K.Olympia SC.Wijgmaal - R.Cappellen FC.

R.Cappellen FC.
2-1

Na het zware verlies op Duffel was het nog niet afgelopen met het slechte nieuws voor trainer Bart Vanhoudt van Wijgmaal. In Duffel viel Roel Poukens uit met een enkelkwetsuur en een paar dagen later op training viel ook verdediger Lennert De Keukeleere uit met een blessure. Gelukkig kon de trainer van Wijgmaal voor de thuiswedstrijd tegen Cappellen wel weer beroep doen op Rocky Peeters en Wietse Vermeylen. Trouwens ook Nils Goedeweeck was na ruim 2 maanden blessureleed weer fit. De jonge Simon Bammens startte in de basis-elf op de plaats van De Keukeleere. De bezoekers van Cappellen hadden hun start gemist met 2 punten op 12 en leken dus een gemakkelijke tegenstander te worden. Toch was het Cappellen dat in de 9' bijna op voorsprong kwam. Bij een hoekschop trapte Ken Spies tegen de paal. Eén minuut later viel er een doelpunt aan de overzijde. Kapitein Gert Stockx bereikte met een dieptepass William Acke en die kon tussen twee verdedigers door de bal in doel prikken (1-0). Dat was natuurlijk een opsteker voor de thuisploeg, maar Cappellen was in de 14' weer gevaarlijk bij een vrijschop. William Acke kon de bal ontzetten en gelukkig viel die niet voor de voet van iemand van Cappellen. Halfweg de eerste helft kwam de gelijkmaker er toch. Wijgmaal leed balverlies op het middenveld en de bal ging richting het hoofd van Dirk Mathyssen. Die kopte de bal mooi overhoeks in doel (1-1). Twee seizoenen geleden maakte deze 28-jarige aanvaller voor Cappellen 26 doelpunten. In de 24' schoot Robbe Kil na een hoekschop nipt naast doel. Wijgmaal kwam 6 minuten na de 1-1 alweer op voorsprong. Bammens stuurde een gemeten pass naar Stockx en die tikte door naar Marcos Da Silva. Onze Braziliaan gaf de bal in één tijd door richting Acke en die profiteerde van een aarzeling in de defensie van Cappellen om met een lob over de keeper de stand op 2-1 te brengen. Voor Acke al zijn 4de treffer dit seizoen. Vijf minuten daarna zagen de toeschouwers een mooie één-twee tussen Vermeylen en Marcos Da Silva. Die kon de 16-meter ingaan en schoot via de hand van keeper Maes voorlangs. In de 34' beging Ramzi Ben Ahmed een zware fout op Vermeylen en kreeg onmiddellijk een rode kaart onder de neus. Zo dienden de bezoekers nog bijna een uur met 10 verder te spelen. In de laatste 5 minuten van de eerste helft kon Joren Nijs de bal ontfutselen aan een verdediger, maar dat leverde verder niets op. Cappellen dreigde nog met een schot van de Nederlander Roel Van Hemert en keeper Kristof Maes was net eerder op de bal dan Acke. Wijgmaal ging de rust in met een 2-1 voorsprong. Bij Cappellen kwam na de rust Stef Van Den Heuvel in de plaats van Maxim Volant. De bezoekers gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker en in de 47' trapte Seppe Kil een vrijschop over doel. Pas na dik 10 minuten in de 2de helft kreeg Wijgmaal nog een kans. Bij een hoekschop kopte Simon Bammens over doel. Na een kwartier windstilte kon Joren Nijs de 16-meter ingaan, maar inplaats van zelf op doel te schieten, gaf hij nog een voorzet naar Acke. De spits van Wijgmaal kon de bal niet onder controle krijgen en Cappellen kon ontzetten. In de 73' kon Marcos Da Silva doorgaan maar stuitte op keeper Maes. Vlak daarna kreeg Lennert Vanherberghen een gele kaart. Wijgmaal bleef op zoek gaan naar een bevrijdende 3 treffer. In de 76' kreeg William Acke ruimte om de bal voor doel te brengen en Marcos zag zijn poging via de keeper in hoekschop verdwijnen. Een paar minuten later ging een schot van Pieter Kempeneers (ex-Tienen en OHL) maar nipt over de dwarsligger. In de 82' kwam Goedeweeck bij Wijgmaal in de plaats van Marcos. Cappellen kreeg nog een paar kansen. Een schot van Ken Spies had een save nodig van keeper De Jonge en Robbe Kil schoot recht op de doelman van Wijgmaal. Bij een voorzet van Nijs kopte Goedeweeck naast doel. In de 91' kwam Eberd De Donder Joren Nijs vervangen. Ben Colson kreeg nog een kans om te scoren. Hij ging de strafschopzone in en schoot recht op de keeper van Cappellen. Bij de bezoekers kreeg Roel Van Hemert nog geel te zien wegens protest. Olympia Wijgmaal haalde het niet zonder moeite met 2-1 en deze 3de overwinning van het seizoen houdt blauwwit toch in de 1ste kolom van de rangschikking. Net als 3 andere ploegen telt het nu 9 punten. Volgende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen KVK Tienen op het programma. Helaas voor Maki De Silva komt die net iets te vroeg. De ex-speler van Tienen is na zijn blessure pas begonnen met de looptraining.