Verslag 17de speeldag RC Hades Kiewit Hasselt - K.Olympia S.C.Wijgmaal

RC Hades Kiewit Hasselt
K.Olympia S.C.Wijgmaal
5-1

Normaal was in het voorbije weekend geen voetbal voorzien. Door code rood in de pandemie waren de eerste twee wedstrijden van 2022 uitgesteld. Daardoor werd het weekend van 26 en 27 februari aangeduid als eerste in het inhaalprogramma. Dat betekende dat de 17de speeldag werd gespeeld en voor Olympia Wijgmaal werd dat een uitwedstrijd tegen RC Hades. Bij Wijgmaal kon weer beroep gedaan worden op Jelle Alaerts en Nicolas Robin. Beide kwamen ze terug na schorsing. Op Ilias Benamar kon niet gerekend worden wegens een kwetsuur en ook Lennert De Keukeleere was er niet bij. Onze centrale verdediger was een weekje op vakantie. Dat goldt ook voor trainer Steven De Pauw. Daardoor nam Mario Nobels zijn taak over. Bij RC Hades kwamen Thomas Paumen en Jelle Vanratingen weer in de ploeg na het scoreloze gelijkspel tegen Belisia Bilzen. Zij kwamen in de plaats van de gekwetste Andrea Cascio en van Simen Demulder. Al in de 3' kwam de thuisploeg aan een strafschop. Marijn Convents werd door keeper Vanwelkenhuysen neergehaald in de 16-meter. Het was Jelle Vanratingen die de strafschop nam, maar hij trof daarbij de dwarslat en zo ontsnapte Wijgmaal aan een vroege achterstand.  In de 11' probeerde Vanratingen het met een afstandsschot en mikte daarbij te hoog. Na 20 minuten kwam Wijgmaal aan een vrijschop en Bono Mertens trapte die mooi naar de 2de paal waar Bambi N' Zanga de bal in doel kopte en zo de stand op 0-1 bracht. Voor hem was het zijn 4de doelpunt van het seizoen. Twee minuten later trapte Andreas Dewaet bij een counter de bal over doel. In de 27' kon Vanratingen voor de gelijkmaker zorgen (1-1). Vijf minuten later kwam keeper Vanwelkenhuysen te laat bij een dieptepass en kon Marijn Convents de thuisploeg op voorsprong brengen (2-1). Beide ploegen kregen nog een vrijschop en bij die van Hades verlengde de Wijgmaalse keeper de bal in hoekschop. In de 43' nog opwinding toen Bambi N' Zanga de bal terugspeelde op zijn keeper en die verkeek zich op de bal. Die rolde gelukkig naast doel. Met 2-1 ging men de pauze in. In de 2de helft zagen we nog weinig voldragen combinaties van Wijgmaal en was het Hades dat het spel bepaalde. Al in de 49' moest Yanno Vanwelkenhuysen redding brengen na een voorzet van Convents. Vlak daarna pakte hij een schot van de ex-speler van KVK Tienen en Thes Sport. In de 54' kon Convents de 16-meter ingaan en bracht met zijn 2de treffer de stand op 3-1. Negen minuten later kwam Hades aan een zoveelste hoekschop en daarbij kopte Jordi Elens de bal in doel en zorgde zo voor 4-1. In de 71' kon hij dat bijna herhalen, maar raakte de bal niet voor 100%. Dertien minuten voor het einde schoot invaller Dylan Put keihard naar doel, maar keeper Vanwelkenhuysen bracht redding. Toch kon de 23-jarige aanvaller na ee pass van Convents toch voor 5-1 zorgen. Voor hem zijn eerste treffer van het seizoen. In de laatste 10 minuten had keeper Yanno Vanwelkenhuysen nog reddingen klaar bij een schot van de heel bedrijvige Marijn Convents en bij een vrijschop van Alexander Maes. In elk geval deze wedstrijd eindigde op een desillusie voor de Wijgmaal-aanhang. Olympia Wijgmaal zal zich vlug moeten herpakken, want komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen R.Cappellen F.C. op het programma.

RC Hades Kiewit Hasselt: Bijbels, Gueroui, Paumen (58' Odutayo), Verbeeck, Maes (83' Calgan), Jacquemyn, Vanratingen, Reykers, Elens, Caubergs, Convents.

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, Alaerts, Bambi N' Zanga, Irakoze (58' Okunde), Mertens, Goor, Robin (29' Herroelen), Dewaet, Masselis, Ceusters, Bouhriss.

Kaarten: geen.

Doelpunten: 20' 0-1 Bambi N' Zanga, 27' 1-1 Vanratingen, 32' 2-1 Convents, 54' 3-1 Convents, 63' 4-1 Elens, 79' 5-1 Put.