Verslag 28ste speeldag K.SC.City Pirates Antwerpen - K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.SC.City Pirates Antwerpen
K.Olympia S.C.Wijgmaal
4-2

Op de 28ste speeldag moest Olympia Wijgmaal op zaterdag 9 april op verplaatsing gaan spelen tegen de City Pirates Antwerpen.  Dat was de ploeg waar Wijgmaal op 28 november 2021 voor het laatst een overwinning tegen had behaald. In de volgende dertien wedstrijden kwam Olympia slechts aan een 2 op 39. Bij de ploeg uit Merksem bracht trainer Kevin Van Haezendonck drie wissels aan na het 5-0 verlies vorig weekend bij Sporting Hasselt.  Kenneth Ugoh, Alex Eren Johnsson en Zinho Chergui werden vervangen door Ibou Sawaneh, Bangali Kromah en Jolan Truyzelaere. Bij Wijgmaal kwam Brent Herroelen weer in het basiselftal en dat was ook het geval voor Nicolas Robin.  Voor deze laatste was dat geleden van de thuiswedstrijd tegen SK Londerzeel. Op de Wijgmaalse invallersbank zaten Tim Boogaerts en Franly Ephraim Matuasilua. Zij kwamen terug na verschillende weken van blessurelast. In het Jef Mermansstadion begon Wijgmaal na een voorafgaande wolkbreuk goed aan de wedstrijd. In de 5' kwam het aan een hoekschop en één minuut later kon Ato Morgan op doel schieten. Keeper Jelle De Schoenmaeker stopte die poging. In de 8' kwam Wijgmaal aan een tweede hoekschop en daarbij trapte Jelle Alaerts de bal over doel. Stilaan nam de thuisploeg meer initiatief en halfweg de eerste helft kon Sirajédinne Ibn El Mokadem doorgaan tot in de 16-meter en schoot de bal in het zijnet. Twee minuten later kwam City Pirates op voorsprong. Seppe Somers werd aangespeeld en die kon ondanks een opzittende Jeroen Goor de bal toch in doel laten verdwijnen (1-0). In de volgende minuten was er een goed keepende Yanno Vanwelkenhuysen nodig om verdere doelpunten te vermijden. Zo hield hij in de 30' Ibn El Mokadem van een doelpunt. Die kon in de herneming de bal nog voor doel brengen en Lucky Omerou tikte de bal binnen. De 27-jarige aanvaller stond echter in buitenspel. In de 36' kreeg Omerou weer een doelkans, maar mikte de bal nipt naast doel. Vlak daarna kwam Wijgmaal nog eens aan zeldzame reactie. Alaerts ging op rechts door en zijn voorzet werd door Benjamin N'Zanga verlengd. De bal ging echter recht op de thuisdoelman. In de 39' had City Pirates slechts 3 passes nodig om aan een tweede doelpunt te komen. De Wijgmaalse defensie greep veel te laat in en zo kon Ibn El Mokadem de stand op 2-0 brengen. Eén minuut later werd Ibn El Mokadem door keeper Vanwelkenhuysen van zijn 7de seizoenstreffer gehouden. Vier minuten voor de rust kwam Wijgmaal aan een goede mogelijkheid.  Benjamin N'Zanga zorgde voor een doorsteekpass naar Ato Morgan, maar keeper De Schoenmaeker was goed uit zijn doel gekomen. City Pirates ging de rust in met een 2-0 voorsprong.  Het was duidelijk dat er bij Olympia ingegrepen diende te worden. Dat deed trainer De Pauw dan ook. Hij bracht Tim Boogaerts en Fred Irakoze na de rust in voor Brent Herroelen en voor Jeroen Goor. Dat zorgde al dadelijk voor een ander wedstrijdbeeld. In de 48' mocht Fred Irakoze een vrijschop nemen en aan de 2de paal kon Jelle Alaerts de bal in doel schieten. Met zijn 3de treffer van het seizoen bracht hij de stand op 2-1. Eén minuut later ging een schot van Bono Mertens over doel. In de 52' werd Robin in het strafschopgebied neergehaald en de scheidsrechter wees naar de stip. Het was Arnout Masselis die de strafschop binnentrapte en met zijn eerste treffer van het seizoen zo de stand in evenwicht bracht (2-2). Drie minuten later volgde weer een goede kans voor Wijgmaal.  Ward Vandenberghe kon van op links de bal voor doel brengen en Mertens mikte de bal over doel. Bij de thuisploeg werd keer op keer balverlies geleden en in de 58' ging een schot van Robin naast doel. Twee minuten later kon Morgan de 16-meter ingaan en zijn strakke voorzet kon helaas door niemand van Wijgmaal in doel worden verlengd. Na die eerste twintig goede minuten van Wijgmaal herstelde City Pirates stilaan het evenwicht. In de 68' was er een goede save nodig van keeper Vanwelkenhuysen op een hard schot. Vier minuten later kwam de thuisploeg aan een tegenaanval en een dieptepass kwam tot bij Omerou. Keeper Vanwelkenhuysen kwam uit, maar Lucky Omerou liet de bal in een leeg doel verdwijnen en bracht zo de stand op 3-2. In de 78' kon de Wijgmaalse defensie een doorbraak van de thuisploeg niet verhinderen en Dani Wilms kon zo via zijn 6de seizoensdoelpunt de stand op 4-2 brengen. Olympia Wijgmaal probeerde nog te reageren, maar verder dan een vrijschop in de 90' kwam het niet meer. Die werd hard door Alaerts op doel geschoten en gestopt door keeper De Schoenmaeker. Weer kon Wijgmaal aan geen 6de overwinning komen. Dit is wel zeker, na hun gelijkmaker was de thuisploeg licht in paniek en als er dan een derde bezoekend doelpunt was gevallen, dan waren de 3 punten waarschijnlijk naar Wijgmaal gegaan. Nu kwam City Pirates met 4-2 aan hun 12de zege van het seizoen en voor Wijgmaal blijft het lopen op een dunne koord. Volgende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Lyra-Lierse Berlaar op het programma. De 18de speeldag werd net als de zeventiende speeldag in januari uitgesteld. Ondertussen werd de 17de speeldag al ingehaald op 27 februari en op Paaszondag wordt nu de 18de ingehaald. Dat betekent ook dat komende zondag de 2de periode wordt afgesloten. Daarin staat Hoogstraten op de eerste plaats met één punt meer dan Belisia Bilzen en twee meer dan Eendracht Aalst. Trouwens sinds gisteren (09/04/22) is Hoogstraten kampioen in 2de amateur B.

City Pirates Antwerpen: De Schoenmaeker, Ibn El Mokadem (82' Aïssa), Omerou, Nascimento Borges (87' Kamara), Sawaneh, Somers, Van Den Bogerd, Cwynar, Wilms, Kromah (58' Eren), Truyzelaere.

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, Herroelen (46' Boogaerts), Alaerts, Benjamin N'Zanga,  Mertens (67' Matuasilua), Goor (46' Irakoze), Robin (81' Kalonji), Dewaet, Masselis, Vandenberghe, Morgan.

Kaarten: 0.

Doelpunten: 23' 1-0 Somers, 39' 2-0 Ibn El Mokadem,  48' 2-1 Alaerts, 52' 2-2 Masselis strafschop, 72' 3-2 Omerou, 78' 4-2 Wilms.