Verslag 5de competitiewedstrijd tussen K.Berchem Sport en K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Berchem Sport
2-3

Op de vorige speeldag kon Olympia Wijgmaal voor het eerst winnen dit seizoen. Met de uitwedstrijd tegen Berchem Sport werd gehoopt op een 2de zege. Trainer Steven De Pauw moest Jeroen Goor nog missen en Augusto Alves Da Silva Neto had na zijn lieskwetsuur nog maar 1 keer kunnen meetrainen. Joel Kalonji stond weer in de basis-11 ten nadele van Bono Mertens. Bij Berchem viel vorige week Noah Neiman gekwetst uit en die werd tegen Wijgmaal vervangen door Timo Swennen. De thuisploeg telde één punt meer in de rangschikking en kon net als Wijgmaal een 2de overwinning gebruiken. Al in de 9' kwam Wijgmaal op voorsprong. Ato Morgan kreeg de bal in zijn bezit en gaf die door aan Nicolas Robin en de Wijgmaalse middenvelder zorgde voor de 0-1. In de 20' kon Morgan de bal voor doel brengen en Andreas Dewaet mikte de bal nipt naast doel. Eén minuut later haalde keeper Vanwelkenhuysen de bal uit de voeten van Fabio Pinto Da Mesquita. Er was al ruim een halfuur gespeeld toen bij Berchem Timo Swennen gekwetst uitviel en moest vervangen worden. Bij het naderen van de rust kreeg Berchem een paar kansen. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen kon een kopbal van Goossens onschadelijk maken. Bij een tegenaanval van Wijgmaal kreeg Morgan de bal toegespeeld, maar ging niet zelf zijn kans en daardoor ging deze gelegenheid op 0-2 verloren. In de 44' vond Berchem door het oprukken van verdediger Boogaerts meer ruimte en kon Van Hoof een voorzet in doel verlengen en zo de stand aan de rust op 1-1 brengen. Wijgmaal begon goed aan de 2de helft en was gevaarlijk via Benamar. Toch kreeg Berchem bij een counter de vrijstaande Van Hoof in het vizier, maar verdediger De Keukeleere kon de bal ontzetten. In de 54' zette Dewaet zich door en zijn voorzet werd door Ilias Benamar nipt naast de verste paal gedevieerd. Twee minuten later bracht Ato Morgan de bal tot bij de vrijstaande Jelle Alaerts en die schoot de bal mooi onder de lat binnen (1-2). Wijgmaal bleef gevaarlijk. Een schot van Robin werd nog net afgeblockt en bij een hoekschop werd keeper Truyts bijna verrast door een kopbal van Samir Bouhriss. Pas in de 65' zorgde  Berchem nog eens voor gevaar. Keeper Vanwelkenhuysen verwerkte een voorzet van Saillart in 2 tijden. In de 76' kwam de stand op 1-3. Robin passte de bal tot bij Bono Mertens en die haalde uit met zijn linker. De bal verdween mooi in de verste hoek en met zijn 2de treffer van het seizoen bracht hij Wijgmaal in een nog betere positie. Kort daarna kwam Berchem dicht bij een treffer en die kwam er dan toch in de 82' toen Beirlant na een ingooi de bal in doel schoot (2-3). De thuisploeg dreigde nog met een kopbal van Mats, maar die mikte te hoog. Ook Wijgmaal kreeg nog kansen in de slotminuten. Een schot van Bambi N'Zanga ging naast doel en een schot van Benamar ging ook al niet tussen de palen. Olympia Wijgmaal hield wel stand en won deze wedstrijd met 2-3. Door deze 2de zege op rij stijgt Wijgmaal in de stand tot op gelijke hoogte van Eendracht Aalst. Beide ploegen tellen 7 punten en staan nu in de linkerkolom.

Berchem Sport: Truyts, Van Den Driessche, Cornelissen, Van Hoof, Swennen (34' Verstraelen), Pinto Da Mesquita, Saillart (67' De Kuyffer), Beirlant, Goossens, Nwokoro (50' Mats).

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, De Keukeleere, Boogaerts (75' Herroelen), Alaerts, Kalonji, Benamar, Robin, Dewaet (57' Mertens), Masselis, Ato Morgan (83' Bambi N'Zanga), Bouhriss.

Gele kaarten: 50' Nwokoro.

Doelpunten: 9' Robin 0-1, 44' Van Hoof 1-1, 56' Alaerts 1-2, 76' Mertens 1-3, 82' Beirlant 2-3.