K.Olympia SC.Wijgmaal - K.VK.Tienen

K.VK.Tienen
4-0

Met een 8 op 15 hadden de beloften van Olympia Wijgmaal zich in de top-5 van de rangschikking kunnen spelen. Met de komst van K.VK.Tienen kreeg Wijgmaal de kans op een 3de overwinning. De bezoekers, die tot nu toe 2 punten minder hadden behaald, kwamen in de beginminuten al bijna op voorsprong. Een voorzet van Massin in de 4' kwam voor de voet van Trogh en die leek de 0-1 op het bord te gaan zetten. Keeper Mathias Vervecken kon een doelpunt vermijden via een prima save. Twee minuten later kreeg Olympia een eerste hoekschop toegekend en die werd binnengekopt door Tanguy Stiennon (1-0). In de 8' schoot Kyle Pevernagie hard op doel en keeper Vertessen van Tienen bracht redding. In de 11' stak Tienen weer het hoofd aan het venster. Na een voorzet kopte Corten op doel, maar de bal werd gestopt door doelman Vervecken. Bij een vrijschop van Jelle Demal kon Jorik Ossieur aan de 2de paal inkoppen en daar stond keeper Vertessen goed opgesteld. Er was al bijna een halfuur gespeeld toen Jordi Verbruggen van in de 16-meter kon aanleggen voor een schot, maar de Tiense keeper lag in de weg. In de 31' ging een vrijschop van Rosseels naast doel en 5 minuten daarna mocht Freire weer een vrijschop nemen voor de bezoekers. De bal week af op de muur en Vervecken kon nog juist redding brengen met de voet. Het slot van de eerste helft verliep in het voordeel van Wijgmaal. Eerst versloeg Makengo bijna zijn eigen doelman en in de 43' zette Thomas Vandenplas zich door op links en zette de bal voor doel. Daar verscheen Jordi Verbruggen en die tikte de 2-0 binnen. Eén minuut later stond het al 3-0. Kyle Pevernagie ging door de buitenspelval en lobde de bal over keeper Vertessen in doel. Met deze stand werd de rust bereikt. Tienen was al in de eerste minuut van de 2de helft gevaarlijk. Mathias Vervecken diende een kopbal onschadelijk te maken. In de 53' trapte Dries Nijs een vrijschop recht op de bezoekende doelman en in de 56' kreeg Rosseels een rode kaart na een haakfout. Eén minuut later bracht de Wijgmaalse keeper redding bij een kopbal van Freire. Er volgden nog kansen voor Vandenplas en Schoolmeesters. Deze laatste was in de 69' ingekomen voor Jelle Demal en Arnaud Serruys viel toen in voor Kyle Pevernagie. Enige minuten daarna kwamen Siebe Hendrix en Ismail El lar in de plaats van Vandenplas en Adil Aba Yahya. In de 78' ging Tom Martens op links door en zijn voorzet werd door Jordi Verbruggen in doel verlengd (4-0). In de voorlaatste minuut kreeg Schoolmeesters nog een kans, maar besloot op keeper Vertessen. Olympia Wijgmaal behaalde zo een ruime zege tegen KVK Tienen en telt nu een totaal van 11 punten. Volgende vrijdag staat de verplaatsing naar Grimbergen op het programma.