Verslag 1ste competitiewedstrijd tussen K.Diegem Sport en K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Diegem Sport
1-0

Nadat de maand augustus vooral in het teken stond van de Beker van België en het aanscherpen van de conditie door middel van oefenwedstrijden te spelen, stond na een pauze van 335 dagen nog eens een competitiewedstrijd op het programma. Op een zomerse dag, die niet leek op zijn waterachtige voorgangers, trok Olympia Wijgmaal naar de Woluwelaan in Diegem om daar tegen de plaatselijke ploeg te spelen. Zoals jullie al wisten, op 4 oktober vorig jaar verloor Wijgmaal thuis de laatste competitiewedstrijd met 1-3 tegen Diegem Sport. Dan ging het doek weer naar beneden door het corona-virus. Ondertussen is er heel wat veranderd. In het Gemeentelijk Stadion van Diegem werden de jeugdspelers gevierd en voor de rest was er zo een aantal van 140 supporters komen opdagen. Ik weet niet hoe het bij U was, maar al die mensen zonder mondmasker zien rondlopen voelde in het begin raar aan, of ben ik onderhevig aan ontwenningsverschijnselen! De zon stond recht op de zittribune en na een tijdje werd het toch zoeken naar een meer schaduwrijk plekje. De spelers konden dat helaas niet. Bij Diegem nog geen Lucas Honshoven. De middenvelder werd half juli nog geopereerd en ook Sander Denayer ontbrak. Deze middenvelder miste een deel van de voorbereiding. Bij Wijgmaal ontbrak alleen Benjamin Bambi N'Zanga. In de eerste minuten van de wedstrijd had Wijgmaal balbezit en dan kwamen er een paar tegenprikken van Diegem die resulteerden in schoten naast doel. In de 6' kreeg Alves Da Silva van Wijgmaal al een gele kaart. Twee minuten later kon Ato Morgan een eerste hoekschop forceren voor Olympia en die werd door Lennert De Keukeleere in het zijnet gedevieerd. Na dik 10 minuten mocht Daimy Deflem een vrijschop nemen en gaf die over de Wijgmaalse verdediging. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen had dat doorzien en was het eerst bij de bal. In de 18' probeerde Nicolas Robin het met een afstandsschot. Dat ging echter meters naast doel. Na een drankpauze waren we al in de 32' beland toen een schot van Ilias Benamar rakelings naast doel ging. Bij de tegenaanval van Diegem kon Sidya Ndione de bal scherp voor doel plaatsen en gelukkig voor Wijgmaal kon de gevolgde Yentl Egerickx die niet tegen de netten verlengen. Dan volgde een heet standje voor het Wijgmaaldoel. De uitgekomen keeper Vanwelkenhuysen greep naast de bal en het was Jelle Alaerts die het ronde ding kon ontzetten. De laatste kans voor Wijgmaal viel in de 37' toen Ato Morgan op doel schoot, maar niet tussen de palen. Op 5 minuten van de rust kwam keeper Vanwelkenhuysen goed uit zijn doel om een opzittende Egerickx een scoringskans te ontnemen. Diegem probeerde het nog met een lob, maar die miste richting. In de 45' viel bij Diegem de 19-jarige spits Ali Barkellil gekwetst uit en werd vervangen door Serge Grégory Gilbert. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt. In de eerste seconden van de 2de helft was er al gevaar voor het Wijgmaaldoel. Keeper Vanwelkenhuysen was echter eerder op de bal dan Grégory Gilbert. In de 56' kon Robin de doorgespurtte Alves Da Silva bereiken in de 16-meter, maar de Braziliaan kreeg geen tijd voor een schot. Iets later kon hij toch de bal tegen de netten jagen, maar nu stond Alves Da Silva buitenspel. Bij Diegem werd Axel Frix in de 60' vervangen door Stefan Cojocaru. Er volgde een vrijschop van Diegem en Jordy De Koker kopte de bal over doel. In de 66' bleef Joel Kalonji liggen na een duel en werd een paar minuten later vervangen door Andreas Dewaet. Net daarvoor had Samir Bouhriss een gele kaart gekregen. Wijgmaal kreeg dan een paar kansen. Eerst kopte Dewaet bij een hoekschop naast doel en een schot van Alves Da Silva ging tegen de vuisten van keeper Dean Michiels. Bij Wijgmaal kwam Precious Okunde in de plaats van Ato Morgan op het veld. In de 80' leed Wijgmaal balverlies op eigen helft en Deflem schoot de bal juist naast de paal binnen en bracht Diegem Sport zo op voorsprong (1-0). Helaas kon Wijgmaal daar niets meer tegen inbrengen. Er vielen nog wel een aantal gele kaarten: Okunde en Boogaerts bij Wijgmaal en De Bouw bij Diegem. Bij de thuisploeg werd Thomas Roisin in de 84' vervangen door Lander Van Lautem. Yentl Egerickx kreeg nog een kans op een 2de Diegems doelpunt, maar besloot naast doel. Daimy Deflem trapte in de slotminuut nog een vrijschop over doel. Net als in het heel korte vorig seizoen begint Wijgmaal de competitie met een nederlaag en werd weer een balverlies hun noodlottig. Dat gebeurde in de voorbereiding toch ook o.a. in de bekerwedstrijd tegen Zwarte Leeuw. Of hoe één fout een wedstrijd kan beslissen. Komende dinsdag speelt Olympia Wijgmaal om 20u15 een oefenwedstrijd tegen Yellow Red K.V.Mechelen in het Ymeriastadion.