Verslag van de wedstrijd voor de Croky Cup tussen K.Olympia S.C.Wijgmaal en K.F.C.Zwarte Leeuw

K.F.C.Zwarte Leeuw
1-1 (4-5)

Op zaterdag 7 augustus 2021 kwam Olympia Wijgmaal nog eens op eigen terrein om een officiële wedstrijd te spelen. Dat was geleden van 4 oktober 2020, toen het in de nog maar pas gestarte competitie thuis verloor met 1-3 tegen Diegem Sport. Toen gooide het coronavirus weer roet in het eten en werd het amateurvoetbal stopgezet. In de voorbije maanden begon Wijgmaal aan een lange voorbereiding van het nieuwe seizoen. Na de paasvakantie werd er al twee keer per week getraind. Na een aantal oefenwedstrijden stond op de eerste zaterdag van augustus een wedstrijd in de 2de ronde van de Croky Cup op het programma. Tegenstander was 3de amateurploeg Zwarte Leeuw. De laatste keer dat Wijgmaal in competitie tegen Zwarte Leeuw speelde was op 17 december 2017 en toen won Wijgmaal met 5-2. Ondertussen is er weer heel wat veranderd op spelersgebied bij Wijgmaal. Na 2 minuten probeerde Alves Da Silva het van op afstand, maar zijn schot ging naast doel. Iets later belandde een poging van kapitein Wout Noeyens op het dak van het doel. De thuisploeg kon dan voor het eerste echte gevaar zorgen toen Bambi N'Zanga op links kon doorgaan en doelman Jeroen Hofmans aan de 1ste paal redding moest brengen. In de 16' kwam Wijgmaal op voorsprong. Een voorzet van Joel Kalonji kwam voor de voet van Nicolas Robin en die schoot de bal in doel (1-0). In de 18' viel de eerste gele kaart van de wedstrijd. Die kwam er voor Yannis Van Parys van de bezoekers. Halfweg de eerste helft kwam Ato Morgan met een aktie voor de thuisploeg en keeper Hofmans moest ingrijpen. Iets later ging een schot van Robin over doel. In de 32' kwam er een knappe één-twee tussen Alves Da Silva en Bambi N'Zanga en ook nu kon keeper Hofmans een 2de tegentreffer vermijden. Die bleef alert toen Morgan in de 34' de bal in de loop van Bambi N'Zanga stuurde en Hofmans eerder op de bal was dan de Wijgmaalse aanvaller. In de 37' moest trainer Steven De Pauw Andreas Dewaet op het terrein brengen voor de gekwetste Nicolas Robin. Drie minuten voor de rust leed Samir Bouhriss in de verdediging balverlies en daar profiteerde Jens Lambrechts van om de stand in evenwicht te brengen (1-1). Dat werd ook de ruststand. Door dat tegendoelpunt had Zwarte Leeuw het nodige vertrouwen gekregen en begon goed aan de 2de helft. In de 54' kopte Jef Colman aan de 2de paal in de handen van keeper Yanno Vanwelkenhuysen. Wijgmaal kwam tot minder uitgesproken kansen. In de 64' ging een schot van Ato Morgan over doel. In de 70' kwam er een opstootje na een fout van Quinten Simons op Kalonji. Beiden kregen van de scheidsrechter een gele kaart en Jens Lambrechts kreeg er ook één voor protest. Vlak daarna werd Kalonji vervangen door Fred Irakoze. In de 78' kreeg de thuisploeg op aangeven van Irakoze nog eens een schietkans. Het was Alves Da Silva die keeper Hofmans op de korrel nam. Die stond weer pal. Op het einde van de wedstrijd werd nog een schot van Morgan afgeblockt en in de 89' viel nog een gele kaart voor Nikas Jochems. Na 90 minuten stond het nog steeds 1-1. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Voor Wijgmaal konden Alves Da Silva, Arnout Masselis, Jelle Alaerts en Tim Boogaerts hun strafschop omzetten, maar bij de 5de van Irakoze koos keeper Hofmans de juiste hoek en stopte die. Het was Joppe Neefs die voor Zwarte Leeuw ook de 5de binnenschoot en hun zo naar de volgende ronde van de Beker van België bracht. Olympia Wijgmaal uitgeschakeld en dat gebeurde dag op dag 5 jaar geleden ook. Toen werd Wijgmaal op 7 augustus 2016 uitgeschakeld op het terrein van 1ste provincialer Racing Waregem na 2-1 verlies. Toen bracht Gert Stockx ons nog op voorsprong. Nu heeft Olympia Wijgmaal nog 4 weken om zich degelijk voor te bereiden op de competitie. Komende woensdag speelt Wijgmaal een oefenwedstrijd in het Ymeriastadion om 19u30 tegen KVK Tienen.