Verslag 3de competitiewedstrijd tussen Lyra-Lierse Berlaar en K.Olympia SC.Wijgmaal

Lyra-Lierse Berlaar
3-1

Olympia Wijgmaal moest op zaterdagavond 18 september richting Lier reizen. Op het vroegere terrein van KFC Rita Berlaar moest daar tegen Lyra-Lierse Berlaar gespeeld worden. De thuisploeg telde 4 punten na twee speeldagen en Wijgmaal 1. Olympia kwam in de 3' al een hoekschop en daarbij kopte Jelle Alaerts de bal over doel. Er waren bijna 10 minuten gespeeld toen keeper Yanno Vanwelkenhuysen een voorzet van Mathias Nijs moest onderscheppen. Iets later bereikte Alves Da Silva voor de 16-meter Andreas Dewaet. De 21-jarige schoot de bal hoog over doel. Halfweg de eerste helft ontsnapte Wijgmaal aan een achterstand toen centrumspits Jordy Peffer een voorzet met het hoofd tegen de verste paal verlengde. Wijgmaal liet zich niet onbetuigd en in de 23' kon Nicolas Robin na een dribbel op doel schieten. Keeper Kristof Maes verlengde de bal in hoekschop. Eén minuut later bracht de thuiskeeper redding bij een schot van Ato Morgan. In de 26' kon Jason Adesanya net niet bij een voorzet van Peffer en bij de 4de hoekschop van Wijgmaal ging de kopbal van Alaerts weer over doel. Keeper Vanwelkenhuysen bracht dan redding bij een kopstoot van Gianni Vets, maar 1 minuut later werd Peffer in de diepte aangespeeld en schoot de bal in de verste hoek binnen (1-0). Vijf minuten voor de rust moest Jelle Alaerts vervangen worden wegens een kwetsuur. De laatste minuten van de 1ste helft waren voor Wijgmaal. Eerst schoot Morgan na een voorzet van Kalonji naast doel en bij een hoekschop leek Samir Bouhriss te gaan scoren met het hoofd, maar keeper Maes stak daar een stokje voor. Ilias Benamar die voor Alaerts was ingekomen, trapte in de 52' de bal naast doel. Drie minuten later ontzette keeper Vanwelkenhuysen de bal in de voeten van Seppe Kil en die kon niet in doel besluiten omdat de Wijgmaalse keeper weer goed anticipeerde. Wijgmaal kwam steeds beter in de wedstrijd en halfweg de 2de helft ging een schot van Dewaet over doel. In de 72' probeerde de bedrijvige Dewaet het nogmaals en keeper Maes moest zich helemaal strekken om de bal uit doel te houden. Net als je een tegendoelpunt verwachtte, sloeg de thuisploeg weer toe. Bij een vrijschop in de 74' ging de bal over de Wijgmaalse defensie tot bij Adesanya en die schoot de bal van dichtbij in doel en zorgde zo voor een verdubbeling van de voorsprong (2-0). Kort daarna had keeper Maes weer heel wat moeite met een schot van Bono Mertens en in de 81' trapte Benjamin Bambi N'Zanga de bal in de verste hoek binnen en bracht weer spanning in de wedstrijd (2-1). Vijf minuten voor het einde bracht keeper Maes redding bij een schot van Alves Da Silva. In de 88' viel de beslissing. Jordy Peffer mocht een vrijschop nemen en trapte die mooi in de verste hoek binnen en bracht zo de eindstand op 3-1. Olympia Wijgmaal verdiende zeker meer in deze wedstrijd en liet een stijgende vorm zien. Volgende zaterdag speelt Wijgmaal om 19u30 in het Ymeriastadion tegen SK Pepingen-Halle.

Lyra-Lierse Berlaar: Maes, Vets, Van Goylen ( 73'Balbi), Kil (90' Struyf), Adesanya, Lambreghts, Weuts, Nijs (81' Julien), Van Den Buijs, De Wilde, Peffer.

Olympia Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, Herroelen, Alaerts (40' Benamar), Kalonji (68' Mertens), Bambi N'Zanga, Da Silva, Robin, Dewaet, Morgan, Masselis, Bouhriss.

Gele kaarten: 57' Masselis, 90' Herroelen.