Verslag wedstrijd 3de ronde Croky Cup tussen R.U.S.Binche en K.Olympia S.C.Wijgmaal

R.U.S. Binche
K.Olympia S.C.Wijgmaal
3-0

De spelersbus van Olympia Wijgmaal moest zich op zondag 14 augustus begeven naar het " Stade Aimé Vachaudez" in Binche. Daar moest Wijgmaal het opnemen tegen R.U.S.Binche. De Waalse ploeg was net gepromoveerd naar 2de Amateur en Wijgmaal moest als 3de amateurploeg op een hete zomerdag deze klus tot een goed einde proberen te brengen. In het begin van de wedstrijd zette de thuisploeg de bezoekers onder druk, maar kon tot geen echte kansen komen. Na een zestal minuten herstelde Wijgmaal het evenwicht. Binche kon wel aan een aantal hoekschoppen komen en in de 13' kon David Michez van in de 16-meter op doel schieten. De 41-jarige verdediger vond echter keeper Maxime Amenga op zijn weg. Twee minuten later kon Nassim Miri zich op de linkerflank doorzetten en zijn voorzet werd door een Wijgmaalspeler recht op keeper Lahaye verlengd. Bij de herneming mikte Younes Ben Hammou nog op de paal. Na een kwartier kwam Wijgmaal daar dicht bij een voorsprong. Halfweg de eerste helft bracht Ben Hammou de bal voor doel. Daar kon Jitse Dupont net niet met het hoofd bij de bal en die ging dan niet zo ver naast de tweede paal. Rond de 25' volgde de eerste drankpauze. In een evenwichtige eerste helft kon Bono Mertens in de 33' bijna een voorzet van Ben Hammou in doel verlengen. Eén minuut later probeerde Johan Sampaoli het voor Binche met een afstandsschot, maar dat ging naast doel. In de 35' probeerde Sampaoli het nog een keer en de bal ging nu mooi in doel en hij bracht zo de thuisploeg op voorsprong (1-0). Vlak voor de rust kreeg Binche nog een kans, maar keeper Amenga bracht redding. Na 5 minuten in de tweede helft kon Guiseppe Losacco zich doorzetten in de 16-meter en ook deze keer kon keeper Maxime Amenga een tweede doelpunt van de thuisploeg verijdelen. Trainer Mario Nobels bracht in de tweede helft een vijftal verse krachten op het terrein. Toch kon Wijgmaal zich moeilijk doorzetten tot in de 16-meter van Binche. Een paar afstandsschoten van Tristan Ceusters en Benjamin Courtrai gingen over doel. Bij een hoekschop in de 71' kopte Quentin Louagé de bal in doel en bracht zo de stand op 2-0. In de 87' kreeg Binche nog een vrijschop en David Michez kopte de bal aan de tweede paal binnen en zorgde zo voor de 3-0 eindstand. Olympia Wijgmaal lag niet onder in deze wedstrijd, maar de efficiëntie bij Binche was er wel. Zo eindigt het bekeravontuur voor Wijgmaal in de 3de ronde. R.U.S. Binche moet nu in de 4de ronde op het veld van URSL Visé gaan spelen komende zondag.

R.U.S.Binche: Lahaye, Diarra (57' Frisanco), Seggour, Franquin, Arslan (87' Fisichella), Losacco (65' Scohy), Brichant, Louagé, Sampaoli (87' Mazzacconi), Michez, Despontin.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Vandervondelen, Miri, Poppe (70' Dewaet), Matuasilua (46' Alassan), Ben Hammou (73' Arbai), Mertens (62' Frérotte), Ruelle, Courtrai, Ceusters, Dupont (62' Kabangu).

Doelpunten: 35' 1-0 Sampaoli, 71' 2-0 Louagé, 87' 3-0 Michez.

Kaarten: 55' Louagé, 72' Frérotte.