Verslag van de wedstrijd van de 4de speeldag tussen Hoogstraten V.V. en K.Olympia S.C.Wijgmaal

Hoostraten V.V.
4-0

Na de nederlaag tegen Berchem Sport woensdag laatstleden aan de Korbeekdamstraat, stond voor Olympia Wijgmaal 3 dagen later al de volgende opdracht op het programma. Op zaterdag 26 september stond de uitwedstrijd tegen Hoogstraten V.V. gepland. Het was van 28 oktober 2017 geleden dat Wijgmaal daar nog eens een punt kon bemachtigen. Toen werd het 3-3 en ruim anderhalf jaar eerder werd daar in de Noorderkempen nog eens gewonnen met 0-3 onder trainer Bart Vanhoudt. Trainer Steven De Pauw moest weer flink sleutelen aan zijn team. Hij moest Jelle Alaerts missen met een breuk aan de hand. Ook Robin Peeters was niet fit genoeg. Tim Boogaerts sukkelde nog steeds met zijn enkel en aanvaller Ilias Benamar had last aan de hamstring. Als je daar nog eens de kwetsuren van Yanno Vanwelkenhuysen, Jeroen Goor en Robbe Geens bijrekend, ja dan wordt de spoeling wel erg dun. Je zou zowaar gaan denken dat er wat verkeerd zit in het Leuvense water. Eerst verschillende kwetsuren bij Oud-Heverlee Leuven en nu duikt dat fenomeen ook op bij de andere Leuvense ploeg. Bij Hoogstraten was Nick Havermans geschorst en had trainer Belmans af te rekenen met blessures van Jouk Vermeeren, Vincent Van Dyck en Victor Vlayen. In de 2' deed de Wijgmaaldefensie de eigen supporters opschrikken. Lennert De Keukeleere speelde de bal iets te zacht terug op keeper Zeno De Corte, maar die kon Nick Kuijlaars afblocken. De bezoekers kwamen dan aan 2 hoekschoppen in de eerste 5 minuten, maar keeper Jordi Nolle verontrusten, was er niet bij. In de 14' kwam Hoogstraten op voorsprong. Jeroen Meeuwis kon van net buiten de 16-meter op doel schieten en via de hand van keeper De Corte en de lat ging de bal in doel (1-0). Eén minuut later ging een schot van Kuijlaars naast doel en via een counter van Mehdi Naqqadi kwam de thuisploeg aan een hoekschop. In de 20' werd Sieben Meeusen in de diepte aangespeeld, maar zijn schot was te zwak om keeper De Corte moeilijkheden te bezorgen. Pas halfweg de eerste helft kwam er van Wijgmaalse zijde een schot tussen de palen. Dat kwam van Andreas Dewaet. Ook die poging miste teveel kracht om gevaarlijk te zijn. Dan viel bij Wijgmaal Johann Zimi De Doncker gekwetst uit. Hij kreeg een kniestoot in de rug en had in het begin zelfs moeite om te blijven rechtstaan. Na de wedstrijd was er reeds veel verbetering bij onze linksbuiten, maar hij werd in de 28' vervangen door Michael Nsam Nsam. Twee minuten later werd het nog erger voor Wijgmaal. Kuijlaars werd in de diepte aangespeeld en schoot door de benen van De Keukeleere de bal in de verste hoek binnen. Zo verdubbelde Hoogstraten z'n voorsprong (2-0). Olympia Wijgmaal antwoordde met een schot van Nsam Nsam dat naast doel ging. En Casemiro Da Rocha vond via een schot keeper Nolle op zijn weg. Dan kwam Hoogstraten dicht bij een 3de treffer. Na een aktie van Naqqadi ging de bal via keeper De Corte naast doel en in de 40' mikte Fallou Fall nipt naast het doel. In de 43' kreeg Lennert De Keukeleere een gele kaart. Met die 2-0 voorsprong ging Hoogstraten de rust in. In het begin van de 2de helft probeerde Wijgmaal iets aan de scheve situatie te doen. In de 50' legde Joel Kalonji de bal opzij naar Dewaet. Die zag Arnout Masselis staan en de verdediger van Wijgmaal schoot de bal naast doel. Twee minuten later kwam Olympia het dichtst bij een tegendoelpunt. Kalonji kreeg ruimte en schoot hard op doel. Keeper Jordi Nolle bracht redding met een knappe save. Iets later schoot de hard zwoegende en goed spelende Andreas Dewaet nog eens op doel, maar zijn schot miste weer de nodige kracht. Dan nam de thuisploeg de teugels weer strakker in de hand en in de 61' hield keeper De Corte een schot van Kuijlaars uit doel. In de volgende minuut bracht De Keukeleere redding op de doellijn en na balverlies van Wijgmaal stuitte Kuijlaars nogmaals op keeper De Corte. In de 68' kon Hoogstraten weer tot een counter komen en nu zorgde Fall voor de 3-0. De aanvalsgolven van de thuisploeg bleven komen. In de 76' kreeg Casemiro Da Rocha een gele kaart en keeper De Corte hield Kuijlaars weer van een 2de doelpunt. Na een hoekschop in de 79' kwam er dat toch. Kuijlaars kon zo de stand op 4-0 brengen. Bij Wijgmaal kwam Adis Sabic in de 85' nog op het terrein in de plaats van Bono Mertens. Drie minuten bracht Sabic de bal voor de voet van Kalonji, maar die mikte naast doel. Het laatste woord was weer aan Nick Kuijlaars. Bij een hoekschop in de 90' nam hij keeper De Corte weer op de korrel en die bracht weer redding. Daarmee werd Hoogstraten beperkt tot 4 doelpunten, zonder zelf één binnen te krijgen. Ook voor het 3de seizoen op rij kon Wijgmaal aan geen zege komen in Hoogstraten en verloor dus met 4-0. Na die 0 op 6 wacht Olympia Wijgmaal komende zondag de thuiswedstrijd tegen Diegem Sport. Begin om 15 uur.