K.FC.Duffel - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.FC.Duffel
5-0

Na de 6 op 9 kon men bij Olympia Wijgmaal tevreden zijn met de start van de competitie. Toch dook er naar aanvang van de uitwedstrijd tegen Duffel weer slecht nieuws op. Na de laatste training werd aanvaller Gertjan Fannes het slachtoffer van een spierscheur van 4 cm. Na Maki De Silva weer een speler die minstens een maand buiten strijd zou zijn. Daar tellen we nog de lange onbeschikbaarheid van Wietse Vermeylen en Nils Goedeweeck nog bij, maar de eerste speelde vrijdag al mee met de beloften en ook Goedeweeck staat dicht bij zijn wederoptreden. Ook Rocky Peeters, die zich kwetste op Londerzeel, begint deze week weer te trainen. De 2de verplaatsing van het seizoen bracht Wijgmaal dus naar Duffel. Een paar seizoenen geleden werd Wijgmaal nog door Duffel uitgeschakeld in de Beker van België. Door het ontbreken van Fannes, moest trainer Bart Vanhoudt weer schuiven binnen zijn elftal. Eberd De Donder startte van bij het begin. Duffel telde na 3 wedstrijden evenveel punten als Wijgmaal en kon wel met hetzelfde elftal starten van vorige week op Hades. Daar ging het trouwens winnen met 1-2. De eerste kans van de wedstrijd kwam er in de 7'. Na een dieptepass kwam Niels Martin plots alleen voor keeper Glenn De Jonge, maar schoot de bal over. Zo ontsnapte Wijgmaal aan een vroege achterstand. Een paar minuten later bereikte Marcos Da Silva zijn kapitein en Gert Stockx schoot de eerste kans van Wijgmaal naast doel. In de 11' was het de beurt aan William Acke. Eerst werd een schot van hem afgeblockt en dan schoot hij van uit een scherpe hoek terug op doel. Keeper Jeroen Hofmans stond echter goed opgesteld. Na 25 minuten dreef Duffel het tempo wat op en in de 28' kwam er een harde en scherpe voorzet van op rechts. Ben Colson kreeg een paar meter voor de doellijn de bal tegen de voet en die sprong vervolgens voor de voet van Kevin Spreutels en die had weinig moeite om de bal in doel te schieten (1-0). Wijgmaal kwam zo op een ongelukkige manier op achterstand. In de 31' kreeg Roel Poukens de eerste gele kaart van de wedstrijd. Duffel nam steeds meer het heft in handen en bij een hoekschop kopte Van Den Buijs naast. In de 35' kreeg Duffel een geschenk met een grote strik. Tim Boogaerts gaf een slechte terugspeelbal en Spreutels gaf de bal naar de 2de paal waar Yannick Rymenants die in doel verlengde en meteen stond het 2-0. Zes minuten voor de rust viel Roel Poukens uit met een zware enkelkwetsuur en werd vervangen door Giel Vandebeeck. In de 44' mocht Gert Stockx een vrijschop nemen en die belandde op de vuisten van keeper Hofmans. Keeper De Jonge bracht redding bij een kopbal van Van Den Buijs en vlak voor de rust kreeg Duffel nog een hoekschop. Die werd door Yassine Benali keihard binnengekopt en zo kreeg Wijgmaal bij het ingaan van de rust nog een opdoffer. Met een 3-0 voorsprong zocht Duffel de kleedkamers op. In de 48' kreeg de thuisploeg ook nog een strafschop na een haakfout van De Donder. Van op de stip zorgde Spreutels voor 4-0. Dat gaf Wijgmaal helemaal de doodsteek. In de 51' werd Lennert Vanherberghen vervangen door Hakim Labanieh. Voor het uur kwam de stand op 5-0. In de 59' ging Benali in de diepte en bereikte Gianni Mariën. Die liet keeper Glenn De Jonge geen kans. Met nog een halfuur te spelen, vroeg men zich af waar dit zou eindigen. In de 62' kreeg Christopher Meyers een gele kaart en vlak daarna moest keeper Hofmans een vrijschop van Stockx in hoekschop verwerken. Eén minuut later wisselde trainer Vanhoudt een 3de keer. Nu kwam Simon Bammens in de plaats van Ben Colson. Bij Duffel werd Martin vervangen door Omena Omedjonga of "Joske" zoals ze hem ginds graag noemen. In de 68' mocht Stockx weer een vrijschop nemen en keeper Hofmans liet ook nu geen steek vallen. Twee minuten later kwam er bijna een owndoelpunt van Labanieh. Keeper De Jonge bracht echter redding. Bij Duffel werd Meyers vervangen door Morad Gloub en kort daarna kwam Simon Bammens dicht bij een eretreffer voor Wijgmaal. Zijn poging werd echter nog voor de doellijn gekeerd. Bij Duffel volgde ook een 3de wissel. Andreas Luckermans, die ooit nog bij Helmond Sport en Dordrecht voetbalde en daarna bij SK Heist, kwam in de plaats van Gianni Van Den Buijs. In de laatste 12 minuten kregen nog 3 spelers van Wijgmaal een gele kaart nl. De Donder, Marcos Da Silva en Giel Vandebeeck. Wijgmaal kreeg nog een paar goede kansen in die slotfaze. Eerst ging een hard schot van Stockx op de vuisten van keeper Hofmans en Marcos Da Silva mikte bij een doorbraak de bal nipt naast doel. Zo bleef het 5-0 in het voordeel van Duffel. Op mentaal vlak zal de trainer van Wijgmaal heel wat werk hebben in de komende week. Volgende zondag speelt Olympia Wijgmaal om 15u thuis tegen R.Cappellen F.C. Deze tegenstander haalde slechts 2 punten tot nu toe, maar is toch niet te onderschatten.