Verslag 25ste speeldag K.Bocholter V.V. -K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.Bocholter V.V.
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-1

Op de 25ste speeldag moest Olympia Wijgmaal gaan spelen in Bocholt dicht bij de grens tussen België en Nederland. Tegenstander K.Bocholter V.V. stond in de rangschikking op de 6de plaats en Wijgmaal was op zoek naar punten om allereerst van die voorlaatste plaats weg te komen. Bij de thuisploeg stonden Andy Peeters en Bram Vanheukelom in de basis-11 en die kwamen in de plaats van Ruben Janssen en Jobbe Dirkx na de 0-3 zege bij RC Hades vorig weekend. Bij Wijgmaal was Samir Bouhriss geschorst en zijn plaats werd in de verdediging ingenomen door Jeroen Goor. Ook Ato Morgan was er weer bij. Onze aanvaller die weken geleden een breuk in de voorarm opliep was daarvan hersteld. Morgan kon de laatste 14 dagen meetrainen en had vorige dinsdag van zijn dokter het licht op groen gekregen. In de eerste vijf minuten kwamen beide ploegen aan een kans. Na twee minuten kwam er een dieptepass van Diemé naar Allegria in de 16-meter,  maar de spits kreeg de bal niet onder controle. Iets later kwam er aan de overzijde een voorzet van Vandenberghe en Robin kopte de bal over doel. Dan volgden twee vrijschoppen van Azevedo en bij één ervan moest keeper Vanwelkenhuysen de bal in hoekschop verlengen. In de 18' volgde al een derde vrijschop voor Bocholter en ook die leidde niet tot een doelpunt. Op het veld van Bocholter was het niet gemakkelijk om de bal onder controle te houden. In de 26' werd Bertjens aangespeeld en die schoot de bal voorbij keeper Vanwelkenhuysen.  Met zijn 5de treffer van het seizoen bracht hij de thuisploeg op voorsprong (1-0). Dadelijk na dat doelpunt kwam Wijgmaal aan een hoekschop en moest keeper Wertelaers een schot van Mertens stoppen. Olympia kwam naar het einde van de eerste helft beter in de wedstrijd en kreeg op zijn beurt twee vrijschoppen. In de 41' kon Azevedo de 16-meter ingaan en de ex-speler van OHL stuitte op keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Eén minuut later legde Benjamin N' Zanga de bal achteruit tot bij Alaerts en zijn schot week af, maar was niet hard genoeg om keeper Wertelaers te verrassen. In de slotminuut van de eerste helft kreeg Alaerts weer een schietkans en de bal verdween naast doel. Bocholter ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Wijgmaal begon goed aan de tweede helft.  In de 46' kreeg het aan de rand van de 16-meter een vrijschop en via de muur ging de bal in hoekschop. Bij die hoekschop tikte Alaerts de bal nipt naast doel. Drie minuten later ging een omhaal van Robin over doel. In de 54' bracht Bertjens voor de thuisploeg een tegenaanval op gang en gaf de bal door aan Azevedo. Die schoot de bal voorlangs. Halfweg de tweede helft kwamen Dewaet en N'Zanga dicht bij een tegentreffer. Toch bleef het oppassen in de verdediging voor tegenprikken van de thuisploeg. Bij een hoekschop kon Goor de bal nog ontzetten op de doellijn. In de 77' kon N'Zanga op links de bal doorgeven aan Morgan en zijn harde voorzet werd door een speler van Bocholt in eigen doel verwerkt (1-1). Vijf minuten na de gelijkmaker hield keeper Vanwelkenhuysen een schot van Bertjens uit zijn doel. In de 84' kwam een ingooi tot bij Regales en die trapte de bal over doel. Twee minuten daarna moest Ruben Scheelen de doorgebroken Morgan foutief afstoppen en hij kreeg daarvoor een rode kaart. In de 91' kwam Wijgmaal nog bijna aan de volle buit. Bij een tegenaanval schoot Mertens de bal tegen de lat. Net als in de uitwedstrijd op Cappellen bleef het ook in Bocholt bij een 1-1 gelijkspel. Dat volstond om weer een plaats te stijgen in de rangschikking. Wijgmaal speelt komende zaterdag om 20 uur in Westerlo tegen K.V.C. Houtvenne.

K.Bocholter: Wertelaers, R.Scheelen, Opdenakker, Doms, Bertjens (87' Dirkx), Paesen (64' W.Scheelen), Azevedo, Allegria (72' Regales), Vanheukelom, Diemé.

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen,  De Keukeleere (46' Ceusters), Alaerts, Benjamin N'Zanga,  Poppe, Mertens, Goor, Robin (73' Morgan), Dewaet, Masselis, Vandenberghe.

Kaarten: 20' Vandenberghe, 67' Allegria, 76' Diemé, 81' Mertens, 86' Ruben Scheelen rood.

Doepunten: 26' 1-0 Bertjens, 77' 1-1 owndoelpunt Bocholter.