K.Olympia SC.Wijgmaal - K.FC.Duffel

K.FC.Duffel
6-1

Na de eerste overwinning van het seizoen vorige vrijdag kregen de beloften van Wijgmaal bij hun 2de thuiswedstrijd het bezoek van KFC Duffel. De bezoekers hadden in tegenstelling met de rest van de ploegen nog maar 2 wedstrijden achter de rug en telden nog 0 punten. Trainer Nico Van Passel kon o.a. beroep doen op Hakim Labanieh, Wietse Vermeylen, Simon Bammens en Giel Vandebeeck. In het begin van de wedstrijd hield Duffel goed stand. In de 14' ging een schot van Kyle Pevernagie voor Wijgmaal over de dwarslat. Drie minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet viel voor de voet van Jordy Dillen en die schoot de bal over doelman Mathias Vervecken binnen (0-1). Lang bleef die voorsprong niet behouden. In de 19' werd Wietse Vermeylen in de 16-meter neergehaald en trapte zelf de strafschop binnen (1-1). Vlak daarna kopte Simon Bammens bij een hoekschop naast doel. Halfweg de eerste helft kwam Olympia Wijgmaal op voorsprong. Jelle Demal kreeg ruimte aan de rechterkant en zijn voorzet kwam bij Thomas Vandenplas terecht. Die legde de bal terug op Ismail El lar en na een dribbel schoot die de 2-1 binnen. Wijgmaal kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en in de 26' mocht Dries Nijs een vrijschop nemen. Simon Bammens kopte de bal aan de 2de paal terug voor doel en daar tikte Thomas Vandenplas de bal tegen de netten en bracht zo de stand op 3-1. De thuisploeg gaf Duffel geen tijd om te bekomen en weer 2 minuten later stond het al 4-1. El lar schilderde een vrijschop mooi op het hoofd van Bammens en die trof ook raak. In de 32' trapte Vandenplas hard op doel en keeper Wijns kon de bal nog net voor de doellijn stoppen. Tussendoor mocht Dillen voor Duffel een vrijschop nemen, maar vond keeper Vervecken op zijn weg. In de slotminuten van de eerste helft kregen Vandenplas en Pevernagie nog kansen en Hakim Labanieh kreeg na een duel te maken met een bloedneus. Wijgmaal ging de rust in met een ruime voorsprong. Na 7 minuten in de 2de helft gaf Labanieh de bal achteruit tot bij Vandebeeck en die trapte de bal mooi onder de lat binnen (5-1). In de 58' werd Wietse Vermeylen vervangen door Jorik Ossieur. Iets later kreeg Brutin Kambungu een kans voor Duffel, maar besloot naast. Een paar minuten later kwam Tom Martens op de rechtsback de plaats innemen van Hakim Labanieh en El lar en Demal werden ook gewisseld. Voor hen kwamen Jordi Verbruggen en Aba Yahya Adil. In de 71' kreeg Oppong Elvis Kunadu plots de bal in de voeten en leek op weg naar een 2de bezoekend doelpunt, maar schoot de bal nog over doel. In de 82' bracht Martens de bal voor doel tot bij Vandenplas en die kon in 2 tijden de stand op 6-1 brengen. Het verschil had nog hoger kunnen oplopen, maar Wijgmaal liet nog een paar kansen onbenut. Na een voorzet van Aba Yahya Adil kopte Ossieur de bal over doel. Ook Adil kwam nog dicht bij een treffer en Verbruggen stuitte van dichtbij op de keeper van Duffel. Olympia Wijgmaal behaalde zo verdiend een mooie overwinning tegen Duffel. De beloften van Wijgmaal tellen nu 7 punten na 4 wedstrijden en spelen volgende vrijdag op verplaatsing tegen Cappellen.