Verslag van de bekerwedstrijd in de 4de ronde van de Croky Cup tussen K.Rupel Boom F.C. en K.Olympia S.C.Wijgmaal

K.Rupel Boom F.C.
4-0

Nadat Olympia Wijgmaal vorige zondag Harelbeke had uitgeschakeld moest het een week later in de 4de ronde van de Croky Cup naar K.Rupel Boom F.C., een ploeg uit 1ste afdeling. Bij Wijgmaal ontbrak Nils Struys wegens zijn twee gele kaarten in de vorige twee bekerwedstrijden. Robin Peeters was er ook niet wegens een kwetsuur en Joel Kalonji was administratief nog niet speelgerechtigd. Verder moet Wijgmaal nog geruime tijd de gekwetsten Robbe Geens en Yanno Vanwelkenhuysen missen. Trainer Greg Vanderidt van de thuisploeg kon één speler recupereren van een totaal van 7 gekwetsten nl. Yasin Mrani. Het eerste schot op doel kwam in de 2' van Wijgmaal. Bono Mertens mikte de bal echter niet binnen het kader. Er waren 10 minuten gespeeld toen Rupel Boom een hoekschop kreeg en Luca Polizzi op doel kon schieten. Zijn schot ging echter recht op keeper Zeno De Corte. In de 16' werd een fout op het middenveld ten nadele van Wijgmaal niet gefloten en de thuisploeg kon daardoor een aanval opzetten. Luca Polizzi kon de bal van op links voor doel brengen en daar was Zakaria El Ouahdi vlugger op de bal en verlengde de bal in doel. Zo kwam Rupel Boom al vroeg in de wedstrijd aan een 1-0 voorsprong. Drie minuten later werd Holly Tshimanga in de diepte aangespeeld. Die was vlugger dan laatste man Lennert De Keukeleere en die moest aan de noodrem trekken. Kapitein De Keukeleere kreeg voor die aktie de rode kaart en zodoende moest Wijgmaal verder met 10 spelers. De vrijschop die daar op volgde werd door Polizzi in de muur gemikt. In de 21' kreeg Johann Zimi De Doncker een gele kaart wegens een trekfout. De thuisploeg had al vlug door dat het de bal achter de defensie van Wijgmaal moest droppen om zo voor gevaar te kunnen zorgen. In de 22' was dat weer het geval. Keeper De Corte kwam wel uit, maar twijfelde net te lang en Tshimanga profiteerde daarvan om de bal in doel te schieten en zo de stand op 2-0 te brengen. In de 26' schoot Holly Tshimanga de bekeraspiraties van Wijgmaal helemaal stuk. Met een schot naast de paal bracht hij met zijn 2de doelpunt van de namiddag de stand op 3-0. Bij Wijgmaal werd in de 32' Bono Mertens  vervangen door Jeroen Goor. Rupel Boom kwam in het slot van de eerste helft nog dicht bij een 4de treffer via een paar schoten die rakelings naast en over doel gingen. Wijgmaal kon alleen dreigen met een afstandsschot van Tim Boogaerts dat hoog over doel ging. Aan de rust stond het dus 3-0 en zodus kon je nog weinig van de 2de helft verwachten. In de 48' moest keeper Zeno De Corte een schot van Jaric Schaessens uit doel houden. Drie minuten later mikte Tshimanga op aangeven van Jimmy Cwynar naast doel. In de 53' speelde Luca Polizzi de bal naar Thomas Nzinga en die kon alleen op doel afgaan. Keeper De Corte kwam echter goed uit doel en hield Nzinga van een doelpunt. Er was bijna een uur gespeeld toen Wijgmaal eindelijk aan een kansje kwam. Adis Sabic was in de plaats gekomen van Ilias Benamar in de 52' en nam 7 minuten later een vrijschop. Jelle Alaerts kon zijn hoofd tegen de bal zetten, maar die verdween over doel. Bij de thuisploeg volgden twee wissels in de 60'. Voor Tshimanga en Nzinga kwamen Yasin Mrani en Mateo Siebens op het terrein. Een paar minuten later probeerde Schaessens het weer met een afstandsschot en ook nu kon keeper De Corte redding brengen. Bij Wijgmaal werd dan Tim Boogaerts vervangen door Jordy Van Der Straeten. Boogaerts had zijn enkel licht verzwikt. Ook bij Rupel Boom volgde een 3de wissel. Kapitein Yannis Augustynen werd in de 68' vervangen door Simon Vereeck. Eén minuut later kwam er weer een vlotte aanval van de thuisploeg. Yasin Mrani kon van op korte afstand op doel schieten en weer zorgde keeper De Corte voor een knappe save. In de 74' kon Rupel Boom een aanval door de defensie van Wijgmaal suksesvol afronden. Luca Polizzi bracht zo de stand op 4-0. Jaric Schaessens bleef het proberen van op afstand en ook de 3de keer stuitte hij op een secure Zeno De Corte. In de laatste 10 minuten kreeg Olympia Wijgmaal iets meer balbezit, maar keeper Stefan Deloose bedreigen zat er niet meer in. Rupel Boom schakelde Olympia Wijgmaal zo uit in de 4de ronde van de Croky Cup en won met 4-0. Wijgmaal kan zich nu op de competitie concentreren en komende woensdag volgt al de eerste wedstrijd. Op het terrein van Oud-Heverlee aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee speelt het daar om 20 uur tegen Berchem Sport.