Verslag 24ste speeldag K.Olympia S.C.Wijgmaal - Sporting Hasselt Na

K.Olympia S.C.Wijgmaal
Sporting Hasselt
1-3

Na het gelijkspel op verplaatsing tegen Cappellen, kreeg Olympia Wijgmaal op de 24ste speeldag de kans om tegen Sporting Hasselt een goede zaak te doen in de rangschikking. De Limburgse ploeg telde 2 punten meer, maar had net zoals Wijgmaal een slechte reeks achter de rug. Bij Olympia kon trainer De Pauw weer rekenen op Lennert De Keukeleere en Nicolas Robin. Hij moest wel de diensten missen van Tristan Ceusters door een schorsing en Brent Herroelen, die op training een contractuur opliep. Trainer Eurlings van Hasselt startte met dezelfde 11 van vorige week. In de 2' kon Nicolas Robin na een dieptepass door de buitenspelval gaan en ging van op links alleen op doel af. Hij schoot de bal mooi in het dak van het doel en bracht met zijn 3de treffer van het seizoen de stand onmiddellijk op 1-0. Beter kan je niet aan een belangrijke wedstrijd beginnen. Hasselt reageerde in de 5' met een schot van Stef Heeren dat maar rakelings naast de verste paal ging. De bezoekers eisten het meeste balbezit op en Wijgmaal verdedigde zijn nipte voorsprong. In de 22' werd Heeren door Deville aangespeeld in de 16-meter en nu schoot de verdediger meters naast doel. Vijf minuten later kreeg Wijgmaal weer een open kans. Robin speelde de bal door naar Quinten Poppe en die kon op zijn beurt op doel afgaan. De 18-jarige schoot de bal echter recht op keeper Ghijsens. De twee laatste kansen van de 2de helft waren voor Hasselt. In de 31' kopte kapitein Bracké na een voorzet nipt over doel. Tien minuten later ging een voorzet via het lichaam van verdediger Bouhriss richting doel. Gelukkig verdween deze afgeweken bal niet in doel. Wijgmaal ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Bij Sporting Hasselt kwam na de rust Geert Berben in de ploeg voor Nicolas Mombaerts. Er waren 5 minuten in die 2de helft verstreken toen Bracké een vrijschop over doel schoot. In de 57' probeerde Bono Mertens het met een afstandsschot, maar de bal ging via de Limburgse defensie naast doel. Eén minuut later ging een schot van Devon Maes recht op keeper Vanwelkenhuysen. Bij een hoekschop op het uur miste Rune Lenaerts zijn schot en bij de herneming schoot Kasper Haenen over doel. In de 67' floot de scheidsrechter voor een strafschop na een aangeschoten bal. De spelers van Wijgmaal zagen het helemaal anders. Volgens hen was de bal tegen de dij van Samir Bouhriss  gegaan. De scheidsrechter ging naar de lijnrechter en die bevestigde het verhaal van de thuisploeg. Toch bleef de scheidsrechter bij zijn eerste besluit en mocht Sporting Hasselt de bal op de stip leggen. Het was Jordi Maus die de strafschop binnenstapte en de stand op 1-1 bracht. Lennert De Keukeleere was zo over zijn toeren door die rare beslissing van de leiding dat hij Maus na zijn strafschop tegen de grond duwde en zo van scheidsrechter Boogaerts een rode kaart kreeg. Wijgmaal moest zo nog met 10 verder met nog meer als twintig minuten te spelen. Vijf minuten na de gelijkmaker ging een voorzet van de bezoekers naar de 2de paal en daar kwam Matthiece Nelissen aangelopen en schoot Hasselt op voorsprong (1-2). Nog eens drie minuten later kopte Devon Maes een voorzet voorbij keeper Yanno Vanwelkenhuysen en zorgde zo voor 1-3. Daarmee kan je stellen hoe één beslissing een wedstrijd helemaal kan doen omslaan. In de 85' kon Bouhriss via een tackle een kans van Lenaerts verhinderen. In de 90' werd Adis Sabic neergehaald rand 16-meter (binnen of buiten?). Wijgmaal kreeg nu geen strafschop en moest het doen met een vrijschop. Bono Mertens schoot de bal in de Limburgse muur. Olympia Wijgmaal verloor met 1-3 deze 6-puntenwedstrijd en komt na deze 13de nederlaag weer op de voorlaatste plaats in de rangschikking te staan. Wijgmaal telt wel net als Pepingen-Halle 20 punten, maar hun doelsaldo is minder goed. Volgende zondag moet Olympia Wijgmaal op verplaatsing tegen Bocholter VV spelen om 15 uur.

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen,  De Keukeleere,  Alaerts, Benjamin N' Zanga (79' Sabic), Poppe, Mertens, Robin (59' Okunde), Dewaet, Masselis, Vandenberghe.

Sporting Hasselt: Ghijsens, Demirsoy, Ofori Appiah, Mombaerts (46' Bergen (58' Haenen), Nelissen (89' Lambrecks), Deville, Maes, Bracké, Lenaerts, Heeren, Maus.

Kaarten: 67' Bouhriss, 69' De Keukeleere rood.

Doelpunten: 2' 1-0 Robin, 69' 1-1 Maus strafschop, 72' 1-2 Nelissen, 75' 1-3 Maes.