K.VK Tienen - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.VK.Tienen
0-2

KVK.Tienen had op de vorige speeldag de eerste overwinning van het seizoen behaald op het terrein van RC Hades. Met de komst van Olympia Wijgmaal keerden heel wat spelers terug naar het Bergéstadion die een verleden hadden bij Tienen. Wijgmaal startte met hetzelfde elftal van vorige zondag aan de wedstrijd. 0p de spelersbank van Olympia zagen we Mike De Silva na lange tijd weer plaatsnemen. Bij Tienen moest trainer Valère Billen de diensten missen van Dylan Carton. Die moest een schorsing uitzitten na 3 gele kaarten. Tienen probeerde vlug op voorsprong te komen, maar er schuilde nog te veel overhaasting in hun akties. Brandon Wanyberg schoot in de 7' de bal over doel en 2 minuten later ging een vrijschop van Nadjim Haroun in de Wijgmaalse muur. Ook bij Wijgmaal werd de bal te veel zonder de goede richting weggetrapt. In de 25' kreeg Wijgmaal hun 3de hoekschop en Simon Bammens kopte de bal voorlangs. Eén minuut later kwam er een counter op gang via Marcos Da Silva en die stuurde de bal naar William Acke. De Wijgmaalse spits kon zich doorzetten langs de doellijn en zijn schot stuitte op keeper Arthur Hannes. De bal viel dan voor de voet van Marcos en zijn schot werd afgeblockt. De thuisploeg nam dan weer meer initiatief en bij een hoekschop kopte Osahon Eboigbe naast doel. In de 37' mocht Haroun zijn 2de vrijschop nemen, maar nu mikte hij de bal over doel. In de 41' ging een schot van Florin Grancea maar nipt over de dwarsligger. Twee minuten voor de rust mocht Haroun weer een vrijschop nemen en van aan de rand van de 16-meter trapte hij de bal via de lat over doel. Tienen had zeker wat overwicht in die 1ste helft en Wijgmaal kwam niet verder dan een paar kansen. De thuisploeg bleef de opbouw van Wijgmaal vroeg storen in het begin van de 2de helft. In de 53' werd een doelpunt van Wanyberg afgekeurd wegens buitenspel. Vier minuten later kon William Acke op rechts doorgaan en bracht na een paar dribbels de bal voor doel. Daar kwam Ben Colson ingelopen en kon zo de bal tegen de netten prikken. Met zijn eerste treffer van het seizoen bracht hij Wijgmaal op voorsprong (0-1). Vorige week in de slotfaze tegen Cappellen was hij er al dicht bij. In de 61' kreeg Gert Stockx een gele kaart wegens protest. In de 64' kon Marcos na een dieptepass doorgaan, maar zijn lob had niet de juiste richting. Bij Tienen werd Thomas Willems in de 68' van het terrein gehaald en voor hem kwam Tom Blockx. Simon Bammens, die vorige week tegen Cappellen al een prima wedstrijd speelde, deed dat op Tienen nog eens dik en dubbel over. In de 69' onderbrak hij een aanval van Tienen en liep naar voor na een pass naar Marcos. Onze Braziliaan zette de bal naar de 2de paal en daar kopte Bammens naar doel. Keeper Hannes belette echter een doelpunt van onze 18-jarige verdediger. Bij de daaropvolgende hoekschop kopte Bammens de bal naast doel. In de 70' ontsnapte Wijgmaal aan de gelijkmaker toen een schot van Haroun maar nipt naast ging. In dezelfde minuut kreeg Acke de bal en gaf die door aan Joren Nijs. Die kon door de buitenspelval gaan en zijn schot verdween met enige moeite via een Tiense verdediger over de doellijn (0-2). In de 73' werd Acke vervangen door Nils Goedeweeck. Keeper Glenn De Jonge, die nog niet zo veel werk had gekregen, moest iets later een schot van Grancea stoppen. Bij een Tiense voorzet besloot Eboigbe naast doel. In de 82' kwam bij Tienen Toby Tits in de plaats van Grancea. Tienen kwam in de slotminuten aan geen enkele deftige kans meer. Bij Wijgmaal kwam Mike De Silva in de 90' op het terrein voor Joren Nijs en iets later kwam ook Eberd De Donder nog voor Marcos Da Silva. Olympia Wijgmaal behaalde zo de eerste uitoverwinning van het seizoen en heeft nu een totaal van 12 punten. Bovendien blijft Wijgmaal na deze prima seizoensstart (12 op 18) bovenaan de rangschikking meedraaien. Nog meer positief nieuws is uiteraard het wederoptreden van Mike De Silva. Ook Lennert De Keukeleere mag volgende week na zijn kwetsuur weer beginnen trainen. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Grimbergen op het programma of het weerzien met ex-Wijgmaaltrainer Stef Van Winckel