Oefenwedstrijd K.Olympia S.C.Wijgmaal - K.V.K.Tienen

K.V.K.Tienen
1-2

Op woensdag 11 augustus speelde Olympia Wijgmaal een oefenwedstrijd tegen KVK Tienen. Voor de thuisploeg was dit de grootste test tot nu toe in aanloop naar de competitie. De 1ste amateurploeg van Tienen kreeg na 5 minuten al een mooie kans via Jesse Mputu, maar die mikte naast doel. In de 14' mocht Alves Da Silva voor Wijgmaal een vrijschop nemen. Keeper Wouter Nijsen stond echter op de juiste plaats. Twee minuten later leek Andries Claes met een kopbal de stand te gaan openen. De Tiense middenvelder kon die enorme kans echter niet benutten. Ongeveer halfweg de eerste helft werd bij Wijgmaal een vrijschop vlug genomen en Alves Da Slva schoot daarbij de bal in het zijnet. In de daaropvolgende minuten leed Wijgmaal tweemaal balverlies en Mputu kon daar tweemaal van profiteren om de stand op 0-2 te brengen. Dat werd de ruststand. In de 2de helft kregen we een beter Wijgmaal te zien. In de 63' resulteerde dat in een tegendoelpunt. Na voorbereidend werk van Joel Kalonji schoot Ato Ampiah Morgan de bal mooi in de bovenhoek van het doel en bracht zo de stand op 1-2. Verder kwam Wijgmaal niet, maar kon toch terugkijken op een betere 2de helft. Komende zaterdag om 19u30 speelt Olympia Wijgmaal een oefenwedstrijd tegen K.A.C.Betekom. Deze ploeg werd vorige zondag net als Wijgmaal uitgeschakeld in de Beker van België.