Verslag van de competitiewedstrijd van de 3de speeldag tussen K.Olympia S.C.Wijgmaal en K.Berchem Sport 2004

K.Berchem Sport 2004
1-2

Op woensdag 23 september ging de nieuwe competitie in 2de afdeling eindelijk van start. Niet met de 1ste speeldag, maar met wedstrijden van de 3de speeldag. De 1ste speeldag is verschoven naar 11 november en de 2de naar 3 januari 2021. Olympia Wijgmaal moest thuis spelen tegen Berchem Sport. Door een te zwakke lichtsterkte op eigen terrein, werd de wedstrijd gespeeld in Oud-Heverlee aan de Korbeekdamstraat. Ook begin vorig seizoen moest Wijgmaal om dezelfde reden een midweekwedstrijd spelen tegen Eendracht Aalst in het King Power at Den Dreef Stadion. Trainer Steven De Pauw kon weer rekenen op middenvelder Robin Peeters en ook voor de eerste keer in een officiële wedstrijd was Joel Kalonji speelgerechtigd. Tim Boogaerts, die in de bekerwedstrijd op Rupel Boom een enkelverzwikking opliep, bleef langs de kant. In de eerste minuten van de wedstrijd waren de bezoekers het meest aan de bal. In de 6' resulteerde dat in een schot van Jeroen Van Den Driessche dat naast doel ging. Vijf minuten later kon Ilias Benamar aan de 2de paal na een voorzet op doel koppen. De Wijgmaalaanvaller deed dat echter te zwak en zo kon doelman Appels de bal pakken. In de 13' werd Andreas Dewaet aangespeeld in de diepte. Hij kon nog net voor keeper Appels aan de bal komen, maar de bal ging naast doel. In de 17' kwam er een veelbelovende counter op gang. Andreas Dewaet speelde op de flank Joel Kalonji aan en die zijn voorzet was helaas van niet al te beste kwaliteit. Dan kwam Berchem aan een paar kansen. Na balverlies van Wijgmaal schoot Tom Vermeire over doel en na een ingooi schoot Bas Saillart recht op keeper Zeno De Corte. Wijgmaal reageerde met een schot van Johann Zimi De Doncker. In de 24' kon Lennert De Keukeleere de bal voor doel brengen en via het hoofd van Dewaet ging de bal over doel. Twee minuten later ging een voorzet van Berchem via het hoofd van Dewaet bijna in eigen doel. In de 27' kwamen de bezoekers op voorsprong via Ken Spies (0-1). Negen minuten later zagen de toeschouwers een vlotte aanval van Wijgmaal. Via Robin Peeters kon De Doncker de 16-meter ingaan en schoot de bal mooi in de verste hoek binnen. Zo zorgde hij voor de verdiende gelijkmaker (1-1). Berchem zorgde voor het meeste gevaar bij hoekschoppen en vrijschoppen. In de 39' stond keeper De Corte paraat bij een vrijschop van Berchem. Drie minuten voor de rust kreeg De Doncker ruimte voor een schot, maar ook keeper Appels kon die poging stoppen. In de slotminuut van de eerste helft kreeg Wijgmaal nog een hoekschop. Jelle Alaerts kon daarbij op doel koppen, maar de bal vloog over doel. Aan de rust was de wedstrijd nog in evenwicht bij een 1-1 stand. Berchem begon het best aan de 2de helft. Eerst ging een schot van Manuel Reangelo over doel en 2 minuten later stopte keeper De Corte een vrijschop van El Yazidi. Er waren 10 minuten gespeeld toen Arnout Masselis na samenspel met Kalonji de 16-meter kon ingaan en de bal tegen de paal schoot. Berchem ontsnapte zo  aan een achterstand. Onmiddellijk daarna kreeg De Doncker de bal aangespeeld door Kalonji en keeper Bruno Appels had een knappe save klaar op het schot van de Wijgmaalse doelpuntenmaker. Eén minuut later mikte Johann Zimi De Doncker na een voorzet van Ward Vandenberghe over doel. Halfweg de 2de helft kreeg ook keeper De Corte weer werk. Hij stopte een schot van Ken Spies. Enkele minuten daarvoor had Jelle Alaerts zich gekwetst aan de hand en werd in de 69' vervangen door Nils Struys. Vijf minuten later kwam Reangelo gevaarlijk door in het strafschopgebied. Zijn schot ging echter naast doel. In de 77' werd Robin Peeters vervangen door Bono Mertens. In de 81' moest keeper Appels zich reppen om eerder bij de bal te komen voor een aanstormende Joel Kalonji. Vijf minuten voor het einde kwam er een 3de wissel bij Wijgmaal. Adis Sabic kwam in de plaats van Ilias Benamar. Wijgmaal kwam dan aan een paar hoekschoppen, maar die leverden niets op. In de 87' kreeg Berchem nog een vrijschop en die leverde de volle buit op voor de bezoekers. De bal viel tussen de strafschopstip en het doel en Thomas Verstraelen verlengde die tegen de netten (1-2). Verstraelen stond net op het terrein als wisselspeler voor Bart Cornelissen. Wijgmaal probeerde nog aan de gelijkmaker te komen. In de 90' mocht Bono Mertens een vrijschop trappen, maar die ging naast doel. Bij de bezoekers kwam Tymo Swennen in de toegevoegde tijd nog op het veld. Hij kwam als vervanger van Bas Saillart. Olympia Wijgmaal verloor deze wedstrijd met 1-2, maar had op zijn minst toch een gelijkspel verdiend. Net als vorig seizoen start Wijgmaal de competitie met een nederlaag. Komende zaterdag staat al de eerste uitwedstrijd op het programma. In de Kempen tegen de Nederlandse grens staat daar om 20 uur de wedstrijd tegen Hoogstraten VV op het programma.