Verslag 4de competitiewedstrijd tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en S.K.Pepingen-Halle

S.K.Pepingen-Halle
2-1

Nadat Olympia Wijgmaal tegen Lyra-Lierse een goede prestatie neerzette, maar weer zonder punten achterbleef, kreeg het bij de 2de thuiswedstrijd een kans om aan een eerste zege te komen. Dat moest gebeuren tegen Pepingen-Halle, dat vorige zondag tegen Sporting Hasselt won en zo aan hun 3 eerste punten was gekomen. Bij Wijgmaal kon trainer De Pauw weer rekenen op verdedigers Lennert De Keukeleere en Tim Boogaerts. Ook Jelle Alaerts was fit genoeg om de wedstrijd te starten. Alves Da Silva ontbrak en daardoor kwam Bono Mertens aan een eerste plaats in de basis-11. Bij de bezoekers geen Gil Fygis op het wedstrijdblad en zo kwam verdediger Jente Ertveldt voor het eerst aan de aftrap dit seizoen. De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten of Arne Emmaneel schoot voor de bezoekers recht op keeper Vanwelkenhuysen. In de 3' kopte Ilias Benamar na een voorzet van Ato Morgan nipt naast doel. Eén minuut later greep Wijgmaal te laat in bij een doorbraak en Ertveldt kon een voorzet versturen. De goed gevolgde Bruno Baras trapte de bal in doel en zorgde voor een vroege voorsprong van Pepingen-Halle (0-1). Wijgmaal probeerde te reageren, maar te veel passes kwamen slecht terecht en het was keeper Yanno Vanwelkenhuysen die zijn ploeg moest staande houden. Op het halfuur hield hij Walid Houssane en Bruno Baras van een 2de bezoekend doelpunt. Drie minuten voor de rust kon Baras door de Wijgmaaldefensie glippen en stuitte weer op Vanwelkenhuysen. In de 44' kreeg Wijgmaal een hoekschop en daarbij werd De Keukeleere helemaal weggeduwd, maar de scheidsrechter had dat blijkbaar niet gezien. Pepingen-Halle ging de rust in met een 0-1 voorsprong. Olympia Wijgmaal begon goed aan de 2de helft na een donderpreek van hun trainer. Bij een hoekschop van de thuisploeg had keeper Vandervorst een save klaar bij een kopbal van Benamar. Bij de tegenaanval trapte Baras de bal voorlangs. In de 48' kwam er een vlotte aktie op de rechterflank en Masselis bracht de bal voor doel. Daar verlengde Benamar de bal naast doel. Na een dieptepass van De Keukeleere trapte Ato Morgan in het zijnet. In de 61' kopte Andreas Dewaet bij een hoekschop de bal over doel. Er werd dan bij beide ploegen gewisseld en in de 79' moest keeper Vanwelkenhuysen redding brengen bij een schot van Houssane. De 17-jarige Arnaud Vandenberghe kreeg plots ook een kans voor de bezoekers, maar zijn lob miste de juiste richting. In de 82' werd Morgan in de 16-meter foutief gestopt en zo kwam Wijgmaal aan een strafschop. Het was Ilias Benamar die de 11-meter mooi binnenschoot en met zijn eerste doelpunt van het seizoen de stand in evenwicht bracht (1-1). Bij de bezoekers was het beste eraf en de Wijgmaalse aanvalsgolven bleven komen. In de 92' kreeg de thuisploeg een vrijschop en daarbij verlengde centrale verdediger Arne Emmaneel de bal in eigen doel en zo kwam Wijgmaal in extremis nog aan de volle buit (2-1). Na deze eerste overwinning telt Olympia Wijgmaal nu 4 punten en staat daardoor nu op de 11de plaats in de rangschikking. Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Berchem Sport op het programma. Aftrap om 15 uur.

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, De Keukeleere, Boogaerts, Allaerts (68' Bambi N'Zanga), Benamar, Mertens (59' Kalonji), Robin, Dewaet, Masselis, Morgan, Bouhriss (78' Herroelen).

S.K.Pepingen-Halle: Vandervorst, Emmaneel, Bourgeois, Houssane, Baras, Ertveldt (77' Vandenberghe), Dailly, Vandenbrande, Van Belle, Emhandi, Schoonjans.

Gele kaarten: 39' Benamar, 40' Dailly, 63' De Keukeleere, 73' Schoonjans, 84' Dewaet.

Doelpunten: 4' Baras (0-1), 82' Benamar (strafschop 1-1), 92' Emmaneel o.goal (2-1).