Verslag 23ste speeldag R.Cappellen F.C. - K.Olympia S.C.Wijgmaal

R.Cappellen F.C.
K.Olympia S.C.Wijgmaal
1-1

Op zaterdag 5 maart moest Olympia Wijgmaal op verplaatsing tegen R.Cappellen gaan spelen. Trainer Steven De Pauw was terug na een aantal dagen vakantie en startte met dezelfde 11 spelers die de wedstrijd in Hasselt tegen Hades hadden beëindigd. Fred Irakoze en Nicolas Robin, die aan die inhaalwedstrijd begonnen, waren er niet bij wegens ziekte en een kwetsuur. Ook nog geen Lennert De Keukeleere en de kwetsuur van Ilias Benamar was nog niet helemaal geheeld. Bij Cappellen gaf trainer Tom Schipper na het 2-1 verlies op het terrein van Pepingen-Halle aan 3 andere spelers een plaats in de basis-11. In de eerste 25 minuten had Wijgmaal het moeilijk in het Stadion Jos Van Wellen. In de 8' kon middenvelder Stefan Verbist de 16-meter ingaan, maar kreeg zijn schot niet voorbij keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Er was al een kwartier gespeeld toen Danté Walen De Keyser het met een afstandsschot probeerde. Ook de topschutter van de thuisploeg vond de Wijgmaalse keeper op zijn weg. In de 19' werd een schot van Wesley Geuens afgeblokt. Vijf minuten later beging Tristan Ceusters een fout op Walen De Keyser in het strafschopgebied en scheidsrechter Schoenmaeckers floot voor een strafschop. Het was Robbe Kil die de elfmeter binnentrapte en zo Cappellen op voorsprong bracht (1-0). Twee minuten later mocht Bono Mertens een vrijschop nemen en de inlopende Benjamin N' Zanga kopte de bal naast doel. In de 34' probeerde Brent Herroelen het van op afstand, maar zijn schot was te zwak om keeper Joossens te verontrusten. Op 7 minuten van de rust kon Herroelen bijna een voorzet van Ceusters in doel verlengen. In de 42' kwam Walen De Keyser dicht bij een treffer na een voorzet, maar weer kon keeper Vanwelkenhuysen een doelpunt vermijden. In de slotminuut van de eerste helft trapte Robbe Kil nog een vrijschop over doel. Na de rust kwam Wijgmaal beter te voorschijn. In de 53' leverde een vrijschop van Mertens nog niets op. De thuisploeg reageerde met een schot van Van Zantvoort dat voorlangs ging. In de 65' werd Jelle Alaerts aangespeeld en die kwam met de bal meer centraal en schoot vervolgens op doel. Zijn schot week af op de rug van een verdediger en verdween naast keeper Joossens in doel. Met zijn 2de doelpunt van het seizoen bracht Alaerts de stand in evenwicht (1-1). Cappellen ging terug op zoek naar een voorsprong, maar stuitte op een Wijgmaal dat krachtdadig verdedigde en zo o.a. een gevaarlijke doorbraak van Nico Lemaire onschadelijk maakte. In de 79' verkeek Ceusters zich bij een voorzet en Walen De Keyser liet de geboden kans gelukkig onbenut. Wijgmaal hield stand en kwam in de 91' zelf nog aan een mooie kans. Bono Mertens gaf de bal mooi door aan Arnout Masselis en die kon van in de 16-meter op doel schieten. Keeper Joossens had met dat schot heel wat moeite. Eén minuut later trapte Robbe Kil een vrijschop naar de verste hoek, maar keeper Vanwelkenhuysen bracht redding. Er volgde nog een voorzet voor de thuisploeg en daarbij kopte Van Zantvoort de bal over doel. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel net als op 5 februari 2017. Na de 0 op 24 kwam Wijgmaal nog eens aan een punt. Dat was geleden van 28 november 2021 toen Olympia met 3-0 won tegen City Pirates. Dankzij dit 5de gelijkspel van het seizoen komt Olympia Wijgmaal nu op 20 punten. Het zal echter knokken blijven tot het einde van het seizoen om zich te kunnen handhaven in 2de amateur. Volgende zondag speelt Olympia Wijgmaal om 15 uur thuis tegen Sporting Hasselt.

R.Cappellen F.C.: Joossens, Volant, Van Kerckhoven (85' Deckers), Verbist (60' Nöstlinger), Walen De Keyser, Van Zantvoort, Akarom, Geuens (75' Vallez), Kil, Ristovic, Lemaire (75' Meukens).

K.Olympia S.C.Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, Herroelen, Alaerts, N' Zanga, Mertens, Okunde (66' Sabic), Goor, Dewaet, Masselis, Ceusters, Bouhriss.

Kaarten: 24' Ceusters, 63' Kil.

Doelpunten: 24' 1-0 Kil strafschop, 65' 1-1 Alaerts.