Verslag 21ste speeldag Hoogstraten V.V. - K.Olympia S.C.Wijgmaal

Hoogstraten V.V.
K.Olympia S.C.Wijgmaal
2-1

Na de nipte nederlaag in de thuiswedstrijd tegen SK Londerzeel op zaterdag 19 februari stond 4 dagen later al de inhaalwedstrijd bij leider Hoogstraten voor Olympia Wijgmaal op het programma. Door coronabesmettingen kon deze op 12 februari niet gespeeld worden. Bij Hoogstraten kwam de basis-11 aan de aftrap, die ook aan de competitie was begonnen en sindsdien weinig of geen verschuivingen doormaakte. Trainer De Pauw van Wijgmaal moest Jelle Alaerts en Nicolas Robin missen door een schorsing. Daardoor kregen Benjamin Bambi N' Zanga en Brent Herroelen na lange tijd weer een basisplaats. Bij Bambi N' Zanga was het geleden van 19 december 2021 en bij Brent Herroelen van midden oktober vorig jaar. Andreas Dewaet was terug van vakantie. In het begin van de wedstrijd kwam Olympia al vlug aan een hoekschop en zette de spelers van Hoogstraten goed onder druk. Daardoor kon de leider van de competitie aan geen echte kansen komen. De thuisploeg probeerde wel de ver uit zijn doel staande Yanno Vanwelkenhuysen een paar keer te verrassen met lobballen. Eentje viel op het dak van het doel en een ander miste de goede richting. In de 25' bleef onze keeper na een duel in de 16-meter liggen en kon na behandeling door verzorger Joren Delaure de wedstrijd verderzetten. Een vrijschop van Bono Mertens werd gestopt door keeper Espeso Nunez. Hoogstraten kwam in de eerste 45 minuten wel aan 3 hoekschoppen, maar kon die niet omzetten in een voorsprong. Aan de rust stond het 0-0. Trainer Frank Belmans had blijkbaar zijn spelers wakker geschud tijdens de pauze, want na de koffie en taart was de drang naar doelpunten plots groter. Toch was de eerste aktie in de 2de helft voor Wijgmaal. Dewaet kon zich in de 16-meter doorzetten en gaf een voorzet naar de 2de paal. Daar kon echter niemand die in doel verlengen. In de 51' probeerde Nick Kuijlaars het met een afstandsschot en vond keeper Vanwelkenhuysen op zijn weg. Vier minuten later was het toch raak voor de thuisploeg. Bij een voorzet van op rechts was Fallou Fall het eerst bij de bal en verlengde die in doel (1-0). Dat was voor Fall zijn 13de treffer van het seizoen. Vlak na die openingstreffer kwam Hoogstraten aan een hoekschop en nu leek Mehdi Naqqadi te gaan scoren. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen verhinderde dat echter. Drie minuten na het doelpunt van de thuisploeg mocht Bono Mertens  een vrijschop nemen voor Wijgmaal en de bal ging maar juist naast de verste paal. In de 62' werd een doelpunt van Hoogstraten afgekeurd wegens buitenspel. Halfweg de tweede helft onderschepte keeper Vanwelkenhuysen een voorzet, maar de scheidsrechter had blijkbaar een voorafgaande fout gezien in de 16-meter en gaf de thuisploeg een strafschop. Mehdi Naqqadi zette zich achter de bal en bracht de stand van op de stip op 2-0. Voor hem was het zijn 5de treffer van het seizoen. De thuisploeg probeerde nog aan een 3de treffer te komen, maar de Wijgmaalse verdediging en keeper Vanwelkenhuysen lieten dat niet meer toe. Integendeel, in de 80' kon Bambi N' Zanga zich op rechts doorzetten en verstuurde een voorzet. Die kwam net buiten de 16-meter voor de voeten van Bono Mertens en die bracht met een hard schot de stand op 2-1. Voor de 21-jarige Mertens was het zijn 5de doelpunt van het seizoen. Die tegentreffer gaf weer moed aan de bezoekers, maar ondanks veel inzet en veel goede wil konden ze de defensie van Hoogstraten op geen fouten meer betrappen. Hoogstraten won zo met 2-1 en dat was al hun 16de overwinning van het seizoen. Wat duidelijk de doorslag gaf was natuurlijk de ervaring van de leidersploeg en hun overwicht wat het fysieke betrof. Toch wil ik benadrukken dat het jonge Wijgmaal toch veel grinta en veel inzet toonde op bezoek bij de leidersploeg en ondanks de nederlaag toch fier mag zijn op hun geleverde prestatie. Bovendien zullen sommige mensen een afstraffing verwacht hebben en dat werd het dus bepaald niet. Komende zondag (27/2) staat de uitwedstrijd tegen RC Hades Kiewit Hasselt op het programma. De aftrap is om 15 uur.

Hoogstraten: Espeso Nunez, Van Dooren, Vermeeren, Voca, Fall, Naqqadi, Kuijlaars (74' Budts), Havermans, Verheyen, Meeuwis, Tilburgs.

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen,  Herroelen (71' Goor), De Keukeleere, Bambi N' Zanga, Irakoze, Poppe, Mertens, Dewaet (71' Sabic), Masselis, Ceusters, Bouhriss.

Gele kaarten: 21' Havermans, 65' Bouhriss.

Doelpunten: 55' 1-0 Fall, 66' 2-0 Naqqadi strafschop, 80' 2-1 Mertens.