Verslag 30ste speeldag Belisia Bilzen SV - K.Olympia S.C.Wijgmaal

Belisia Bilzen SV.
K.Olympia S.C.Wijgmaal
5-0

Op zondag 1 mei reisde Olympia Wijgmaal naar Bilzen om daar tegen het plaatselijke Belisia Bilzen te gaan spelen. De meegereisde supporters konden op de laatste speeldag alleen nog hopen op een goed resultaat. De laatste keer dat Wijgmaal in Bilzen speelde was al 6 jaar geleden op 5 maart 2016. Toen eindigde de wedstrijd op 1-1. Bij Belisia ontbraken de gekwetsten Joren Paulus, Siebren Lathouwers en David Timmermans. Trainer Luc Nilis kon wel rekenen op zijn aanvoerder Didier Haenen en in de spits liep winteraankoop Christophe Martin-Suarez. Trainer Steven De Pauw kon geen beroep doen op middenvelder Nicolas Robin en op verdediger Tim Boogaerts. Beide spelers kampten met een kwetsuur.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Wijgmaal. In de 3' werd Ephraïm Matuasilua richting het strafschopgebied gestuurd en schoot nipt naast doel. Drie minuten later kon Matuasilua de bal naar Andreas Dewaet sturen, maar deed dat niet en verspeelde dan de bal. De thuisploeg was in het begin van de wedstrijd nog op zoek naar de goede combinaties, maar kreeg in de 9' toch een mooie kans. Martin-Suarez kon op rechts de 16-meter ingaan en kon de bal juist niet tussen de palen krijgen. Wijgmaal bleef de kansen opstapelen. In de 18' had Quinten Poppe de bal veroverd en na een paar tussenstations schoot de 18-jarige op doel. Zijn schot werd echter afgeblokt. Halfweg de eerste helft stopte keeper Leonardo Cascio schoten van Mertens en Alaerts. In de 26' kwam Belisia nog eens aan een kans. Keeper Vanwelkenhuysen pakte het schot van Jeffe Landuyt. De thuisploeg kreeg meer grip en in de 31' kon Timo Cauwenberg de 16-meter ingaan en een tackle van Tristan Ceusters bracht soelaas voor Wijgmaal.  Drie minuten later was het toch raak voor Belisia. Eén voorzet van Tiemen Wijnen werd door Martin-Suarez subtiel in doel verlengd (1-0). Zo werd weer de uitspraak bewaarheid als je zelf niet scoort, krijg je het deksel op de neus. Vier minuten later kon Martin-Suarez de bal afpakken en stuurde Riemen Wijnen het straatje in en die zorgde al voor de verdubbeling van de voorsprong (2-0). In de 41' kon Ceusters voor Wijgmaal de bal voor de voet van Alaerts brengen en zijn hard schot werd door keeper Cascio goed gestopt. Vlak voor de rust hield keeper Yanno Vanwelkenhuysen de plots vrijstaande Landuyt van een derde thuisdoelpunt. Er volgde nog een hoekschop en daarbij mikte Giovanni La Mantia de bal nipt naast doel. Belisia ging de rust in met een 2-0 voorsprong. In de 54' stelde Landuyt de Wijgmaalse keeper weer op de proef en twee minuten later moest ook zijn overbuur reageren bij een schot van Dewaet. In de 57' stopte keeper Cascio met enige moeite een schot van Bono Mertens. Twee minuten later was het weer raak voor Bilzen. Een voorzet van Landuyt ging naar de 2de paal en daar verlengde Martin-Suarez de bal in doel (3-0). Met zijn 6de seizoensdoelpunt gaf hij Wijgmaal zo nog weinig hoop op een terugkeer. Vlak daarna kon Wijnen een voorzet van Martin-Suarez niet binnentikken. In de 68' kwam Ato Morgan plots vrij voor doel, maar raakte niet voorbij keeper Cascio. Twee minuten later werd Wijnen met een dieptepass aangespeeld. Hij won het duel met De Keukeleere en zorgde met zijn 2de treffer van de namiddag voor 4-0. In de volgende minuten hield keeper Vanwelkenhuysen de thuisploeg nog van een paar doelpunten. In de 74' kon hij nog aan lob van Landuyt en twee minuten later stuitte Martin-Suarez op de Wijgmaalse goalie. In de 81' hield keeper Vanwelkenhuysen de Belgische Spanjaard weer van een doelpunt. Onmiddellijk daarna kwam de stand toch op 5-0 via Tiemen Wijnen. Met zijn derde doelpunt bracht hij zijn totaal op 11 doelpunten dit seizoen. In de slotminuten konden zowel invaller Jeen Zeekaf als Jeffe Landuyt niet voorbij keeper Yanno Vanwelkenhuysen geraken en bleef het na 90' 5-0. Deze 15de zege van het seizoen voor Belisia Bilzen leidde hen zo naar de eindronde samen met Cappellen, Eendracht Aalst en Lyra-Lierse. Voor Wijgmaal werd het een lijdensweg dit seizoen met de vele gekwetsten enz... Uiteindelijk eindigde Wijgmaal nog op de laatste plaats. Volgende seizoen in 3de amateur. Hopelijk kan Olympia zich daar herpakken, maar het zal dat wel moeten doen zonder keeper Vanwelkenhuysen (5 seizoenen bij Wijgmaal), Lennert De Keukeleere (9 seizoenen). Verder vertrekken ook Jelle Alaerts, Ato Morgan, Tim Boogaerts en dan vergeten we er nog een paar.

Belisia Bilzen: Cascio, Vandecaetsbeek,  Cauwenberg, Ernens, Landuyt, La Mantia, Wijnen (87' Zeekaf), Haenen, Wagemans, Suárez (82' Stassen), Brants (T.Haenen).

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, De Keukeleere,  Alaerts (75' Benamar), Matuasilua (30' N'Zanga), Poppe, Mertens, Dewaet, Morgan, Masselis, Ceusters (55' Herroelen), Bouhriss.

Kaarten: 44' Suárez, 73' De Keukeleere,  80' Vandecaetsbeek.

Doelpunten: 34' 1-0 Martin-Suarez,  37' 2-0 Tiemen Wijnen, 59' 3-0 Martin-Suarez,  70'  4-0 Tiemen Wijnen, 80' 5-0 Tiemen Wijnen.