Oefenwedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.A.C.Betekom

K.A.C.Betekom
1-2

Op 1 augustus ging Olympia Wijgmaal met 0-2 winnen op Betekom. De 3de amateurploeg speelde toen met een groot aantal beloften. Op zaterdag 14 augustus stond Betekom met hun A-kern op het terrein van het Ymeriastadion. Het was meteen ook een weerzien met trainer Jean-Pierre Custers, die 10 jaar geleden in die functie nog bij Wijgmaal aan het werk was. Bij Wijgmaal waren nog een aantal spelers niet voor 100% fit om deze oefenwedstrijd te kunnen betwisten. Dat waren Jelle Alaerts, Ilias Benamar, Jeroen Goor, Tim Boogaerts en Samir Bouhriss. In de 1e helft was er zeker in het eerste halfuur weinig klasseverschil te zien. In de 12' kon Alves Da Silva voor de thuisploeg op doel schieten, maar keeper Brent Thuys stond paraat. In de laatste 15 minuten van de 1e helft kreeg Wijgmaal een beetje de bovenhand, maar toch ging het de rust in met een 0-1 achterstand. In de 45' kon Steff Boogaerts met een gelukje op doel afgaan en zorgde zo voor de voorsprong van Betekom. In de 61' kwam de stand op 0-2 toen Jorn De Winter een voorzet in doel kon verlengen. Bij de thuisploeg bracht trainer De Pauw dan de beloften op het terrein. Die konden wel tot een paar kansen komen. Zo werd Bryan Vungbo op rechts aangespeeld en hij kapte zich mooi vrij en schoot hard van in de 16-meter op doel. Zijn poging ging echter recht op keeper Thuys. Kort voor het einde van de wedstrijd kwam Wijgmaal toch aan de eerredder. Franly Matuasilua kon door de Betekomse verdediging glippen en bracht de stand op 1-2. Dat werd ook de eindstand van deze oefenwedstrijd. Komende dinsdag speelt Olympia Wijgmaal een oefenwedstrijd tegen de buren van Oud-Heverlee Leuven. Deze begint om 20 uur.