 2de keer. Grimbergen was na die 0-2 goed op weg naar de overwinning. In de 63' werd Wietse Vermeylen naar de kant gehaald en voor hem kwam Nils Goedeweeck op het terrein. Die bereikte bij één van zijn eerste baltoetsen Rocky Peeters en zijn voorzet werd door Marcos Da Silva naast gekopt. Grimbergen was echter vinniger en was Wijgmaal dikwijls een stap voor. In de 78' kreeg de thuisploeg één van die zeldzame kansen. Joren Nijs kon tot aan de rand van het strafschopgebied oprukken en zijn schot verdween in een boog bijna over doelman Espeso. Die kon nog juist bij de bal en verijdelde zo de aansluitingstreffer. Eén minuut later ging een schot van Kambala tegen de paal en had het evengoed 0-3 kunnen worden. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Wijgmaal nog een paar goede kansen. In de 85' trapte Gert Stockx een vrijschop nipt naast doel. Eén minuut later nam Mike De Silva een hoekschop en Marcos Da Silva kopte de bal tegen de dwarslat. Gabrielli kreeg ook nog een kans, maar kwam niet aan een hattrick en schoot naast doel. In de toegevoegde tijd probeerde Marcos Da Silva het met een hard schot en keeper Espeso had toch wat werk om de bal onder controle te krijgen. Grimbergen haalde het met 0-2 en diende zo Wijgmaal de eerste thuisnederlaag toe. De bezoekers komen na hun 3de zege op 9 punten en Wijgmaal blijft staan met 12 punten. In deze wedstrijd vielen 3 gele kaarten. Eén voor Nils Goedeweeck van Wijgmaal en voor Kambala en Rodes van Grimbergen. Het verschil met leider Thes Sport bedraagt nu 4 punten. Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Berchem op het programma. In augustus van vorig jaar ging Wijgmaal daar winnen in de Beker van België na een 2-2 gelijkspel en het trappen van strafschoppen (3-5). Op papier is dat de eerste wedstrijd in een periode met de moeilijker te bekampen ploegen. Dat wil niet zeggen dat Wijgmaal daar geen punten kan gaan sprokkelen, maar dan moet het wel weer het goede ritme vinden. Komt daarbij nog dat de gekwetsten stilaan weer zullen terugkeren en dat is natuurlijk steeds een surplus.