Verslag van de competitiewedstrijd van de 5de speeldag tussen K.Olympia SC.Wijgmaal en K.Diegem Sport

K.Diegem Sport
1-3

Na de 2 nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden diende Olympia Wijgmaal zich te herpakken. Voor het eerst dit seizoen werd in het eigen Ymeriastadion gespeeld en de tegenstander was Diegem Sport. De bezoekers hadden het beter gedaan bij de seizoensstart met een 4 op 6. Trainer Nico Van Nerom kon weer beroep doen op Mehdi Benlouafi. Deze 30-jarige aanvaller was op de vorige speeldag geschorst. Hij kon wel geen beroep doen op verdediger Jannes Bautmans en daardoor kreeg Julian Verbesselt voor het eerst een basisplaats. Bij Wijgmaal kon trainer Steven De Pauw een paar gekwetsten recupereren. Robin Peeters was er weer bij en ook Johann Zimi De Doncker was hersteld. Ex-Diegemspeler Ilias Benamar zat op de invallersbank. Adis Sabic, de 19-jarige aanvaller startte voor het eerst in de basis-11. In de eerste 10 minuten moest keeper Zeno De Corte een paar keer in aktie komen. In de 2' was hij net eerder op de bal dan Serge Gilbert en hij stopte later nog een vrijschop van Sander Denayer. Tussendoor kwam ook zijn overbuur Dean Michiels in aktie bij een voorzet van Nils Struys. Na een kwartier had Joel Kalonji een aktie in petto op rechts en via Andreas Dewaet ging de bal de 16-meter in. De defensie van Diegem kon de bal niet ontzetten en zo kwam Adis Sabic alleen voor doelman Michiels. Sabic bleef kalm en schoot de bal in doel en bracht zo Wijgmaal aan een 1-0 voorsprong. Voor hem zijn 1ste doelpunt in de eerste ploeg van Wijgmaal in een officiële wedstrijd. Die vroege voorsprong was een opsteker voor de thuisploeg. Enige minuten later reageerde Diegem met een schot van Denayer in het zijnet. In de 25' kreeg Casemiro Da Rocha van Wijgmaal een gele kaart; Twee minuten later schoot Kalonji de bal over doel. In de 29' kwam de thuisploeg aan een hoekschop en de bal viel voor de voeten van Robin Peeters. Die mikte de bal naar de kruising, maar keeper Michiels bracht redding voor Diegem. Bij de daaropvolgende hoekschop kopte Lennert De Keukeleere de bal rakelings over de dwarslat. Net over het halfuur ging keeper De Corte van Wijgmaal onder een vrijschop door en gelukkig bleef dat zonder gevolgen. Er volgde nog een hoekschop en Mehdi Benlouafi schoot daarbij de bal over doel. In de 34' kwam er een ingooi van de bezoekers. Jan De Bouw kwam aan de bal en zijn schot ging via een rug van een verdediger over doel. Nils Struys kreeg in de 39' een gele kaart. In de 44' kreeg Verbesselt een gele kaart na een fout op Kalonji. Olympia Wijgmaal kon met een 1-0 voorsprong de rust ingaan. In het begin van de 2de helft ging Diegem dadelijk op zoek naar de gelijkmaker. Bij een ingooi in de 49' kwam de bal voor doel en de kleine Ali Barkellil kon net niet bij de bal om die in doel te koppen. In de 50' kreeg Sabic een gele kaart toen hij keeper Michiels hinderde bij een uittrap. Dat was al het 3de geel voor de thuisploeg. In de 57' kon Sander Denayer de bal voor doel brengen, maar niemand van Diegem was kort genoeg op de bal om die in doel te verlengen. Na die faze volgde een counter van Wijgmaal. Kalonji bracht de bal tot bij de mee opgerukte Nils Struys en die kwam met een schot naar de 1ste paal. Keeper Michiels bracht redding. Na een kwartier in de 2de helft werd Lucas Honshoven bij Diegem vervangen door Yentl Egerickx. Bij een hoekschop voor Wijgmaal kon Casemiro op doel koppen en kon keeper Michiels de bal net voor de doellijn stoppen. In de 63' kwam de thuisploeg met 10 te staan. Nils Struys kreeg een 2de keer geel voor het wegtrappen van de bal en moest met een rode kaart het terrein verlaten. In de 67' kwam er een hoekschop van Diegem. Yentl Egerickx trapte de bal eerst tegen de lat, maar kon die in de herneming wel in doel schieten en bracht zo de stand in evenwicht (1-1). Vlak daarna mikte Denayer een vrijschop nipt naast doel. Bij Wijgmaal waren ze een beetje de kluts kwijt na die rode kaart en Diegem bleef maar komen. Bij een hoekschop in de 72' moest keeper De Corte redding brengen en werd de bal nog ontzet. Bij Diegem kwam dan Lander Van Lautem in de plaats van Ilias Labiad. Bij Wijgmaal werd Adis Sabic vervangen door Ilias Benamar. Deze laatste kreeg één minuut na zijn invalbeurt al een gele kaart. In de 75' werd de bal in het strafschopgebied van Wijgmaal gedropt en via Casemiro Da Rocha ging de bal in eigen doel en zo kwamen de bezoekers op voorsprong (1-2). Bij Diegem volgde een 3de wissel. Axel Frix kwam voor Cédric Mertens op het veld. Bij Wijgmaal kwam Rodan Banzuzi in de plaats van Casemiro Da Rocha. Wijgmaal zette alles op alles om nog aan de gelijkmaker te komen. Eerst was een schot van Peeters iets te zwak. Dan bracht keeper Michiels redding bij een schot van Benamar en een schot van Johann De Doncker ging tegen de paal. De bezoekers hadden het laatste woord. In de 88' kon Egerickx de 16-meter ingaan, maar werd door keeper Zeno De Corte van een 2de treffer gehouden. Toch kon Yentl Egerickx 2 minuten later de stand nog op 1-3 brengen en zo de eindstand vastleggen. Deze 2de zege van Diegem bracht hun samen met Bocholt aan de leiding in 2de afdeling B. Voor Wijgmaal betekende dit de 3de nederlaag op rij en het blijft zo zonder punten achter. De volgende opdracht is een uitwedstrijd tegen Eendracht Aalst. Omdat Aalst komende zondag nog voor de Croky Cup op Olympic Club Charleroi moet spelen, wordt de wedstrijd tegen Wijgmaal op woensdag 14 oktober gespeeld om 20 uur.