Verslag van de bekerwedstrijd in de 3de ronde van de Croky Cup tussen R.C.Harelbeke en K.Olympia S.C.Wijgmaal

Racing Club Harelbeke
0-1

Op zaterdag 12 augustus reisde Olympia Wijgmaal naar het Westvlaamse Harelbeke. Tegen het plaatselijke R.C.Harelbeke moest het in de Croky Cup de 4de ronde proberen te bereiken. Twee seizoenen geleden kon Wijgmaal in de competitie nog 4 op 6 behalen tegen Harelbeke. Ginds werd het 1-1 en thuis won Wijgmaal met 2-1.Trainer Steven De Pauw moest nog een aantal spelers missen zoals Rodan Banzuzi en Joel Kalonji. Deze twee aanwinsten hun papieren waren nog niet in orde. Verder waren Yanno Vanwelkenhuysen, Robbe Geens, Jeroen Goor, Ward Vandenberghe, Thibaud Hermans en Fred Irakoze gekwetst. Voor deze bekerwedstrijd werd al duidelijk dat er twee jonge teams tegenover elkaar stonden. De gemiddelde leeftijd bij Harelbeke bedroeg 25,7 jaar en bij Wijgmaal 22 jaar. In het eerste halfuur hielden de beide teams de wedstrijd in evenwicht. Na 8 minuten kon Tim Boogaerts de bal voor doel brengen en Andreas Dewaet trapte de bal naast doel. In  de daaropvolgende minuut ontsnapte Wijgmaal aan een achterstand. Een voorzet van Lamin Soli belandde bij Enzo Vandekerckhove en die kon van in de 16-meter de bal voorbij keeper Zeno De Corte plaatsen. Zijn poging ging echter tegen de binnenkant van de paal en de bezoekende verdediging kon de bal ontzetten. In de 13' kon keeper Tom Thieren een voorzet van Bono Mertens onderscheppen. Halfweg de 1ste helft kreeg Harelbeke twee hoekschoppen op rij. Veel gevaar leverden die niet op. In de 27' kreeg Tim Boogaerts een gele kaart. Drie minuten later schoot Niels Vandenbroucke na een hoekschop voor de thuisploeg naast doel. Onmiddellijk daarna kon Nils Struys van op de rechterflank de bal voor doel brengen en kon Ilias Benamar vrij op doel koppen. Zijn timing bij deze kopbal klopte niet voor 100% en daardoor ging deze grote kans voor Wijgmaal over doel. Olympia begon echter meer en meer het initiatief naar zich toe te trekken. In de 34' mikte Tim Boogaerts na een hoekschop de bal over doel. Het bleef echter een wedstrijd met weinig echte kansen en aan de rust stond het nog 0-0. Olympia Wijgmaal kwam al vlug in de 2de helft aan een kans. Een voorzet van Andreas Dewaet kwam voor de voeten van Johann Zimi De Doncker. De 22-jarige linksbuiten schoot de bal van net buiten de 16-meter over doel. In de 53' kwam Harelbeke nog eens voor gevaar zorgen. Bij een voorzet was keeper De Corte van Wijgmaal net eerder op de bal dan een opzittende Vandekerckhove. In dezelfde minuut kreeg Nils Struys een gele kaart. Er kwam steeds meer ruimte op het veld en na een kwartier in de 2de periode kon Struys weer een voorzet versturen en een botsende bal ging via het hoofd van De Doncker over doel. Bij Harelbeke werd Enzo Vandekerckhove in de 62' vervangen door Charles Noppe. Dan kwam er even opschudding bij een slechte uittrap van keeper De Corte. Hij trapte de bal recht in de voeten van Indy Vancraeyveldt en de Harelbeekse middenvelder schoot deze aangeboden kans recht op de Wijgmaalse goalie. Iets later schoot Bono Mertens na een vlotte aanval de bal naast doel. Ook een vrijschop van Jelle Alaerts miste de juiste richting en ging hoog en ver naast doel in de 72'. Bij Wijgmaal bracht trainer De Pauw twee verse krachten op het terrein. Michael Nsam Nsam en George Henrique Casemiro Da Rocha kwamen in de plaats van Robin Peeters en Bono Mertens. Lamin Soli was een moeilijke klant voor de Wijgmaalverdediging en de speler uit Gambia kwam tot een mooie aktie in de 79'. Hij bracht zelf de tegenaanval op gang en dook dan op aan de 2de paal na een voorzet. Nils Struys moest zijn keeper bijstaan om de bal uit doel te houden .Eén minuut later kreeg Ilias Benamar weer een reuzekans voor Wijgmaal. Een voorzet van Lennert De Keukeleere viel voor zijn voeten, maar hij kwam niet verder dan een zwak schot dat in de armen van keeper Thieren verdween. Ernest Nfor, de 34-jarige aanvaller van Harelbeke kreeg de bal aangespeeld en met de hak van de voet probeerde hij de bal in doel te krijgen. Keeper De Corte was echter attent en kon de bal onderscheppen. In de 87' kwam de thuisploeg tot een tegenaanval, maar de defensie van Wijgmaal stond pal en kon ook dit gevaar neutraliseren. Iedereen begon al aan strafschoppen te denken. Toch bleef Wijgmaal op zoek naar een doelpunt en dat viel in de 90'. Een voorzet viel voor doel en Ilias Benamar verlengde de bal in doel en bracht zo de stand nog op 0-1. In de toegevoegde tijd probeerde Harelbeke nog aan de gelijkmaker te komen, zonder resultaat echter. Zo gaat Olympia Wijgmaal na deze 0-1 zege naar de 4de ronde van de Croky Cup. De ploeg van trainer De Pauw verdiende deze overwinning en speelt nu volgende zondag tegen de winnaar van het duel tussen KSAV Sint Dimpna en KFC Rupel Boom. Als de 2de provincialer voor geen verrassing zorgt dan moet Wijgmaal op zondag 20 september in de 4de ronde van de Croky Cup naar Rupel Boom, een ploeg uit de 1ste afdeling. Dat betekent tevens dat de competitiewedstrijd tegen Berchem uitgesteld wordt en waarschijnlijk gespeeld wordt op woensdag 23 september. Hou in elk geval de website van Wijgmaal in het oog als U op de hoogte wilt blijven.