Verslag 1e ronde Croky Cup wedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal en VS Kortenaken.

K.Olympia S.C.Wijgmaal
VS Kortenaken
5-0

Op zaterdag 30 juli stond voor Olympia Wijgmaal de eerste belangrijke wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In de Croky Cup moest Wijgmaal het in de eerste ronde opnemen tegen derdeprovincialer VS Kortenaken. De bezoekers waren slechts één week geleden gestart met de trainingen  en er ontbraken nog een zestal spelers. Bij Wijgmaal was Hannes Deboes gekwetst en Andreas Dewaet was nog op vakantie. Na een schot van Jerome Courtrai in de 7' dat het doelkader miste, kon de laatste aanwinst van Wijgmaal één minuut later aanvaller Zulu Kilo bereiken. Die draaide mooi voorbij zijn verdediger en verschalkte keeper Dieter Dumon tegenvoets. Zo kwam Wijgmaal vlug op voorsprong (1-0). De thuisploeg probeerde het daarna een aantal keer van op afstand, maar moest toch wachten tot in de 35' om z'n voorsprong te verdubbelen. Bij een hoekschop van Bono Mertens kon kapitein Robbe Vandervondelen de bal via de borst in doel laten belanden(2-0). Kortenaken kwam in de 39' toch aan een kans, maar het schot van Preben Clemens ging recht op keeper Maxime Amenga. Aan  de rust stond het 2-0. Na 20 minuten in de 2de helft passte Nassim Miri naar Mertens. Die ging vlot voorbij zijn bewaker en schoot de bal mooi binnen (3-0). Twee minuten later kon Miri de bal voor doel brengen en Jitse Dupont verlengde die in doel (4-0). In de 73' kregen de bezoekers de bal niet weg en de bal viel voor de voeten van Ephraïm Matuasilua en die zorgde voor de 5-0. Keeper Dumon bracht daarna nog redding bij een schot van Imad Arbai. Met die 5-0 haalde Wijgmaal het en gaat zo naar de 2de ronde van de Croky Cup.  Komend weekend speelt het daarin tegen de winnaar van RAS Monceau tegen FC Gerpinnes. Daarmee is Olympia Wijgmaal toch al een stap verder dan vorig seizoen toen het een jaar geleden door Zwarte Leeuw werd uitgeschakeld na strafschoppen.

Olympia Wijgmaal: Amenga, Van Der Auwera, Vandervondelen, Miri (75' Geens), Zulu Kilo (57' Ceusters), Matuasilua (Sellekaerts), Mertens, Frérotte (Arbai), Ruelle, Courtrai (46' Poppe), Dupont.

Kortenaken: Dumon, Jansen, Borgugnons, Janssens, Biesmans, Smets, Clemens, Gurny, Matterne, Rans, Courant (invallers: Ladang, Borgugnons Frederik, Bellis, Cypers en Willems).

Doelpunten: 7' 1-0 Zulu Kilo, 35' 2-0 Vandervondelen, 64' 3-0 Mertens, 66' 4-0 Dupont, 73' 5-0 Matuasilua.